باید سهم خود را در علوم انسانی جهانی ارتقاء دهیم | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 19 مهر 1403 - 8:56

باید سهم خود را در علوم انسانی جهانی ارتقاء دهیم

شماره: 24043
Aa Aa

پژوهش‌های علوم انسانی ما باید از یک خودباوری برخوردار باشد؛ باید خودباوری که در علوم مهندسی و پزشکی داریم را در علوم انسانی نیز ایجاد نماییم.

حوزه و دانشگاه اتاق فکر دولت و مجموعه دست‌اندرکاران است؛
باید سهم خود را در علوم انسانی جهانی ارتقاء دهیم

 سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران در آئین اختتامیه کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی با تأکید بر این که روز فلسفه را باید در طول سال و در تمام مراکز علمی و پژوهشی دنبال کرد گفت: 

نقش فلسفه در تعالی و پیشرفت جوامع و گسترش عقلانیت و خداباوری و لایه‌های تمدنی بشر بسیار مهم و ضروری است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او با بیان این که باید به تمام لایه‌های فلسفه اهم از انسان، هستی، فلسفه اخلاق، علم اجتماعی، هنر و معماری به ویژه فلسفه‌های مضاف توجه کرد افزود:

علامه طباطبایی احیاگر معارف الهی در دوران معاصر است، فیلسوف، مفسر، متکلم، محدث، ریاضی‌دان و به معنای واقعی کلمه عالم واصلی است که به خود رسیده و در جایگاهی از قله قرار دارد که نمی‌گوید بروید، می‌گوید بیایید، یعنی سیاقت ندارد بلکه قیادت دارد.

وی علامه طباطبایی را عالم واصل به صفات برجسته انسانی در مقام قرآنی برشمرد:

عالمی که در نگاه به هستی و انسان و همه آنچه که امروز مورد بحث است نگاهی کاملاً توحیدی داشت.

رئیسی با بیان این که علامه در مواجهه فلسفه الهی و فلسفه غربی اصول فلسفه و روش رئالیسم رادر چهارده مقاله به چالش کشید گفت:

علامه در تعریف از انسان نطق را فصل الفصول انسان نمی‌داند و تعریف او از انسان آن است که الانسان حی متأله که انسان حیات خدایی باید داشته باشد.

او با اشاره به بعد تفسیر قرآن به قرآن علامه طباطبایی اظهارکرد:

ندای علم القرآن و بعد خلق الانسان در آیات شریفه نشان دهنده دو خلقی بودن انسان است و تجلی جسمی و جانی آن است.

رئیسی با بیان این که پژوهش‌های علوم انسانی ما باید از یک خودباوری برخوردار باشد عنوان کرد:

علامه در عمل این رویه را به اثبات رساند و انسان‌های وارسته‌ای را تربیت کرد. باید به برکت روح بلند بزرگانی چون علامه خودباوری که در علوم مهندسی و پزشکی داریم را در علوم انسانی نیز ایجاد نموده، با نقش آفرینی بایسته اندیشمندان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه سهم خود را در علوم انسانی جهانی ارتقاء دهیم.

او ایران اسلامی را مهد فلسفه و علوم عقلی در جهان دانست و اظهار کرد:

باید نقش نگاه‌های بلند را در تمدن‌سازی و جامعه‌سازی قرآنی که از نقش بسیار ارزشمندی برخوردار است مورد توجه قرار دهیم.

رئیسی با بیان این که حوزه و دانشگاه اتاق فکر دولت و مجموعه دست‌اندرکاران است افزود:

در این مجموعه اندیشه ورز شدیداً نیازمند نوآوری و ابتکارات و خلاقیت‌ها در تمام حوزه‌ها از جمله حوزه علوم انسانی هستیم. دانشگاه‌ها باید در تمام عرصه‌ها در کنار تجلی کار و تلاش با بهره‌گیری از فناوری‌های روز حضور پررنگی داشته باشند. باید در حوزه دانش‌افزایی و معرفت افزایی و بهره‌گیری از فضای ارتباطی و بهره‌گیری از بسترهای دیجیتال بیش از پیش نقش آفرینی نماییم، پاسخ‌های روشن و دقیقی برای سوالات و شبهات نسل جوان امروزی ارائه نماییم، باید به دست شما فرهیختگان حوزه و دانشگاه این شبهات مرتفع شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان