
سازمان بهداشت جهانی بیماری «کووید ۱۹» که به دنبال ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا پدید می آید را برای اولین بار یک بیماری همه گیر جهانی (پاندمیک) اعلام کرد.
به گزارش اسپادانا خبر، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان در حالی از ۱۱۹ هزار نفر فراتر رفت که بهنظر میرسد چین توانسته است شیوع این ویروس را کنترل کند اما همزمان شمار بیماران کووید-۱۹ در ایالات متحده از یکهزار نفر فراتر رفت و نخستین مورد ابتلا به این ویروس در ترکیه نیز گزارش شد.
این خبر را تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ژنو اعلام کرد.
آدهانوم با انتقاد از «عدم واکنش» به شیوع «هشدار دهنده» ویروس جدید کرونا گفته که این سازمان نسبت به ابعاد گسترش این ویروس در سطح جهان بسیار نگران است.
یکی از فجیعترین پاندمیها در طول تاریخ مرگ سیاه نام گرفته که در سده چهاردهم میلادی ۲۰۰–۷۵ میلیون نفر را کشت.
دیگری نیز شیوع جهانی آنفلوانزای خوکی در سال ۲۰۰۹ بود. سل و آبله نیز از دیگر پاندمیهای تاریخ بوده است.
