فروش صنایع غذایی 50 درصد کاهش یافت
امیررضا ثابت پی رئیس، رئیس فدراسیون صنایع غذایی در نشست خبری فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی و کشاورزی ایران با اشاره به افزایش 6.5 برابری قیمت روغن گفت:
قیمت روغن در نرخ غذاهای آماده و سالادها حدود 20 درصد تعیینکننده است اما این افزایش نرخ باعث ریزش 50 درصدی فروش صنایع غذایی شد.
وی با اشاره به دلایل کاهش مصرف افزود:
کمپینهای نخریدن و کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان باعث شد میزان تقاضا برای خرید حدود 50 درصد کاهش پیدا کند.
او با بیان اینکه تولیدکنندگان به سختی از بازار سهم میگیرند گفت:
در بازار رقابتی چگونه یک تولیدکننده بدون اینکه از کیفیت محصول خود بکاهد محصول را در بازار عرضه کند؟ تجربه نشان داده است قیمتی که بخش خصوصی برای محصولات تعیین میکند به مراتب از آنالیز قیمت دولت کمتر است و نرخ تعیین شده سازمان حمایت برای محصولات حدود 20 درصد بالاتر از نرخی است که تولیدکنندگان برای حفظ سهم بازار خود برای محصولات درج میکنند.
او افزود:
قیمت روغن، مرغ، تخم مرغ ونان حدود 40 درصد نرخ محصولات را در صنایع غذایی افزایش داد. نرخ نان از 2 هزار تومان به 5 هزار تومان رسید و اینگونه نرخ ساندویج 20 هزار تومانی 39 هزار تومان شد.