به گزارش اسپادانا خبر، علی همت محمودنژاد، مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان در گفتوگو با روزنامه ایران گفته: متأسفانه وضعیت اقتصادی جامعه در شرایط کنونی با توجه به تحریمها و شرایطی که برای معلولان به وجود آمده بهگونه ایاست که امروزه حداقل هزینه لازم برای خرید یک ویلچر عادی دو ماه حقوق یک کارگر است.
وی میافزاید: ویلچری با هزینه کمتر از این که معلول بتواند از شرایط لازم برخوردار باشد وجود ندارد. بنابراین حداقل هزینه برای خرید ویلچر معمولی دو میلیون و 400 هزار تومان است.
محمودنژاد اظهار میکند: این در حالی است که در یک سال گذشته حداقل هزینه لازم برای خرید یک ویلچر معادل نصف حقوق ماهانه یک کارگر بوده که میتوان گفت قیمت هر ویلچر چهار برابر شده است.
مدیر عامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ادامه میدهد: متأسفانه کاهش مواد سلولزی و افزایش قیمت وسایل بهداشتی از قبیل سوند و سایر مواد مورد نیاز افراد دارای ضایعه نخاعی سلامت آنان را بشدت به مخاطره انداخته است.
وی میگوید: در دیدار با گزارشگر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در هفته گذشته در دفتر وزارت رفاه از ایشان خواسته شد تا وضعیت اسفبار وسایل توانبخشی معلولان را که در اثر تحریمهای دولت امریکا علیه ایران ایجاد شده است گزارش کند.
محمودنژاد میافزاید: به گزارشگر گفتم که براساس کنوانسیونهای جهانی و حقوق معلولان سازمان ملل وظیفه دارد رسیدن وسایل توانبخشی و بهداشتی مورد نیاز معلولان را با قیمت عادلانه به ایران تضمین کند.
وی درباره حل مشکل 17 هزار پشت نوبتی دریافت ویلچر بیان میکند: به نظر من راه حل پشت نوبتیها به دست مجلس است که برای سازمان بهزیستی بودجه متمم بزند چراکه به هیچ عنوان بودجه سال 98 بهزیستی پاسخگوی نیاز معلولان نخواهد بود.
پیش تر، مهین رئیس دانا، رئیس گروه تجهیزات توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی ایران با اشاره به 17هزار معلول پشت نوبت دریافت ویلچر گفته بود افزایش دو تا سه برابری قیمت کالاها و افزایش نیافتن اعتبارات به همان نسبت را میتوان علت تعداد زیاد پشت نوبتیها دانست.