طرح صیانت از فضای مجازی تغییر نام داد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 10:35

طرح صیانت از فضای مجازی تغییر نام داد

شماره: 16192
Aa Aa

رئیس کمیسیون مشترک فضای مجازی گفته این طرح نمی‌تواند تمامی مشکلات فضای مجازی را حل کند و ۷۰ تا ۸۰ قانون در مورد فضای مجازی لازم داریم.

در کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی؛
طرح صیانت از فضای مجازی تغییر نام داد

یازدهمین نشست کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی با حضور کارشناسان و نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از خانه ملت در این نشست طرح جدیدی که با تلفیق طرح قبلی و پیشنهادات ارائه‌شده تدوین شده بود با عنوان طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» منتشر شد.

رضا تقی‌پور انوری، رئیس کمیسیون مشترک فضای مجازی و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رسانه‌ای شدن نظر مرکز پژوهش‌ها پیش از ارسال به کمیسیون گفت:

مدل مفهومی این طرح موجود است و در این رابطه مشکلی نداریم. نقد مرکز پژوهش‌ها مربوط به نسخه قبلی است اما خروجی مرکز بیانیه سیاسی است. شما نباید به جای شورای نگهبان اظهارنظر و نماینده را مجبور کنید اظهارنظرش را عوض کند. نماینده اختیار دارد.

تقی‌پور گفت:

بنا داریم نظرات تمامی دستگاه‌ها را تا جایی که در چارچوب باشد اخذ کنیم و تاکید داریم که این طرح نمی‌تواند تمامی مشکلات فضای مجازی را حل کند بنابراین انتظار داریم اگر نقص و مشکلی وجود دارد را با همکاری رفع کنیم.  ۷۰ تا ۸۰ قانون این‌چنینی در کشور در مورد فضای مجازی لازم داریم. بنابراین این طرح جزئی از این تعداد قوانین است و تمامی مسائل و مشکلات را حل نمی‌کند. فضای مجازی امروزه به فضای واقعی نزدیک است. ۱۱ هزار و ۸۰۰ عنوان قانون در کشور داریم و سؤال اینجاست که تکلیف این قوانین در فضای مجازی چیست زیرا همه اذعان دارند مسائل وقتی در فضای مجازی مطرح می‌شود، شکل کار و مدیریت آن عوض می‌شود و نمی‌توانیم قانونی که در فضای واقعی است را در بسیاری از موارد در فضای مجازی نیز عملیاتی کنیم بنابراین وظیفه قانونگذار است که آن‌ها را تعیین تکلیف کند مانند خدمات جدیدی که در مورد پیام‌رسان‌ها و سوپراپلیکیشن‌ها وجود دارد.

تقی‌پور ادامه داد:

بررسی طرح  در حال حاضر شروع شده البته صاحبان کسب‌وکار گله و شکایت دارند و به ما مراجعه می‌کنند که نهادهای مختلف به عناوین مختلف در مسیر آنها مشکلاتی را به وجود می‌آورند بنابراین باید تعریف مشخصی از نظام تنظیم‌گری داشته باشیم و مشخص کنیم کدام کسب‌وکار و فعالیت و در کجا باید تعیین تکلیف شود و تنها یک نهاد با کسب وکارها سر و کار داشته باشد نه اینکه چندین نهاد در مسیر آن ها سنگ‌اندازی کند. فعالیت خارج از قلمرو و حکمرانی خدمات خارجی هم یکی از چالش‌های فضای مجازی است و اگر با قانون‌نویسی می‌توانیم ورود و کسب‌وکارهایی در سطح منطقه و جهانی داشته باشیم باید توجه کنیم مشکل ما مقررات و نابسامانی‌هاست.

تقی‌پور ادامه داد:

مسئله گذرگاه (امنیت – داده- همکاری) از دیگر چالش‌های فضای مجازی است و در یک الی دو ماده طرح به این موضوع پرداختیم. اعمال سلیقه در سیاست‌های مسدودسازی و پالایش هم از دیگر چالش‌های مدنظر است البته مجلس در سال ۱۳۸۸ قانون تعیین مصادیق مجرمانه را تصویب کرده اما امروزه نیازمند بازنگری است. ما ارتباطاتمان را با مرکز افزایش خواهیم داد و روند بررسی طرح تداوم دارد.

وی با اشاره به طرح جدیدی که با تلفیق طرح قبلی و پیشنهادات ارائه‌شده، تدوین شده است گفت:

انتظارمان از این طرح این است که نظام حمایتی را داشته و بتوان برای چالش‌های مطرح‌شده قانون داشته باشیم البته حمایت از پلتفرم‌های داخلی رضایت‌بخش نیست و ما در این طرح این مهم را مورد توجه قرار خواهیم داد و عنوان طرح هم به طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» تغییر یافته است و این تغییر نام، خبر خوبی است و محدود به این شده که نظام حمایتی را در قانون حل کنیم البته قبول داریم که تمامی مشکلات را نمی‌توانیم حل کنیم.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان