وی با بیان اینکه میزان موارد جدید سالانه بروز سرطانها در کشور ۱۸۰ مورد به ازای هر یکصدهزار نفر جمعیت است اظهار کرد:
تقریبا سالانه در کشور حدود ۸۵ تا ۹۰ هزار مورد جدید سرطان اتفاق میافتد.
به گفته اعتماد سرطانهای پستان، روده بزرگ، پروستات و ریه جزو سرطانهای شایع در کشور هستند.
وی درخصوص سهم جنسیت در بروز سرطانها اظهار کرد:
بعضی از سرطانها به یک جنسیت خاص اختصاص دارند به طور مثال سرطان پستان در زنان دیده میشود و به صورت خیلی اندک در مردان هم مشاهده میشود و یا سرطان پروستات یک سرطان مردانه است. در مورد سایر سرطانها توزیع جنسی در میان زنان و مردان یکسان است.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت افزایش بروز سرطانهای مرتبط با دستگاه گوارش توضیح داد:
متأسفانه ۴۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال کشور فعالیت فیزیکی ناکافی دارند که این فعالیت ناکافی در خانمها بیشتر از آقایان است. از سوی دیگر مصرف دخانیات در جمعیت بالای ۳۰ سال کشور حدود ۱۲ درصد در آقایان و ۱.۵ درصد در خانمها متفاوت است. در کنار همه این موارد همچنین باید بدانیم که سالمندی و افزایش سن هم افراد را مستعد ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله سرطانها میکند. در این بین پایین بودن مصرف میوهها و سبزیجات نیز مؤثر است.
او درباره هزینههای درمان سرطان در کشور بیان کرد:
متأسفانه هزینههای درمانی درحال افزایش است و یکی از مواردی که هزینههای کمرشکن به بیماران تحمیل میکند در همین بخش است. شاید بتوان گفت بخشی از تجویزهایی که صورت میگیرد مطابق گایدلاینها نیست و این نوع درمانها هم نتیجه و منفعت لازم را ندارد و همین امر هزینهها را افزایش میدهد.
اعتماد نقش سبک زندگی در بروز سرطانها را بسیار جدی دانست و بیان کرد:
اگر سبک زندگی به همین شکل باشد و مداخله جدی صورت نگیرد احتمالا در سالیان آتی یک روند افزایشی در بروز سرطانها خواهیم داشت ولی وزارت بهداشت مداخلات خود برای اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بروز سرطان را در دستور کار دارد.