برنامه هسته‌ای ایران اهداف نظامی را دنبال می کند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 17:30

برنامه هسته‌ای ایران اهداف نظامی را دنبال می کند

شماره: 18454
Aa Aa

کشورهای عضو گروه هفت ضمن تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران راهکار دیپماتیک را بهترین راه برای محدود کردن آن عنوان کرده اند.

در بیانیه پایانی کشورهای عضو گروه هفت ادعا شد؛
برنامه هسته‌ای ایران اهداف نظامی را دنبال می کند

کشورهای عضو گروه هفت با انتشار بیانیه‌ای ضمن تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران راهکار دیپماتیک را بهترین راه برای محدود کردن آن عنوان کردند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، کشورهای عضو گروه هفت در پایان نشست خود در آلمان در بیانیه‌ای مشترک ضمن اشاره به موضوعات مختلفی از جمله روسیه، چین، اوکراین و تغییرات آب و هوایی با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران بر "تعهد راسخ خود برای ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح اتمی" تاکید کردند.

سران گروه هفت همچنین در این بیانیه آورده‌اند راهکار دیپلماتیک بهترین روش محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است.

بیانیه گروه هفت درباره ایران در آستانه ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از وقفه‌ای چند ماه در قطر مطرح شده است.

تیم‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا برای مذاکراتی غیرمستقیم با تسهیل‌گری اتحادیه اروپا به دوحه سفر کرده‌اند.

  •  

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به بیانیه نهایی نشست سران کشورهای گروه ٧ در آلمان واکنش نشان داد.

او گفت:

ما بخش‌هایی از بیانیه نهایی سران کشورهای عضو گروه ۷ که علیه جمهوری اسلامی ایران است را به شدت محکوم می‌کنیم. این بیانیه مطابق عادت غلط کشورهای صادر کننده آن بی پایه، یکجانبه و ناعادلانه بوده و حاکی از پافشاری بیهوده بر سیاستهای شکست خورده ای است که بیشترین سهم را در ایجاد بی ثباتی در اجرای توافق هسته ای، تدارک مناقشه در مذاکرات رفع تحریمها و نیز ایجاد ناامنی و جلوگیری از برقراری ترتیبات امنیتی درون زا در منطقه خلیج فارس داشته اند. بیانیه سران گروه 7 عامدانه نقض فاحش توافق هسته ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا و اعمال تحریمهای غیر قانونی حداکثری علیه ملت شریف ایران را نادیده می گیرد.

او افزود:

صادر کنندگان بیانیه، با ادامه سیاست تحریمهای غیرقانونی فرامرزی علیه مردم ایران و یا بی عملی در مواجهه با آن بیشترین سهم را در ایجاد مناقشه فعلی داشته و همچنان به روش های مختلف بر این سیاست غلط اصرار می کنند و به عمد تأکید جمهوری اسلامی ایران در مورد تحریم سلاح هسته ای را نادیده می گیرند و نیز با در اختیار داشتن بزرگترین زرادخانه سلاحهای هسته ای با فرار به جلو، اتهامات ساختگی را متوجه جمهوری اسلامی ایران می کنند. 

کنعانی این بیانیه را منعکس کننده سیاستهای نادرست صادر کنندگان آن در وارد کردن اتهامات بی اساس در مورد همکاریهای پادمانی جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی دانست که در مقاصد اخیر آنها در جریان نشست شورای حکام آژانس نیز مشهود بود:

 چنین مجموعه ای از مواضع و رفتار غیر مسئولانه و تنش زای صادر کنندگان بیانیه بیشترین تهدید را متوجه امنیت بین المللی کرده است و این در حالیست که به روشنی وامدار مدارای جمهوری اسلامی ایران در قبال توافق هسته ای هستند که اگر نبود امروز موضوعی برای مذاکره باقی نمی ماند اما عامدانه چشمان خود را به این حقیقت می بندند بنابراین این آنها هستند که برای جبران سیاستهای غلط گذشته بایستی از فرصتهای معتنابهی که جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات فراهم آورده استفاده کنند و با روی آوردن به دیپلماسی با رفع کامل تحریمها، آرامش را به فضای مذاکرات نتیجه بخش بازگردانند. ما قویا نقش بی ثبات کننده طرفهای صادر کننده بیانیه در منطقه خلیج فارس را محکوم می کنیم و ضروری است آنها به‌جای متوجه ساختن اتهامات واهی علیه برنامه موشکی مشروع و  دفاعی ایران که هرگز قابل مذاکره و مصالحه نیست در قبال فروش میلیاردها دلار تسلیحات پیشرفته که یکی از مهمترین عوامل بی ثباتی در منطقه ماست پاسخگو باشند. 

کنعانی با محکوم کردن استفاده سیاسی، ابزاری و گزینشی کشورهای صادر کننده بیانیه از حقوق بشر افزود:

مدعیان حقوق بشر همان کسانی هستند که چشم خود را به نقض فاحش حقوق بیش از 80 میلیون ایرانی بواسطه اعمال تحریمهای غیر قانونی حداکثری و کشتار مردم بی دفاع فلسطین و یمن بسته اند و اگر نبود سیاستهای دوگانه این کشورها در قبال تروریسم و حمایتهای آنها از حامیان داعش و سایر گروههای تروریستی، منطقه ما با چنین وسعتی از خونریزی و کشتار مردم بیگناه عراق و سوریه مواجه نمی شد. در حال حاضر تعدادی از شهروندان ایرانی به بهانه های مختلف جعلی تحریمی و غیر تحریمی، در کشورهای غربی به‌صورت غیر قانونی و خودسرانه به گروگان گرفته شده و بازداشت و محاکمه گردیده اند اما بیانیه می کوشد با فرافکنی این واقعیت را پنهان کند. جمهوری اسلامی ایران با مسئول دانستن این دسته از کشورها حق خود برای پیگیری حقوق این دسته از هموطنان و مطالبه خسارات وارده به آنها را محفوظ می دارد. جمهوری اسلامی ایران، همانطور که نشان داده در ادامه سیاست حکیمانه خود بر ادامه دیپلماسی در مذاکرات رفع تحریمها تأکید دارد و طرفدار یک توافق خوب، قوی و سازگار با منافع بحق و مشروع مردم ایران است. همچنین جمهوری اسلامی ایران بر سیاست همسایگی که هدف آن ایجاد و ارتقاء ثبات، امنیت و رفاه درون زا، دسته جمعی و بدون مداخله و حضور خارجی است، تأکید می کند و در پیگیری این سیاستها نیازی به ترغیب صادر کنندگان بیانیه ندارد. ما از کشورهای صادر کننده بیانیه می خواهیم تا از اقدامات تنش زای خود که مرتبا فضا را برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی تنگ‌تر می کند دست بردارند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان