امام جماعتی که دستش خالی باشد نمی‌تواند همه‌کاره باشد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 21:23

امام جماعتی که دستش خالی باشد نمی‌تواند همه‌کاره باشد

شماره: 18336
Aa Aa

باید اگر بناست نیروی انسانی جذب دولت شود اول سراغ امام جماعت بروند و او بین دو نماز اعلام کند که ما برای مثلاً سیستم بانکی نیرو نیاز داریم.

معاون سیاسی سابق شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه؛
امام جماعتی که دستش خالی باشد نمی‌تواند همه‌کاره باشد

ابوالقاسم علیزاده، معاون سیاسی سابق شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه ایران و امام جماعت مسجد حضرت ولیعصر(عج) گفت:

مساجد و نهادهای دینی مردم‌پایه هستند و نظر رهبری بر این منوال است که باید مردمی و مستقل از حاکمیت مدیریت شوند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از فارس، او ادامه داد:

اما چون بخشی از بار حکومت را نهادهای دینی برمی‌دارند باید به همین میزان آبرومندانه و عزت‌مندانه از حمایت دولت‌ها نیز بر خوددار باشند. مسجد طلبکار دولت‌هاست و دولت باید حق مسجد را به‌موقع، به جا و به وقتش در برنامه بودجه سالانه خود ببیند و بدون منت هم ادا کند اما الان متولیان مساجد یا حتی امام جماعت باید دستش را جلوی مردم دراز کند تا کمک کنند و در مسجد کاری صورت گیرد.

او گفت:

امام با این اعتقاد که در نظام اسلامی مبتنی بر دین، همه چیز باید دینی شود یعنی حکومت دینی، بازار دینی، دانشگاه دینی، به دنبال راه‌اندازی یک نهاد با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» بودند. حالا امام جماعتی که دستش خالی باشد، پشتوانه‌ای نداشته باشد، نمی‌تواند امام جماعتی همه‌کاره باشد و جوانان را جذب کند لذا امامان جماعتیی که از مساجدی برخوردارند که هیأت‌ امنای قوی و منابع درآمدی خوب دارند، امروز رونق دارند و کارهای بزرگ انجام می‌دهند. پس این نشان می‌دهد که همه ایراد به ائمه جماعات برنمی‌گردد،ضمن اینکه اگر نهادهای دینی از جمله مساجد در گلوگاه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر کشوری و دولتی دخالت داده شوند و به بازی گرفته شوند یعنی از ظرفیت مساجد برای جذب نیروی انسانی استفاده شود، موجب ارتقای شأن و نقش مسجد می‌شود. یعنی اگر بناست نیروی انسانی جذب دولت شود اول سراغ امام جماعت بروند و او بین دو نماز اعلام کند که با این ویژگی‌ها ما برای مثلاً سیستم بانکی نیرو نیاز داریم. این روند موجب ارتقای جایگاه ائمه جماعت می‌شود و هم برای او روحیه‌بخش است که در تامین نیروی انسانی مومن و مسجدی برای نهادهای کشوری و لشکری به بازی گرفته شده است.

او ادامه داد:

از سوی دیگر در حوزه‌های علمیه طلبه‌ها برای مدیریت مسجد اصلاً تربیت نمی‌شوند.  امام جماعتی که می‌خواهیم در جایگاه مدیریتی مسجد تراز جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی حضور پیدا کند باید از قبل آموزش‌هایی دیده باشد. او به لحاظ تبلیغی باید فوت و فن‌های لازم را خوب یاد بگیرد، مهارت‌های جامعه‌شناختی، روانشناختی و ارتباط با مردم و جوانان را باید یاد بگیرد. این ظرفیت حتی وجود دارد که اگر نهادی برای امر مدیریت مسجد ایجاد شد، برای این آموزش‌ها، دانشکده‌ای ایجاد کند. اگر این اتفاق بیفتد نه فقط تربیت امام جماعت، حتی آموزش و تربیت اعضای هیأت امنا، حتی خادم مسجد، یعنی همه ارکان مسجد ضمن اینکه از یک پشتوانه مردمی برخوردارند، به‌طور متمرکز و نظامند و هماهنگ شبکه مدیران و ارکان مسجد تراز انقلاب با اثربخشی فوق‌العاده بالا شکل خواهد گرفت.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان