به رسانههای جدی و تاثیرگذار نیاز داریم
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه محمدمهدی اسماعیلی و سید عباس صالحی وزرای پیشین و فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد:
ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. نباید به این خاطر که این مساله ما را مورد نقد قرار می دهد از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم.
به گزارش اسپادانا خبر، او اظهار کرد:
مزیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که ارباب رجوع نخبه، هنرمند و اهل فرهنگ و قلم دارد که الگویی برای جامعه و جوانان هستند. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و می توانیم ادعا کنیم همه جمعیت کشور یا بالای ۹۰ و اندی درصد پشت سر امام خمینی بودند.
وی گفت:
شاخص ها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی می گوید با خیلی از اهداف فاصله داریم. پاسخ این پرسش را باید در جمع نخبگان و اهل فرهنگ بپرسیم. به جای سیاست جذب، سیاست دفع را دنبال کردیم. با نگاه جناحی و قیم مابانه و تنگ نظرانه از آرمان ها فاصله گرفتیم. باید بررسی شود چقدر از این ارزش ها فاصله داریم؟ اطرافیان، بچه ها و نوه های خودمان را ببینیم که وفاداری و تعهد آنها به آرمان های انقلاب نسبت به نسل اول چه وضعیتی دارد؟ باید از خودمان شروع کنیم. نخبگان فرهنگی و هنری کشور باید توان خود را برای تحقق ارزش های انقلاب بکار ببرند. اسلحه ما در سال ۵۷ ارزش های فرهنگی بود، امروز چقدر از این ارزش ها فاصله داریم؟ دستیابی به شاخص های کمی برنامه هفتم توسعه یک ضرورت است. امروز چقدر از رشد هشت درصد فاصله داریم؟ باید به آن برسیم. هیچ وقت بهره وری توجه نشده است. در برنامه هفتم، ۳۵ درصد به بخش بهره وری داده شده است. بهره وری یعنی فرهنگ یعنی نخبگان فرهنگی. وضعیت ما در این بخش نگران کننده است. باید با فرهنگ سازی اسلامی و اخلاقی دنبال افزایش بهره وری باشیم.
او اظهار داشت:
حاکمیت وزارت فرهنگ در زمینه فرهنگی باید پذیرفته شود.دولت دنبال همبستگی و وفاق ملی است. در این چند دهه بهجای اینکه الگوهای شاخص را معرفی کنیم با اندک اختلاف نظر الگوسوزی کرده ایم و گرفتار شده ایم و اکنون جوان و نوجوان ما احساس بی هویتی کرده یا هویت خود را جای دیگر جستجو می کند. این مساله باید به صورت جدی در وزارت فرهنگ دنبال شود. تهاجم فرهنگی یک واقعیت جدی برای ماست. برای این چه کردهایم؟ در این بین مساله فضای مجازی مطرح می شود. اینترنت یک راه و اتوبان است، کسی راه را نمی بندد بلکه با خودروی متخلف برخورد می کنند. شما باید محتوای خوب و با توجه به نیاز نسل جوان و فرهنگ غنی اسلامی تولید کنید و با محتوای غلط آن باید مقابله کنیم. اولویت اول ما باید نجات جوانان و نوجوانان ما باشد. گرفتاری این قشر از میانسالان بیشتر است، در این زمینه سرمایه گذاری کمی کردهایم.
معاون اول رئیسجمهور گفت:
محرمانه نگه داشتن شاخص ها راه حل مشکلات نیست. شاخص ها بیان شود و از مردم کمک گرفته شود. از سویی وضعیت کتابخوانی نگران کننده است. مشکلات حوزه نشر باید حل شود. فضای مجازی جانشین کتاب نمی شود. باید این مساله بحران در کشور حل شود. تیراژ برخی کتاب ها صد و دویست است. ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. نباید به این خاطر که این مساله ما را مورد نقد قرار می دهد، از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم. فرد تا وقتی مسئولیت دارد، به او اصالت قدسی می دهیم و وقتی کنار رفت، سلام کردن به او هم گناه می شود. در دولت ممنوع کرده ایم که کوچکترین حرف علیه دولت ها و وزرای گذشته زده شود. ما نقد عملکرد می کنیم ولی نقد شخص نمیکنیم.
عارف با بیان اینکه در جهاد تبیین کوتاهی کردهایم خاطرنشان کرد:
با وجود همه نقدها و نقص ها خیلی کار شده ولی در بیان آن کم کار کرده ایم ولی شعار زیاد داده ایم. این شعار دادن ها باید آسیب شناسی شود. آیا شعارهای سال که رهبری تعیین می کنند، در اولویت قرار می گیرد؟ الان نقش مردم در اقتصاد چقدر بیشتر شده است؟ چقدر برچسب زدن به سرمایهگذار را کنار گذاشته ایم؟ آمایش سرزمینی راهبرد دولت و برنامه هفتم توسعه است. کشور فقط تهران یا 8 کلانشهر نیست بلکه همه مناطق کشور است و همه مردم حق رشد و توسعه دارند. این مساله در بخش فرهنگی باید مدنظر باشد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد:
موانعی و گره هایی برای اهل قلم و هنر ایجاد کرده ایم. هر کسی از هنرمندان به دلیلی از کشور رفته اند، از حضور آنها در کشور استقبال می کنیم. اینجا کشور آنهاست. حذف و محدویت های سلیقگی از فعالیت اهل فرهنگ و هنر و رسانه کنار بگذاریم. ما به رسانه های جدی و تاثیرگذار نیاز داریم. رسانه ها باید چالشی عمل کنند ولی این با حاشیه راندن مسئولان فرق می کند. رسانه ها مسئولان را به حواشی نکشانند بلکه در مسیر رسالت خود گام بردارند و وزارت فرهنگ هم در راستای حل مشکلات رسانه ها گام های بلندتری بردارند.