استارلینک برای ارائه خدمات در ایران خواستار معافیت از تحریم‌ها می‌شود | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 15:15

استارلینک برای ارائه خدمات در ایران خواستار معافیت از تحریم‌ها می‌شود

شماره: 19554
Aa Aa

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که شرکت اسپیس ایکس به مجوزی برای ارائه خدمات پهن باند اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به ایران نیاز نخواهد داشت.

با اعلام ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس؛
استارلینک برای ارائه خدمات در ایران خواستار معافیت از تحریم‌ها می‌شود

ایلان ماسک در توییتی گفته که استارلینک برای ارائه خدمات در ایران خواستار معافیت از تحریم‌ها می‌شود.

به گزارش اسپادانا خبر، ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس در پاسخ به کاربری در توییتر که پرسیده بود آیا ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران از لحاظ فنی ممکن است جواب داد:

«استارلینک در این خصوص خواستار معافیت از تحریم‌های علیه ایران خواهد شد.»

استارلینک پروژه شرکت اسپیس ایکس برای ساخت شبکه اینترنت پیوسته با استفاده از هزاران ماهواره است که اصطلاحاً صورت‌فلکی ماهواره‌ای نامیده می‌شود.

اسپیس ایکس تاکنون ۱،۷۴۰ ماهواره استارلینک را در مدار قرار داده و این شبکه درحال‌حاضر در ۳۲ کشور در سراسر دنیا ازجمله در اکثر بخش‌های اروپا و آمریکای شمالی به‌همراه بخش‌هایی از آمریکای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند قابل‌دسترس است.

ماسک می‌گوید تا سال ۲۰۲۳ بسیاری از نقاط دنیا تحت پوشش استارلینک خواهد بود.

استارلینک برای ارسال و دریافت داده هم در ماهواره، هم در دیش سمت کاربر از آنتن‌های خاصی به‌نام آنتن آرایه فازی (Phased Array Antenna) استفاده می‌کند بدین معنی که استفاده از خدمات استارلینک بدون تجهیزات خاص ممکن نیست. کیت پایه‌ی استارلینک اکنون ۵۹۹ دلار قیمت دارد و کاربر باید ماهانه ۱۱۰ دلار برای دسترسی به سرویس اینترنت پرداخت کند.

  •  

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای در پاسخ به درخواست مالک شرکت اسپیس ایکس برای معافیت از تحریم‌های ایران جهت ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای به ایران گفت که از صدور مجوزهای به خصوص جهت فعالیت‌های مرتبط با «آزادی اینترنت» در ایران استقبال می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که امکان صادر کردن برخی تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای به ایران وجود دارد و شرکت اسپیس ایکس مجوزی برای ارائه خدمات پهن باند اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به ایران نیاز نخواهد داشت. دارایی‌های وزارت خزانه‌داری(اوفک) از قبل مجوزی دارد که صادرات برخی سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و خدمات مربوط به ارتباطات اینترنتی به ایران را مجاز می‌سازد.
در این بیانیه آمده است:

برای هرگونه صادراتی که مشمول مجوزهای فعلی نمی‌شود اوفک از درخواست‌ها برای مجوزهای به خصوص جهت مجاز ساختن فعالیت‌ها در راستای آزادی اینترنت در ایران استقبال می‌کند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان