امسال مجبور شدیم مازوت بسوزانیم | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 23 بهمن 1403 - 9:28

امسال مجبور شدیم مازوت بسوزانیم

شماره: 27111
Aa Aa

با ۲۰ میلیون نمی شود در تهران زندگی کرد| امسال قرار بود مازوت نسوزانند اما گیر کردیم. اگر نمی سوزاندیم باید گاز خانه ها را قطع می کردیم| تهران با روند رشدی که طی می کند امکان زیست در آن نیست؛ ادامه این مسیر یعنی حرکت به سمت نابودی.

مشکل هوا و زیست محیطی حل نشود امکان زیست نداریم؛
امسال مجبور شدیم مازوت بسوزانیم

مسعود پزشکیان در همایش ملی روز هوای پاک بیان کرد:

ما قانون را اجرا نکردیم، یکسری از قانون ها هستند که تعادلی بین منابع و مصارف آنان نیست. اگر بخواهیم توسعه پیدا کنیم الفبای آن تعادل بین منابع و مصارف است. مسیر توسعه‌ای که پیش گرفته ایم درست نیست.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وی اظهار کرد:

تهران با روند رشدی که طی می کند امکان زیست در آن نیست. منابع و مصارف تهران همخوانی ندارد. ادامه این مسیر یعنی حرکت به سمت نابودی. هر روز زمین در تهران نشست می کند. در خارج اگر زمین ۳ الی ۴ سانت نشست کند، جلسه اضطراری می گذارند. ما نیم متر و یک متر نشست داریم و همچنان توسعه را ادامه داده و در این زمینه قانون هم می نویسیم. امکان ندارد با منابع زیرزمینی موجود آب تهران را پشتیبانی کرد. در کوچه ۱۰ متری و ۲۰ متری ساختمان ۲۰ طبقه می سازیم. زمانی که راه را غلط می رویم امکان حل آن نیست. نباید در وهله اول این مسیر ناترازی را پیش رفت. ما ۱۶۰ همت برای خرید گندم پول گذاشته بودیم در حالی که باید ۲۲۰ همت پول می دادیم. از بهداشت و درمان و محیط زیست و دارو برداشته بودیم برای گندم گذاشتیم اما باز هم پول کم آوردیم. زمانی که من رئیس دانشگاه بودم قانون نوشته بودند که باید به بیماران سوختگی برسید اما برای ۱۰ نفر منابع دیده بودند. ما ۱۰۰ تا مراجعه داشتیم. تعادل بین نیاز و منابع در جامعه ما وجود ندارد.

وی تاکید کرد:

امسال قرار بود مازوت نسوزانند اما گیر کردیم. اگر نمی سوزاندیم باید گاز خانه ها را قطع می کردیم چراکه مصرف ما چندین برابر مصرف خارج است. برنامه طراحی کردیم تا سال آینده به مشکل نخوریم. ما دنبال این هستیم ۳۰ هزار مگاوات تا ۵۰ هزار مگاوات تا دو سال آینده برق خورشیدی تولید کنیم. همه تلاش خود را به کار گرفتیم از پنل ها خورشیدی و انرژی بادی استفاده کنیم. چندین  برابر اروپایی ها برق و گاز مصرف می کنیم، اما حقوق نداریم به پرسنل بدهیم. ما با مصرف نادرست انرژی ارزشمند را دود می کنیم اما بعد در پرداخت در حوزه های مختلف با مشکل مواجه هستیم. اگر این ها را مدیریت کنیم می توانیم به زندگی نیروهای انسانی خود برسیم. چه محیط بان چه اساتید دانشگاه و چه هر قشر دیگری. اعضای هیات علمی ما امروز بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون حقوق می گیرند. چگونه با ۲۰ میلیون می شود در تهران زندگی کرد؟ همه جا ناتراز به وجو آمده چه در آب، برق و محیط زیست. بعد می گوییم با ادامه همین روند مشکل را حل کنیم، چگونه؟ هر که بلد است به میدان بیاید.

پزشکیان بیان کرد:

برای داشتن هوای پاک در تلاش هستیم تا پنل های خورشیدی را راه اندازی کنیم. هر روز در دولت جلسه داریم. منابع و پول دادیم و تاکید کردیم که باید این کار انجام شود چراکه چاره ای نداریم. اگر نتوانیم تغییر دهیم به مشکل می خوریم. رهبری فرمودند سال تولید با مشارکت مردمی است. از طرف دیگر دولت برق و گاز تولید را قطع می کند، چون باید گاز را بسوزانیم برق کم نیاید. یا گاز در خانه مصرف شود. ما در مجلس قانون نوشتیم که روستا ها را گاز بکشیم. وقتی گاز کشیدیم اما گاز نداریم چگونه در زمستان تامین کنیم. منابع ما معلوم است اما نیازهای ما نامعلوم. بعد باید مملکت را تعطیل کنیم. قطعا به دنبال اجرای قوانین هستیم. اما قوانینی که ناترازی ندارند. ما برای پرداخت حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات گندم کاران هم ناترازی داشتیم. از رهبری اذن گرفتیم تا از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. بین نیاز و منابع فاصله زیاد است و باید این را مدیریت کنیم. راهی جز این برای حل مشکل هوا و زیست محیطی نیست. اگر این مشکلات حل نشود امکان زیست برای ما وجود ندارد. اکنون با دانشگاه ها صحبت کردیم تا محققان به ما راه نشان دهند. اولویت ما انرژی پاک است که با قدرت به دنبال اجرای آن هستیم. بحث حمل و نقل عمومی را دنبال می کنیم. باید به هر شکلی مشکل آن حل شود. وقتی حمل و نقل عمومی در دسترس نیست هر فردی تک سرنشین می شود. خود این امر آلودگی و ترافیک ایجاد می کند.

رئیس جمهور تصریح کرد:

هر جا را نگاه می کنیم ما می توانیم مشکلات را با کمک و همدلی حل کنیم. الحمدالله قوه قضائیه و مجلس و دولت با هم همراه هستند. با کمک علم می توانیم مشکلات را حل کنیم در تلاش هستیم تابستان برق را قطع نکنیم و تولید کننده ها مشکل قطع برق نداشته باشند. زمستان آینده نیز این مشکل‌ گاز حل شود. گروه ویژه گذاشتیم تا حل مشکلات را دنبال کنند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان