مجازات نباید موجب وهن شود | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 27 ارديبهشت 1403 - 18:01

مجازات نباید موجب وهن شود

شماره: 25297
Aa Aa

او با انتقاد از صدور برخی احکام که در ان ابعاد اجتماعی، ملی و بین المللی موضوع در نظر گرفته نمی شود گفته آرای قضات جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند و جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه عنوان کرد؛
مجازات نباید موجب وهن شود

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در نشست شورای‌عالی این قوه اظهار کرد:

امر قضا امر خطیری است؛ یک قاضی برای آنکه به حق و عدالت قضاوت کند باید دقت‌نظرِ بالایی داشته باشد و از حِلم و بُردباری زیادی برای بررسی تمام ابعاد و جوانب پرونده برخوردار باشد همچنین یک قاضی باید به صورت مرتب دانش و اطلاعات خود را به‌روز کند تا در قبال پرونده‌هایی که دربرگیرنده‌ی امور مستحدثه و جدید هستند به قوه علم و تشخیص نائل شود.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، او گفت:

قاضی ما باید پیوسته در باب موضوعات و مقولات کیفری و حقوقی در اموری که پرونده‌ها به او ارجاع می‌شوند اعم از بانکی، بورسی، دریایی، محیط زیست، بین‌الملل و ... مطالعه داشته باشد و دانش خود را به‌روز کند و در این زمینه بخش آموزشی قوه قضاییه نیز باید مستمراً آموزش‌های روزآمد را به قضات ما ارائه دهد. یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقاء می‌دهد باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسئله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحبنظران مشورت کند. همچنین قاضی ما باید به ملاحظات ناظر بر تناسب جرم و مجازات نیز اهتمام داشته باشد و مجازاتِ بازدارنده و متناسب اِعمال کند و توجه داشته باشد که این مجازاتِ تجویزشده موجب وهن نیز نشود. بعضاً اقدامات و آرای قضات علاوه بر جنبه‌های حقوقی و قضایی جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند ولو آنکه ما نخواهیم و جز اراده ما نیست اما جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند لذا خطاب به کلیه مراجع قضایی به‌ویژه دیوان عالی، دیوان عدالت اداری، رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر کشور تاکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آراء و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضایی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضایی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آن‌ها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضاییه به عمل آورند. باید توجه کنید که ممکن است پس از صدور یک قرار یا حکم یا ابلاغ نتوان پیوست رسانه‌ای مناسبی در قبال آن‌ها تدوین کرد لذا در قبال مسائل و موضوعات قابل پیش‌بینی، قبل از اقدام، با هماهنگی مرکز رسانه، برای جلوگیری از وقوع آسیب و تبعات، پیوست رسانه‌ای مناسب را تدوین کنید.  تاکید ما بر تدوین پیوست رسانه‌ای در قبال آراء و تصمیمات قضایی که ذوابعاد هستند بیانگر اهتمام ما به مقوله‌ی افکار عمومی است بنابراین ما به مقوله‌ی افکار عمومی توجه ویژه داریم و از آن غافل نمی‌شویم درعین حال، تاکید داریم که قضات ما نباید قضاوت خود را بر اساس فضاسازی‌ها و جوسازی‌هایی که در فضای مجازی و غیرمجازی شکل می‌گیرد، به پیش ببرند. این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانومند و مُتقن باشد حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد بنابراین ما در قوه قضاییه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم اما تابع فضاسازی‌ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم. 

آمریکا باید شرم داشته باشند که از حقوق‌بشر بگویند

رئیس قوه قضائیه همچنین گفت:

ببینید آمریکایی‌ها دانشجو، استاد و خبرنگار را به چه صورتی در خیابان کتک می‌زنند و زیر پا می‌اندازند؛ حالا اگر یک نمونه در ایاران اتفاق بیفتد ببینید چه معرکه‌ای می‌گیرند.

او مساله مسکن را برای معلم و کارگر اساسی خواند و گفت:

معلم‌ها و کارگران امروز دچار مشکلاتی هستند و با توجه به نقش و اهمیت معلم و کارگر باید به این اقشار توجه ویژه شود.

 

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان