«کشف حجاب» بعد از حوادث سال گذشته صعودی شد

«عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران میگوید:
«حجاب قانون کشور است و قانون هم پرچم هر کشوری.»
دبیرخانه و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این باور است که مساله عفاف و حجاب در جامعه یک مقوله فرهنگی و اجتماعی است گرچه دشمنان با نقشه و تدبیر و برنامهریزی و حتی برخی فعالیتهای امنیتی تلاش میکنند که جامعه ایران به سمت بدحجابی برود اما کسانی که در ایران به این قانون کشور عمل نمیکنند عمدتا مساله شناختی و فرهنگی دارند یعنی باورمندی آنها نسبت به حجاب ضعیف شده است. هرچند در کشور برخی باندهای گردشگری غیرمجاز، باندهای مدلینگ یا باندهای فضای مجازی هستند و تلاش دارند جامعه را به سمت بیحجابی پیش ببرند. در جامعه تاثیرگذاری فضای مجازی تاثیرگذاری بالایی است هرچند مردم ایران مردم خانوادهدار هستند و نظام خانواده بر جامعه حاکم است و حتما از فرهنگ برهنگی و ابتذال بیزار است.
او گفت که [کشف حجاب]بعد از اغتشاشات سال گذشته یک سیر صعودی پیدا کرد مثلا در تهران از ۶ درصد به ۱۲ درصد رسید اما در شهرستانها خیلی کمتر بود. عوامل روانشناختی و جامعهشناختی فراوانی دارد. یک عامل آن جنگشناختی است که رسانههای بیگانه همهشان متحد شدند که تمرد اجتماعی شکل بگیرد اما خیلی از خانمها حمایت نکردند و حتی خیلی از خانمهایی که ضعیفالحجاب بودند همراهی و کشف حجاب نکردند. به هر حال دشمن خیلی کار کرد. متأسفانه برخی روزنامهها و رسانههای داخلی هم با اینترنشنال و رسانههای معاند همزبان شدند. وقتی شما میبینید بیبیسی یا اینترنشنال مطلبی را منتشر میکند نباید روزنامه اعتماد همان راه را برود اما تا ماه رمضان که شاید فضای معنوی این ماه، سیر صعودی را کاهش داد یک مدتی توقف داشت. الان آمارها نشان میدهد که حتی در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و دانشگاههای دیگر سیر نزولی پیدا کرده است. این نشان میدهد که اغتشاشات سال گذشته در بخشی از این آمار تاثیرگذار بوده است اما برکت معنویت ماه مبارک رمضان خیلی تاثیر داشت که دوباره کاهش پیدا کرد.
وی گفت:
مهمترین دغدغه شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که مساله حجاب را باید از طریق کار فرهنگی دنبال کرد. متأسفانه سالها دستگاههای حوزه عفاف و حجاب تعطیل بوده است به عنوان مثال رسانهها چقدر درباره تقویت و ترویج عفاف و حجاب و آثار مثبت آن و آثار منفی بیحجابی مطلب منتشر کردهاند؟ متأسفانه اصولا در حوزههای علمی مثل دانشگاهها تا رسانهها و دستگاههای فرهنگی در مورد تبیین عفاف و حجاب کاری نکردهاند. از آن سو سریالهایی که پلتفرمهای نمایشهای خانگی منتشر میکنند گاهی اوقات به ترویج بدحجابی تشویق میکردند. اینها ذائقه جامعه را تغییر میدهند. اینکه برخی فیلم میسازند و یک خانواده را با نظامی آشفته نشان میدهند که مثلا پدر نسبت به فرزندان بیاعتماد است و فرزندان به پدر توهین میکنند و خانوادهای متزلزل و شلختهای را به جامعه معرفی میکنند. به جای آنکه تحکیم خانواده را دنبال کنند و خانواده اصیل ایرانی- اسلامی را دنبال کنند، عکس آن را دنبال میکنند و ذائقه طی مرور زمان تغییر پیدا میکند.
او ادامه داد:
حجاب قانون کشور است لذا اگر یک وقتی یک خانم بیحجابی جریمه شود، اینکه پلیس چرا جریمه کرده سؤال درستی نیست باید سؤال پرسید که چرا تخلف رخ داده است اما باز هم اگر عدهای از رانندگان قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمیکنند و پلیس آنها را جریمه میکند، باز هم با فرهنگسازی و گفتمانسازی قانون را ترویج دهیم. جریمه سر جای خودش، درست اما مساله جریمه تنها راهکار رفع یک آسیب اجتماعی نیست. مثلا الان فرض کنید توزیعکنندگان مواد مخدر را حتما باید پلیس برخورد کند اما آیا برخورد نیروی انتظامی کافی است؟ قطعا نه؛ باید فرهنگ دوری از مواد مخدر وارد کتب درسی شود و سبک زندگی انسانی و اسلامی را در تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش قرار دهیم.