سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی هم حکم برائت گرفت | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 15:27

سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی هم حکم برائت گرفت

شماره: 17708
Aa Aa

او به اتهام تصرف غیرقانونی وجوه و اموال این سازمان به منظور پرداخت و اختصاص به اشخاص متعدد به تحمل 70 ضربه شلاق محکوم شده بود.

با رای شعبه 29 دیوان عالی کشور؛
سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی هم حکم برائت گرفت

شعبه 29 دیوان عالی کشور برای سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی حکم برائت صادر کرد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از اعتمادآنلاین، مرتضوی از طریق درخواست اعمال ماده 474 قانون آیین‌نامه دادرسی کیفری، حکم برائت خود را دریافت کرده است.

در مجلس هشتم و در جریان تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در دورانی که سعید مرتضوی سرپرست این سازمان بود گزارشی در صحن علنی مجلس قرائت و پرونده به قوه قضاییه ارجاع شد.

سعید مرتضوی به عنوان سرپرست و مدیر عامل وقت سازمان تأمین اجتماعی در این پرونده به تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال سازمان تأمین اجتماعی به منظور پرداخت و اختصاص این وجوه از محل بودجه غیرشمول به اشخاص متعدد محکوم به تحمل 70 ضربه شلاق شده بود. همچنین او در پی شکایت کمال مینایی، قاضی وقت دادگستری و همسر او آجرلو به عنوان دادستان وقت دادسرای عمومی و انقلاب تهران به اتهام آمریت در صدور دستور ورود به منزل این خانواده به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شده بود اما بعد از درخواست تجدیدنظر از طریق ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری، دیوان عالی کشور حکم برائت او را صادر کرده است.

بر این اساس او از 70 ضربه شلاق مبری شده و خانواده مینایی و آجرلو هم در این پرونده اعلام عدم شکایت کرده‌اند.

 شهریور ماه سال 98 نیز مرتضوی در پرونده شکایت اولیای دم روح‌الامینی به اتهام معاونت در قتل عمد به ۵ سال حبس محکوم شده بود،اما دادگاه تجدید نظر به دلیل «اظهار ندامت» حکم حبس را به ۲ سال تقلیل داد. مرتضوی در این پرونده هم بعد از گذراندن دوسوم از محکومیت خود آزاد شد.

  •  

روابط عمومی دیوان‌عالی کشور در واکنش به خبر پذیرش اعاده دادرسی مرتضوی اطلاعیه ای صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است:

۱- در خصوص پذیرش اعاده دادرسی سعید مرتضوی رسیدگی به درخواست متقاضی اعاده دادرسی کاملاً براساس مقررات قانونی صورت گرفته است.

۲- مفاد رأی شعبه دیوان عالی کشور صرفاً تجویز اعاده دادرسی است و صدور رأی مجدد با دادگاهی است که پرونده به آن ارجاع می‌شود.

۳- صدور رأی در شعب دیوان عالی کشور منفرد نبوده و با ترکیب هیأت قضایی صادر می‌شود.

۴- مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر در مظان اتهام بودن رئیس شعبه بیست و نهم که موجب سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه شده است، مصداق نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بوده و با شکایت شاکی قابل تعقیب است.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان