افشای اطلاعات پرونده ها توسط ضابطان ممنوع است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 2 خرداد 1405 - 5:52

افشای اطلاعات پرونده ها توسط ضابطان ممنوع است

شماره: 22720
Aa Aa

ضابط به غیر از موارد تصریح شده در حکم حق ورود به حریم شخصی اشخاص را ندارد| انجام بازرسی از محل صرفا در حدود دستور قضایی تصریح شده ممکن است.

از سوی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد؛
افشای اطلاعات پرونده ها توسط ضابطان ممنوع است

دستورالعمل «نحوه اعمال نظارت مقامات قضایی بر ضابطان دادگستری» از سوی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از میزان، در بخشی از مفاد دستورالعمل محسنی اژه ای آمده است:

علاوه بر انجام تکالیف مقرر در آیین دادرسی کیفری و سایر مقررات قانونی موظف به خودداری از انجام هرگونه مصاحبه و اطلاع‌رسانی در خصوص پرونده‌های قضایی و اتهامات متهمان و نحوه دستگیری آن‌ها قبل از هماهنگی با مقامات قضایی ذیربط، خودداری از افشای اطلاعات مرتبط با هویت و محل اقامت بزه‌دیده، شهود، مطلعان و سایر اشخاص مرتبط با پرونده، استفاده از ضابطان آموزش دیده‌‌زن برای بازجویی و تحقیقات از زنان و افراد نابالغ با رعایت موازین شرعی، ارسال گزارش‌های بدون نقص، مستدل و منطبق با اوضاع و احوال و اجرای دستورات مقامات قضایی در خصوص رفع توقیف اموال و اسناد توقیف‌شده و تکمیل پرونده در اسرع وقت هستند.

ضابط به غیر از موارد تصریح شده در حکم قضائی حق ورود به حریم شخصی اشخاص را ندارد.

انجام بازرسی از محل صرفا در حدود آنچه که در دستور قضایی تصریح شده ممکن است. چنانچه ضابطان با امور دیگری که مرتبط به حریم خصوصی اشخاص است مواجه شوند حق ضبط آن را به عنوان جمع‌آوری ادله جرم ندارند مگر در مسائلی که جنبه امنیتی و آسیب به عموم جامعه را داشته باشد که در این صورت ضمن حفظ ادله و تنظیم صورتجلسه موظف هستند فورا مراتب را جهت هرگونه دستور مقتضی به مرجع قضایی صالح گزارش کنند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان