محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه رویداد رسانهای «حریر» و در جمع خبرنگاران درباره وضعیت خانواده در رسانهها گفت:
حتما وضعیت امروز مطلوب نیست و اشکالات جدی وجود دارد که خودمان هم منتقد این وضع هستیم ولی انتقاد به معنای انفعال نیست و باید کنشگری کنیم که در این راستا در حوزه تنظیمگری تمام آییننامهها اصلاح شده است و آییننامههای فیلم به لحاظ صدور پروانه ساخت و نمایش را تغییر دادیم که اکنون در کارگروه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به زودی ابلاغ خواهد شد.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وی گفت:
در حوزه تولید آثار فرهنگی و هنری نیز باید بدانیم استفاده از واژه «سفارشی» درست نیست؛ ما تنها حمایت میکنیم. سفارشیسازی کاری نمایشی است که جریانساز نیست در حالی که ما در وزارت فرهنگ متصدی نیستیم بلکه باید فضایی ایجاد کنیم که منجر به تغییر مزاج شود.
او اظهار کرد:
نهاد خانواده در جمهوری اسلامی در مقایسه با سایر کشورها در بالاترین حد استاندارد قرار دارد و قرار نیست خودمان با دست خودمان سیاهنمایی کنیم؛ هرچند اشکالاتی هم وجود دارد. نباید کسی تصور کند جامعه ایرانی یک جامعه از دست رفته است. سالهاست که پژوهشگر اجتماعی هستم و شاید کمتر کسی از دوستانِ اینجا به اندازه بنده کار پژوهشی در حوزه خانواده کرده باشد اما با اطمینان و دادههای علمی میگویم که خانواده ایرانی در مقایسه با همه جوامع در نقطه بالاتری ایستاده است البته؛ این به معنای عدم اشکال نیست. ما از فیلمهای خانگی، سینما و تلویزیون احساس نگرانی میکنیم ولی معنای آن این است که به خودمان میآییم و جلوی مشکلات را میگیریم.
او در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان پرداخت یارانه مطبوعات بیان کرد:
انشاالله طی یک یا دو هفته آینده این کار هم انجام میشود.
اسماعیلی درباره ارائه بسته ویژه شب یلدا به هنرمندان نیز تاکید کرد:
دوستان در تلاش هستند که به همه هنرمندان بستهای تقدیم شود.
وی همچنین تاکید کرد:
درحال تنظیم ماده ۲۰ قانون مطبوعات هستیم که مدیرمسئولان را موظف میکند تا خبرنگاران را بیمه کنند. انشاالله در این زمینه نظارتهای میدانی را هم اضافه خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت جریانسازی در حوزه فرهنگ و خانواده، تاکید کرد:
جریان سازی در این بخش با بگیر و ببند شدنی نیست؛ گاهی دوستان از ما توقع دارند مانند یک نهاد نظامی عمل کنیم اما ما چنین توانی نداریم. ما باید بتوانیم با تغییراتی در مزاج فرهنگی به دنبال تغییر کلی باشیم.
او در پاسخ به پرسش یکی از مدعوین مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی در تولید، تدوین و پخش آثار سینمایی غایب است که محتوای ضد زن و ضد خانواده ساخته میشود؟ تاکید کرد:
اینگونه نیست و این قضاوتها باید واقعبینانه باشد. ما کاری که بتوانیم را انجام میدهیم اما با نقطه مطلوب فاصله داریم. اینکه میبینید برخی با وزارت فرهنگ در فضای عمومی چالش دارند به دلیل این است که ما پای مرزها ایستادهایم و به همین دلیل این همه مورد نقد و چالش هستیم.
وی افزود:
در بخش تولید باید با تولید فیلمهای مناسب و جریانسازی، مزاجی مردمی که دهههاست شکل گرفته را تغییر دهیم. در حوزه فرهنگ نمیتوان یک شبه کنفیکون کرد؛ تغییر باید بطنی و در طول زمان باشد. امروز حوزه تولید ما قویتر شده است. زمانی که کار را آغاز کردم در همین گعدههای انقلابی دوستان میگفتند حداکثر حضور جبهه انقلابی حدود ۵ فیلم در سال است ولی امسال در جشنواره فیلم فجر نزدیک به ۳۰ فیلم سینمایی ثبت کردیم یا درمورد فارابی در سال ۱۴۰۰ تنها ۲ فیلم مشارکتی در جشنواره فجر داشتیم و امسال ۱۷ فیلم به جشنواره معرفی کردهایم که همه در عرصه خانواده، جمعیت و سرداران بزرگ دفاع مقدس است. ما انتظار تشویق نداریم ولی انتظار نقد منصفانه و با نگاه دقیق داریم. به دغدغه دوستان احترام میگذاریم و خوشحالم خواهرانم با صراحت مطالبات را مطرح میکنند و به برادران و خواهران ایمانی خود قول میدهم در طول این دوره تلاش کنیم جریان جدید و منسجم به دور از پلشتیها را در حوزه فرهنگ و هنر کشور دنبال کنیم.