شیوع اختلالات روانپزشکی در ایران بالای ۲۳ درصد است | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 10:41

شیوع اختلالات روانپزشکی در ایران بالای ۲۳ درصد است

شماره: 15211
Aa Aa

بالاترین اختلال روانپزشکی در ایران افسردگی و پس از آن اختلالات اضطرابی است| آمار خودکشی از شهریور ۹۹ نسبت به زمان مشابه سال ۹۸ افزایش یافته است.

 معاون دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت ایران؛
شیوع اختلالات روانپزشکی در ایران بالای ۲۳ درصد است

علی اسدی، معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ایران گفت:

نمی‌توان در جهانی که برابری نسبی وجود ندارد به دنبال برقراری سلامت روان بود.

به گزارش اسپادانا خبر، او در گفتگو با ایسنا به مناسبت روز جهانی سلامت روان با اشاره به نقش رسانه بر انگ‌زدایی از دریافت خدمات روانپزشکی افزود:

شیوع اختلالات بر اساس پیمایش‌های ملی بالای ۲۳ درصد است. بالاترین اختلال روانپزشکی در کشور اختلال افسردگی است و پس از آن اختلالات اضطرابی در رتبه بعد قرار دارد. اختلالات افسردگی به تنهایی ۱۲٫۷ درصد و اختلالات اضطرابی حدود ۱۵ درصد است.

اسدی با تاکید بر اینکه دریافت خدمات روان در نظام PHC رایگان است بیان کرد:

کارشناسان سلامت روان در مراکز جامع خدمات سلامت افراد را غربالگری و شناسایی کرده و بر اساس پروتکل‌های موجود به آنها خدماتی پایه در حوزه اجتماعی، پیشگیری از خشونت خانگی، پیشگیری از افسردگی و... ارائه می‌دهند.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره تاثیر کرونا بر آمار خودکشی بیان کرد:

اطلاعات اقدام به خودکشی نزد وزارت بهداشت و موارد فوت ناشی از خودکشی نزد سازمان پزشکی قانونی است. بررسی علمی و پژوهشی در این زمینه انجام نشده است اما آمارها و اطلاعاتی که در سامانه اقدام به خودکشی ثبت کرده‌ایم نشان می‌دهد از اوایل شروع کرونا در ایران تا شهریور سال قبل آمار موارد اقدام به خودکشی روند افزایش نداشت و حتی در مواردی کاهش نسبی هم داشت اما از شهریور ۹۹ به دلایل مختلفی آمار اقدام به خودکشی نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۹۸ افزایش یافت که علل آن هنوز مشخص نیست. خودکشی موضوعی چندوجهی است که مولفه‌های گوناگونی بر آن اثر دارد و ما فعلا در وزارت بهداشت تحقیق مشخصی نداریم که علت دقیق افزایش آمار اقدام به خودکشی را مشخص کنیم. آماری که در کشور ما در رابطه با مرگ ناشی از خودکشی وجود دارد حدود ۶ تا ۶٫۲ درصد در هر ۱۰۰ هزارنفر است که نسبت به میانگین جهانی بالا نیست ولی برای کشور ما که اعتقادات و باورهای مذهبی و فرهنگی بر آن حاکم است آمار خوشایندی نیست. وزارت بهداشت شاید بتواند بخشی از موارد اقدام به خودکشی را پیشگیری کند، اما بخش زیادی از آن بر عهده سازمان‌ها و نهادهای دیگر است‌ که باید پای کار پیشگیری از خودکشی باشند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان