اسپادانا خبر
Published on اسپادانا خبر (https://www.espadanakhabar.ir)

خانه > اصفهان در بدترین وضعیت خشکسالی قرار دارد

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان در باره افزایش شدت خشکسالی، وقوع گرد و خاک و تداوم شرایط ناپایدار اقلیمی هشدار داد.

صدور ۲۶ هشدار نارنجی و زرد در باره پدیده گرد و خاک؛
خشکسالی

حمیدرضا حاجی‌بابایی معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان در جلسه کارگروه مشترک کاهش آلودگی هوا و مقابله با گرد و غبار گفت:

در حال حاضر تمام مناطق اصفهان با خشکسالی بسیار شدید مواجه و مناطق مرکزی، شرقی و جنوبی آن بطور ویژه درگیر این بحران است.

به گزارش اسپادانا خبر، وی افزود:

بر اساس داده‌های هواشناسی افزایش بی‌سابقه دما، کاهش بارش‌ها و طولانی‌تر شدن دوره‌های خشکسالی نشاندهنده حرکت اقلیم مناطق مرکزی کشور به‌ سمت اقلیم خشک و کم‌بارش است.

به گفته حاجی بابایی، دمای اردیبهشت امسال در اصفهان پنج درجه بیشتر از میانگین بلندمدت بود و تابستان اصفهان در عمل از اردیبهشت آغاز شد.

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان با اشاره به تحلیل الگوهای جوی روزهای اخیر گفت: شامگاه چهارشنبه و بامداد پنجشنبه هفته گذشته بدلیل تقابل هوای سرد در لایه‌های بالایی و هوای گرم در سطح زمین، پدیده‌ای موسوم به «جت شبانه» شکل گرفت که موجب وزش بادهایی با سرعت ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت در مناطقی مانند اردستان، بیابانک و کاشان شد و گرد و خاک به مرکز استان نیز انتقال یافت.

وی افزایش شدت جریان‌های کم‌فشار از عرض‌های پایین و تلاقی آن‌ با جریان‌های سرد شمالی را از دلایل اصلی تشدید گرد و خاک در اصفهان طی هفته‌های اخیر اعلام کرد.

حاجی‌بابایی با ارائه نقشه‌های ماهواره‌ای تأکید کرد:

گرد و خاک در نیمه‌شب و بامداد پنجشنبه گذشته، به‌وضوح در تصاویر ثبت‌ شده قابل مشاهده بود و این پدیده از مناطق شرقی و شمال شرقی به‌ سمت مرکز استان سوق یافت که یکی از پیامدهای تشدید خشکسالی و گرم شدن اقلیم است.

وی خاطرنشان کرد که در تابستان امسال تاکنون ۲۶ مورد هشدار نارنجی و زرد در باره پدیده گرد و خاک در استان صادر شده است.

وی در باره چشم‌انداز بارش در فصل پاییز نیز گفت:

پیش‌بینی‌ها حاکیست که بارش‌های پاییزی با تاخیر آغاز می‌شود و آذر نخستین ماه پربارش خواهد بود هرچند میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته اندکی بیشتر اما همچنان کمتر از نرمال بلندمدت خواهد بود.

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان در پایان از همه دستگاه‌های مسوول خواست تا در زمینه مدیریت بحران خشکسالی و پیامدهای آن بویژه در حوزه گرد و غبار اقدام‌های عملی و فوری انجام دهند.

 

منبع| ایرنا

برچسب ها: 
زاینده رود [1]
بحران آب [2]
آلودگی هوا [3]

Source URL:https://www.espadanakhabar.ir/content/%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%AE%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF

Links
[1] https://www.espadanakhabar.ir/taxonomy/term/581 [2] https://www.espadanakhabar.ir/tags/%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%A8 [3] https://www.espadanakhabar.ir/taxonomy/term/60