محسنی اژه‌ای خواستار هموار کردن راه توبه شد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 5 ارديبهشت 1403 - 4:36

محسنی اژه‌ای خواستار هموار کردن راه توبه شد

شماره: 15385
Aa Aa

در چهار دهه اخیر اگر کسی مرتکب خلاف یا جرمی شد شرایطی به وجود آمد که کلاً طرد شد؛ خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت کنند.

رییس قوه قضائیه ایران عنوان کرد؛
محسنی اژه‌ای خواستار هموار کردن راه توبه شد

محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضائیه ایران در نشست هم‌اندیشی با جمعی از نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی گفت:

عقل حکم می‌کند که انسان از بین بد و خوب، خوب را و از بین خوب و خوبتر، خوبتر را و از بین بد و بدتر، بد را انتخاب کند اما لازمه این انتخاب آن است که همه سخنان را بشنود تا بتواند سخن بهتر را تشخیص دهد. باید گوش شنوا، تحمل و سعه صدر و قدرت فهم و تشخیص موضوع را داشت.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، او با بیان این که هیچ کس انسان کامل نیست ادامه داد:

اگر کسی مرتکب جرم یا خلافی شد چگونه باید با او برخورد کرد که از زندگی ساقط و از حقوقش محروم نشود و راه بازگشتش به جامعه به گونه‌ای بسته نشود که نتوان از نقاط قوت او بهره برد؟ توبه از نعمات الهی به انسان است که در آموزه‌های دینی به آن تأکید فراوان شده و ما باید آن را در همه شئون زندگی به ویژه امور حقوقی و دستگاه قضایی ساری و جاری کنیم تا کسی که دارای نقاط ضعف و قوت مختلفی است به دلیل یک خطا منزوی نشود.

او همچنین از برخی رفتارها در طرد کردن بعضی افراد از قطار انقلاب انتفاد کرد:

در چهار دهه اخیر اگر کسی مرتکب خلاف یا جرمی شد بعضا شرایطی به وجود آمد که کلاً طرد شد در حالی که خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت کنند و در چارچوب ضوابط قانونی حرکت نمایند که ما باید راه را برای این بازگشت هموار کنیم.

محسنی اژه‌ای افزود:

اگر قانون خلاء یا اشکال دارد باید برای رفع آن تلاش شود اما عدم اجرای قانون به دلیل یک نقیصه یا مصلحت اندیشی در اجرای قانون غیرقابل قبول است و حتماً تبعات سوء و مضراتی برای جامعه خواهد داشت. بسیاری از اختلافات در سطح کشور و جریان‌های سیاسی مبنای فلسفی و کلامی ندارد و ناشی از تفاوت برداشت هاست که با گفتگو و هم‌اندیشی می‌توان آن‌ها را به حداقل ممکن رساند.

او اظهار داشت:

من معتقد بوده و هستم که دستگاه قضایی باید کاملاً مستقل باشد چرا که گاهی برخی جریانات سیاسی تلاش می‌کنند ناخودآگاه از طریق فرایندهای قضایی و نهادهایی همچون سازمان بازرسی یا دادستانی یا حراست‌ها رقیب خود را حذف کنند و در این موارد عدلیه باید مستقل عمل کند.

محسنی اژه‌ای با بیان این که دستگاه قضایی باید ملجاء و پناه همه آحاد جامعه باشد گفت:

ممکن است فردی شرور یا مجرم باشد ولی اگر برای تظلم خواهی و احقاق حقی به قوه قضاییه مراجعه کرد نباید او را به صرف این که مجرم است نادیده بگیریم. همچنین اگر ظلمی توسط یک مأمور حکومت صورت گرفت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد خصوصاً اگر به کسی ظلم شود که راهی برای اثبات حقانیت خود و دفاع از حقش ندارد.

وی تأکید کرد:

اگر کسی مرتکب جرمی شده نباید به خانواده او ظلم شود و ضابطان باید در بازرسی اماکن و بررسی وسایل متهمان حریم خصوصی افراد و ضوابط قانونی را رعایت کنند. 

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان