NGL| پروژه ای که همه را سرکار گذاشت | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 13:29

NGL| پروژه ای که همه را سرکار گذاشت

شماره: 7730
Aa Aa

با پایان یافتن این طرح که از آن بعنوان یک پروژه ملی و بزرگ یاد شده است ارزش افزوده بسیار زیادی برای ایران ایجاد خواهد شد.

ایرتیک ، دریاساحل و صف؛
 NGL| پروژه ای که همه را سرکار گذاشت

خارگ| سید فریورموسوی| اسپادانا خبر

حدود هشت سال پیش بود که طرح مهار گازهای سمی نفت و منع سوختن آنها توسط فلرهای بلند گازی از سوی شرکت فلات قاره خارگ در دستورکار قرارگرفت که با اجرای این طرح روزانه از سوزانده شدن 300 میلیون فوت مکعب گازهای همراه میادین نفتی بهرگان وخارگ جلوگیری بعمل می آمد. طرحی که مبلغ ارزش سرمایه گذاری بخش خصوصی اش رقمی معادل 400 تا 500 میلیون یورو را در برخواهد داشت و حدود 2000 نفر نیروی بومی را به استخدام خود درخواهد آورد.

نکته جالب توجه این که با پایان یافتن این طرح که از آن بعنوان یک پروژه ملی و بزرگ یاد شده است، ارزش افزوده بسیار زیادی برای ایران ایجاد خواهد شد. استارت این طرح را شرکتی با نام ایرتیک - برنده مناقصه­ - زد و خیلی زود و بلافاصله پس از بررسی های همه جانبه از سوی بازرسان و نیروهای شرکت فوق، تجهیز کارگاه و حضورناظران، مهندسان و کارکنان آن شرکت درجزیره خارگ فراهم و درهمان اوایل با اجاره پروازی چارتری در روزهای چهارشنبه هر هفته درمسیرتهران به خارگ و بالعکس جهت تردد اختصاصی کارکنان این شرکت مسیر حضورش را درخارگ تثبیت نمود که البته پس ازچند صباحی و به دلیل مقرون به صرفه نبودن آن یا بهترب گوئیم سوء استفاده های همیشگی برخی ازمسئولین، پرواز فوق باطل اعلام گردید و نیروهای شرکت ایرتیک با پروازهای چارترینگ سه شرکت نفتی ترابری می شدند.

پس از سه سال شرکت ایرتیک با نیروهای کاملا" غیربومی به کارخودش ادامه داد تا اینکه به دلایل نامشخصی، ایرتیک اقدام به جذب یک شرکت زیر مجموعه ویا بهتر بگوئیم یک پیمانکار دیگر با نام دریا ساحل نمود که این شرکت ادامه ساخت و سازطرح فوق رادنبال نمود. البته دریا ساحل با فشاربرخی ازمسئولان جزیره، چند نفربومی را به استخدام قراردادی خود درآورد که این خود یک نوع برگ برنده برای اداره کار آن زمان خارگ محسوب گردید؛ اداره کاری که وجودخارجی نداشت.

دیری نپائید که شرکت دریا ساحل نیز به دلایل متعددی ازجمله بحث تحریم های اروپا و برنامه برجام، از ادامه کار بازماند و طرح فوق را نیمه کاره رها کرده و به تهران بازگشت. حال پس از حدود دو الی سه سال تعطیلی و نافرجام ماندن اجرای کامل طرح NGL، شرکت دیگری به عنوان پیمانکار جدید و ادامه دهنده راه با نام صف وارد کارزار شد و از اواخر سال گذشته شروع به کارکرد که با تلاش مستمر و رایزنی های بخشدار ویژه خارگ خیلی زود اقدام به جذب نیروهای بومی درسطح جزیره نمود اما این نیروها عمدتا  در واحد های حراست ، منشی گری، باغبانی و آبدارخانه جذب و مشغول بکارشدند. اما در ادامه معلوم نیست که تکلیف دیگر نیروهای ثبت نام شده در رشته های مختلف کاری که این شرکت درخواست نموده بود و از سوی بخشداری ویژه خارگ اسامی آنها به امور اداری این شرکت ارائه گردیده به کجا خواهد انجامید.

اگر ازبحث تحریم گذرنمائیم، فعلا شرکت صف در ساختمان ها و خوابگاههای قدیمی شرکت ایرتیک جاگیرشده و طبق اطلاعات واصله تنها واحدهای حراست ، اموراداری و آبدارخانه های این شرکت فعال و در حال کارمی باشند واین درحالی است که روزانه جوانان جویای نامی که دربخشداری ثبت نام نموده و معرفی نامه دریافت نموده اند با تماس های مکرر از این بخشداری تاریخ دقیق شروع به کارخود راجویا می شوند که پاسخ درستی به ایشان ارائه نمی گردد؛ دلیل اصلی آن نیز عدم شروع به کار عملیاتی این شرکت می باشد و به نوعی همه خارگی های جویای کار، سرکاررفته اند و به درستی مشخص نیست که آیا صف، دل به کارخواهد داد یا این شرکت هم به مانند ایرتیک و دریا ساحل عطای ماندن رابه لقای رفتن ترجیح خواهد داد. شاید ورود مسئولان سیاسی اجتماعی جزیره دربحث کاریابی این شرکت، بتواند مشکل این عزیزان در انتظار کار را برطرف نماید . البته  نباید فراموش کرد که NGL نام طرح است و نه نام شرکت.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان