سرانه مصرف گوشت قرمز نصف شد | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 29 ارديبهشت 1403 - 23:23

سرانه مصرف گوشت قرمز نصف شد

شماره: 24679
Aa Aa

نصف شدن سرانه مصرف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و حذف شدن گوشت از سبد خرید دهک‌هایی از جامعه و کاهش خرید دهک‌هایی دیگر اتفاق افتاده است.

با اعلام مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک؛
سرانه مصرف گوشت قرمز نصف شد

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت:

سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور باید به ۱۲ کیلو در سال بازگردد و نصف شدن سرانه مصرف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و حذف شدن گوشت از سبد خرید دهک‌هایی از جامعه و کاهش خرید دهک‌هایی دیگر اتفاق افتاده است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، افشین صدر دادرس در تشریح آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز گفت:

در شرایط کنونی نمی‌توان انتظاری برای کاهش قیمت گوشت قرمز داشت هرچند در نیمه دوم سال جاری مقامات مسئول پیوسته در رسانه‌ها وعده تحقق این امر را می‌دهند اما همان طور که می‌بینیم اتفاق جدیدی رخ نداده است. قیمت هر کالایی در کشور به اندازه نرخ تورم افزایش پیدا کرده است در شرایطی که تورم کشور بنا بر گزارش مرکز آمار ۴۴.۳ درصد است قیمت گوشت نمی‌تواند تابع این تورم نباشد. علاوه بر نرخ تورم شاخص قیمت تولیدکننده که هزینه‌های تولید را نشان می‌دهد نیز موید تداوم افزایش قیمت است؛ نگاهی به هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود. آمار‌های مرکز آمار همچنین حکایت از کاهش کشتار‌ها دارد. دولت هم برای جبران کاهش تولید گوشت قرمز به واردات متوسل شده است در حالی که ارزان شدن گوشت در شرایطی رقم می‌خورد که تولید داخل تقویت شود.

وی قیمت کنونی دام زنده پروار نر را به طور میانگین ۲۳۰ هزار تا ۲۵۰ هزار در هر کیلو اعلام کرد:

سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به ۶ تا ۷ کیلو در سال کاهش یافته و برای این میزان از مصرف عرضه کنونی کافی است. تنها راهی که می‌تواند به تعدیل قیمت گوشت بینجامد تسهیل شرایط خرید گوشت قرمز تولید داخل است؛ این اتفاق به افزایش تقاضا و در پی آن رشد تولید می‌انجامد. با اتخاذ این سیاست قیمت گوشت در سال آینده می‌تواند به کانال ۵۰۰ هزار تومان در هر کیلو وارد شود و تداوم سیاست تقویت واردات پیامدی جز تضعیف تولید نخواهد داشت.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان