برای اعضای سابق بورس ایران پرونده کیفری تشکیل شده است | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 30 فروردين 1403 - 21:47

برای اعضای سابق بورس ایران پرونده کیفری تشکیل شده است

شماره: 16856
Aa Aa

با خصوصی سازی هایی مواجه شده ایم که اختصاصی سازی بوده اند| ١٠٠ شخص حقوقی، دستگاه دولتی و بانک در حوزه تخلفات بورس شناسایی شده اند.

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه ایران؛
برای اعضای سابق بورس ایران پرونده کیفری تشکیل شده است

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه ایران گفت:

با توجه به همراهی خوب دولت مشکلی در جهت آزادسازی حریم در ارتباط با دستگاه های دولتی، نهادهای حکومتی و نیروهای انتظامی و نظامی نخواهیم داشت.

به گزارش اسپادانا خبر، او در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با بیان اینکه آزادسازی ها فقط به حریم رودخانه ها و سواحل دریاها اختصاص ندارد افزود:

خیلی از مستحدثاتی که در حریم ها داریم به دلیل کوتاهی بعضی دستگاه ها است. ریاست قوه قضاییه به موضوع ورود به مساله ترک فعل تاکید دارد.

او درخصوص موضوع زمین خواری و کوه خواری گفت:

در رابطه با این موضوعات اقدامات مقطعی نخواهد بود و ادامه خواهد داشت. سازمان بازرسی هم براساس وظیفه خود به این مسائل ورود می کند و اگر تخلفی صورت بگیرد قطعا نسبت به تشکیل پرونده ورود خواهیم کرد.

سخنگوی دستگاه قضایی ایران درباره گلایه مردم از خودرو و ورود دستگاه قضا به این موضوع اظهار داشت:

مردم حق دارند ناراضی باشند. کوتاهی‌هایی در این زمینه صورت گرفته و بنابراین ما ورود کردیم و مدیران هر دو شرکت عزل شدند. با پیگیری‌های صورت گرفته از ١٧٠ هزار خودرویی که کف پارکینگ شرکت‌های خودروساز بودند ۵۰ هزار دستگاه آن در روزهای گذشته تکمیل و تحویل شده است.

او درباره پرونده های تشکیل شده در زمینه خصوصی سازی گفت:

با خصوصی سازی هایی مواجه شدیم که در واقع اختصاصی سازی بودند. شرکتی را در رشت به افرادی واگذار کردند که خانه‌دار بودند و به دنبال ادامه فعالیت شرکت نبودند. مواردی را هم داشتیم که رای بر ابطال برخی خصوصی سازی ها داده شد.

خداییان در رابطه با موضوع خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت:

بحث خصوصی سازی را رصد می کنیم و در ارتباط با این دو باشگاه نظارت را بیشتر خواهیم کرد و به سازمان خصوصی سازی کمک خواهیم کرد که با ابطال این واگذاری ها مواجه نباشیم.

خداییان درباره مساله بورس و ورود دستگاه قضا گفت:

این بازار به خوبی مدیریت نمی شود. از دی ماه سال ٩٧ تا دی ٩٨ رشد ١٣٧ درصدی و بعد از آن و در مدت زمان مشابه از دی ۹۸ تا سال ۹۹ هم رشد ۴۷۸ درصدی شاخص بورس را داشتیم. بعد از آن هم با افت شاخص مواجه بودیم. مسئولان وقت دولت به هشدارهای کارشناسان بی توجهی کردند. همکاران ما در سازمان بازرسی همان زمان ورود کرده و هشدارهای لازم را داده بودند. اخیرا هم ریاست قوه قضاییه دستوراتی در این زمینه به سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور دادند. با ورود همکاران ما ٢٣ آسیب شناسایی شد و به وزیر اقتصاد پیشنهادهایی داده شد.

خداییان با اشاره به تشکیل پرونده کیفری برای اعضای سابق بورس گفت:

پرونده به مراجع قضایی ارسال خواهد شد. ١٠٠ شخص حقوقی و دستگاه دولتی و بانک در این مدت شناسایی شدند که ورود و خروج آنها به بورس نیاز به بررسی دارد. یکی از شرکت ها حدود ٢٥ هزار میلیارد وارد بورس کرده و به یکباره خارج شده است که نیاز به بررسی بیشتری دارد. یکی از موارد، سوءاستفاده از اطلاعات نهانی است و همچنین بحث تعارض منافع هم از دیگر موارد است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان