اظهارنظر باید در راستای قرائت رسمی باشد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 5:17

اظهارنظر باید در راستای قرائت رسمی باشد

شماره: 21065
Aa Aa

ماده مکرر سلبریتی‌ها را با شمشیر مجازات درجه سه به حبس بیشتر از 10 تا 15 سال و جزای نقدی بیشتر از 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال محکوم می کند.

افزودن ماده‌ مکرر به ماده 512 قانون مجازات اسلامی؛
اظهارنظر باید در راستای قرائت رسمی باشد

طرح جدید کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی می‌خواهد ماده‌ای به ماده 512 قانون مجازات اسلامی اضافه کند تا در موضوعات مختلف اظهارنظرها در راستای قرائت رسمی باشد.

به گزارش اسپادانا خبر، ماده 512 می‌گوید:
«هر کس مردم را به قصد برهم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کند صرف‌نظر از اینکه موجب قتل و غارت‌ بشود یا نشود به یک تا پنج سال حبس محکوم می‌گردد.»

کمیسیون قضایی مجلس در حال تدوین طرحی است که یک ماده به عنوان «ماده 512 مکرر» به این بخش اضافه شود. این «ماده مکرر» در مجموع سلبریتی‌ها و افراد مشهور و پرمخاطب را با نگه داشتن شمشیر مجازات درجه سه بالای سر آنها هدف قرار داده است. مجازاتی که طبق قانون مجازات اسلامی، شامل «حبس بیشتر از 10 تا 15 سال» و «جزای نقدی بیشتر از 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال» است.

تبعات بیان قرائتی برخلاف قرائت رسمی

طبق ماده «512 مکرر»، «هر شخصی که دارای موقعیت شغلی، اجتماعی، سیاسی، خانوادگی، علمی، فرهنگی و نظامی جامعه است در سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها، مقالات، پیام‌ها و یادداشت‌های خود در فضای حقیقی یا مجازی در مورد اموری که نیاز به اظهارنظر مراجع رسمی است و هنوز اعلام نظر رسمی نشده است، مطالبی را خلاف واقع بیان کند که بازخورد گسترده داشته باشد و در اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع مؤثر باشد، اگر از مصادیق افسادفی‌الارض موضوع ماده (۲۸۶) قانون مجازات اسلامی مصوب 1/۲/۱۳۹۲ نباشد علاوه بر محکومیت به مجازات درجه سه به مجازات نقدی معادل دو برابر خسارات وارده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی محکوم می‌شود و مسوول جبران خسارات وارده نیز می‌باشد.»

«موسی غضنفرآبادی» رییس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی می‌گوید:

«ماده 512 در کمیسیون قضایی دست بررسی است و هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است بنا بر این ماده «تحلیلی که مبنایش خبر دروغ و شایعه باشد هم جزو همین موارد محسوب می‌شود. اگر مطلبی منطبق بر واقعیت نباشد و دروغ باشد، مشمول این مورد می‌شود مثلا در ماجرای مهسا امینی آمدند و دروغ گفتند که ایشان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و غیره. این دروغ بود؛ وقتی فلان نماینده بر این اساس نظری می‌دهد، دروغ گفته است. هر اظهارنظری که منطبق بر واقعیت نباشد و به حیثیت، جان و امنیت جامعه ضرر برساند از مشمول شده‌های این طرح است مثلا شایعه‌ای مطرح شده و هنوز مقام رسمی در مورد آن اظهارنظری نکرده، اگر اظهارنظر فرد یا تحلیلش بر مبنای شایعه دروغ باشد و بدون استناد بر واقعیت باشد، مشمول این طرح می‌شود.»

«ماده مکرر 512»، تبصره‌ای هم دارد که می‌گوید:

«اشخاص مذکور به استناد این ماده علاوه بر مجازات‌های مذکور به مدت پنج تا ده سال به محرومیت از حقوق اجتماعی و ممنوعیت به شغل و حرفه‌ای که منجر به شهرت آنها شده است محکوم می‌شوند.»

 

منبع| اعتماد

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان