نومعلمان در حوزههای علمیه با روش تدریس آشنا می شوند
« حمید نیکزاد» مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و وزارت آموزش و پرورش گفت:
سطح همکاری از حوزههای علمیه به تمامی نهادها و سازمانهای وابسته به روحانیت یا روحانیون مستقل و صاحب نظر در عرصه تعلیم و تربیت گسترش یافته است.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، او اظهار داشت:
بهرهمندی معلمان و نومعلمان از ظرفیت حوزههای علمیه در چند بعد برنامه ریزی شده است. در گام نخست طرح حضور برای آشنایی معلمان و به طور خاص نومعلمان با روشهای تدریس و شیوههای تربیتی در مدارس علمیه و همچنین آگاهی از یافتههای علمی و پژوهشی طلاب و حوزویان تدارک دیده شده است. همچنین این فرصت طرح ریزی شده است تا فرهنگیان جوان علاقهمند به تحصیل علوم دینی و دروس اسلامی بتوانند از اساتید حاذق و محتوای غنی بهرهمند گردند و در کنار سواد دانشگاهی، دانش حوزوی نیز کسب کنند. در رابطه با «طرح ولایت» هم که سالهاست برای اقشار مختلف و بالاخص دانشجومعلمان علاقهمند به کسب معارف اسلامی برگزار میشود تدابیری اتخاذ شده است تا ضمن تسهیل حضور پررنگ فرهنگیان در دوره مبانی اندیشه اسلامی مشوقهای شغلی به فارغ التحصیلان اعطا شود. ستاد همکاری در برنامهای دیگر در تلاش است تا در راستای تحقق علوم انسانی اسلامی در دانشگاه فرهنگیان و با تکیه به اندوخته علمی و تجربه خبرگانی در حوزههای علمیه به تدوین سرفصلها و کتب آموزشی با رویکرد اسلامی برای رشته «راهنمایی و مشاوره تحصیلی» اقدام کند تا در آینده نزدیک شاهد حضور نومشاورانی مسلط به مبانی مشاوره اسلامی در مدارس باشیم.
وی گفت:
حوزههای علمیه با تربیت مبلغانی آگاه به مسائل اسلامی و آشنا به روشهای تربیتی میتوانند بازوی توانمند آموزش و پرورش در حل بحران هویت دینی و ملی دانش آموزان باشند. در همین راستا پاسخگویی به شبهات دانش آموزان در رابطه با مسائل روز و برگزاری «کرسیهای گفتگومحور» میان دانش آموزان در برخی مدارس مدنظر بوده است. در رابطه با عفاف و حجاب نیز همکاری با دبیرخانه عفاف و حجاب وزارت آموزش و پرورش و کمک به اجرای طرح «یادآوران معروف» از جمله برنامههای در دست اجرای ستاد همکاری است که با افزایش مسئولیتپذیری و کنشگری اجتماعی دانش آموزان و مشارکت اولیاء و مربیان بر مبنای اقدامات فرهنگی و تربیتی تحقق خواهد یافت.