غنی‌سازی یک درصد هم نمی شود | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 26 خرداد 1404 - 13:37

غنی‌سازی یک درصد هم نمی شود

شماره: 27836
Aa Aa

در حالی که ویتکاف گفته ما خط قرمز واضحی داریم که غنی‌سازی است که امکان تسلیحاتی‌سازی برنامه هسته‌ای را فراهم می‌کند وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران می گوید ویتکاف از واقعیت‌های مذاکراتی دور است و غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت.

ایران می گوید درخواست‌های غیرواقعی به نتیجه نمی‌رسد؛
غنی‌سازی یک درصد هم نمی شود

«استیو ویتکاف» فرستاده ویژه کاخ سفید که نقشی کلیدی در مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن دارد در گفت‌وگو  با شبکه ای‌بی‌سی نیوز بیان کرد:

ترامپ تمامی سیگنال‌ها را نشان داده و مستقیما نامه‌هایی برای رهبر عالی ایران ارسال کرده است. من هم برای انتقال این پیام اعزام شدم و آن را رسانده‌ام.

به گزارش اسپادانا خبر، فرستاده ویژه کاخ سفید گفت:

از سوی دیگر ما خط قرمز واضحی داریم که غنی‌سازی است. ما حتی نمی‌توانیم اجازه یک درصد ظرفیت غنی‌سازی را بدهیم. ما پیشنهادی به ایرانی‌ها ارائه رده‌ایم که فکر می‌کنیم بدون بی‌احترامی به ‌آن‌ها به بخش‌هایی از این مسئله می‌پردازد. بنابراین، این حائز اهمیت است. ما می‌خواهیم در این زمینه به راهکاری دست پیدا کنیم و فکر می‌کنیم که می‌توانیم اما همه چیز از دیدگاه ما، با توافقی آغاز می‌شود که شامل غنی‌سازی نیست. نمی‌توانیم چنین چیزی داشته باشیم چراکه غنی‌سازی امکان تسلیحاتی‌سازی(برنامه هسته‌ای) را فراهم می‌کند. ما اجازه رسیدن یک بمب به اینجا را نمی‌دهیم اما غیر از این راه‌های زیادی برای ما وجود دارد که در این مذاکرات به اهدافمان دست پیدا کنیم. از نظر ما زمانی در این هفته در اروپا دیدار خواهیم کرد. امیدواریم که به نتایج مثبت واقعی بیانجامد.

همزمان عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات ویتکاف تأکید کرد:

او از واقعیت‌های مذاکراتی دور است. غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت. برای اطمینان‌دادن در مورد اینکه سلاح هسته‌ای تولید نمی‌کنیم آماده‌ایم اما درخواست‌های غیرواقعی به نتیجه نمی‌رسد.

او گفت:

غنی‌سازی در ایران چیزی نیست که قابل چشم‌پوشی باشد، یک دستاورد علمی بزرگ مردم ایران است که برای آن زحمت بسیار زیادی کشیده شده و هزینه‌های سنگینی از جمله خون دانشمندان هسته‌ای ما پرداخته شده است و این چیزی نیست که کسی بتواند از آن صرف نظر کند. مذاکرات وقتی می‌تواند موفق باشد که این اصل بدیهی پذیرفته شده باشد در عین حال اگر هدف این است که مطمئن شوند ایران به سمت سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند، این هدف دست یافتنی است چرا که سلاح هسته‌ای اصولاً در دکترین‌ ما جایی ندارد و حتی فتوا علیه آن هم وجود دارد. بنابراین بهتر است که آقایان در آمریکا تقاضاهای خود را واقع بینانه کرده و منطقی رفتار کنند، در این صورت امکان توافق وجود دارد و گرنه خیر.

 

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان