ارمنستان و آذربایجان اعلام وضعیت جنگی کردند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 0:31

ارمنستان و آذربایجان اعلام وضعیت جنگی کردند

شماره: 11319
Aa Aa

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان وضعیت منطقه قره‌باغ را جنگی اعلام کرده و از مردم خواست برای دفاع از"سرزمین پدری مقدس" خود را آماده کنند.

تنش در منطقه قره‌باغ؛
ارمنستان و آذربایجان اعلام وضعیت جنگی کردند

بامداد امروز یکشنبه ۶ مهر ماه، تنش نظامی و درگیری بین نیروهای نظامی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه اشغالی قره‌باغ بالا گرفت.

وزارت دفاع آذربایجان از آغاز یک "ضد حمله" سراسری در تمام جبهه‌ها در منطقه کوهستانی قره‌باغ خبر داد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از آناتولی در بیانیه این وزارت‌خانه آمده است:

«فرماندهی ارتش کشور مقرر کرد به منظور تامین امنیت غیرنظامیان حملات متقابل در طول خط مقدم جبهه آغاز شود.»

وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید نیروهای زمینی، یگان‌های زرهی، و واحدهای موشکی و توپخانه‌ای این کشور با پشتیبانی پهپادی، بسیاری از سربازان، تأسیسات و خودروهای نظامی ارمنستان را "در جبهه و در عمق دفاعی" شناسایی و منهدم کردند.

مقام‌های محلی قره‌باغ نظامیان آذربایجان را متهم می‌کنند که در عملیات نظامی بامداد یک‌شنبه، اهداف غیرنظامی از جمله در شهر استپاناکرت، مرکز این منطقه را بمباران کرده‌اند.

آذربایجان ارتش ارمنستان را به آغاز عملیات "جنگ‌طلبانه" متهم کرده و اقدام نظامیان خود را تلافی‌جویانه و با هدف خنثی کردن این عملیات و تامین امنیت ساکنان منطقه عنوان می‌کند.

مجلس جمهوری آذربایجان نیز تصمیم به اعلام وضعیت جنگی در برخی شهرها و مناطق این کشور گرفت.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان وضعیت منطقه قره‌باغ را جنگی اعلام کرد و از مردم خواست برای دفاع از"سرزمین پدری مقدس" خود را آماده کنند.

پاشینیان در یک پیام توئیتری از سرنگونی ۲ بالگرد و سه پهپاد نظامی و انهدام سه تانک ارتش آذربایجان توسط نظامیان ارمنستان خبر داد.

وزارت دفاع آذربایجان تا کنون فقط سرنگونی یک بالگرد را تائید کرده و در مقابل مدعی انهدام ۱۲ سامانه دفاع ضدهوایی ارمنستان در "خط مقدم" شده است.

نخست‌وزیر ارمنستان ارتش آذربایجان را متهم به آغاز درگیری‌ها کرده و می‌گوید تمام مسئولیت‌ها در این بحران متوجه "رهبری نظامی – سیاسی" جمهوری آذربایجان است.

مطابق گزارش‌ها در درگیری‌های روز یک‌شنبه در این منطقه که در جنوب قفقاز واقع شده دست‌کم ۱۰ نظامی کشته و تعداد زیادی مجروح شده‌اند.

اکثریت ساکنان قره‌باغ ارمنی هستند. سه سال پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، ارمنستان کنترل این منطقه را که بخشی از جمهوری آذربایجان محسوب می‌شد در دست گرفت.

در جریان جنگی که ۱۹۹۲ بر سر قره‌باغ بین دو کشور همسایه درگرفت و دو سال ادامه یافت حدود ۳۰ هزار نفر کشته و صدها هزار نفر آواره شدند.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان سال ۱۹۹۴ بر سر برقراری آتش‌بس به توافق رسیدند اما در سال‌های گذشته بارها و بار قبل سال ۲۰۱۶ این آتش‌بس نقض شده است.

روسیه که در این مناقشه جانب ارمنستان را می‌گیرد روز یک‌شنبه خواستار توقف هر چه سریع‌تر درگیری‌ها و پایبندی دو طرف به توافق آتش‌بس شد.

مصطفی شنتوپ، رئيس مجلس ترکیه در پیامی در فضای مجازی ارمنستان را به حمله به مناطق مسکونی در مرز آذربایجان و نقض آتش‌بس متهم کرد و نوشت:

«ارمنستان تنها تهدیدی برای آذربایجان نیست بلکه یک دولت تروریستی است که امنیت منطقه را دچار اختلال می‌کند.»

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز گفته است "حمله ارمنستان به آذربایجان" بار دیگر اثبات کرد که این کشور "بزرگترین تهدید علیه برقراری صلح و آرامش در منطقه" است.

اردوغان می‌گوید ملت ترکیه مانند همیشه در کنار "برادران آذربایجانی خود" می‌ایستد. در همین حال وزارت دفاع آذربایجان ادعا کرده در عملیات ششم مهر ماه شش روستا در شهرستان‌های فضولی و جبرائیل از "اشغال ارمنستان" آزاد شد.

در میان تبادل آتش بین دوطرف مناقشه، یک خمپاره تیز به اراضی مرتعی روستای خلف‌بیگلو در خداآفرین اصابت کرد. این خمپاره عمل نکرده و خسارت مالی و جانی در پی نداشت.

نیروهای نظامی و مرزبانی آذربایجان شرقی در مرز منطقه‌ی اشغالی قره‌باغ بین جمهوری اسلامی ایران در حالت آماده‌باش بوده و تحولات نظامی را رصد می‌کنند.

 

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان