بیش از 80 درصد جامعه به حجاب و پوشش عفیفانه معتقد هستند | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 18:14

بیش از 80 درصد جامعه به حجاب و پوشش عفیفانه معتقد هستند

شماره: 18197
Aa Aa

هشت سال است که ذائقه پوشش جامعه رها شده و عملا تن نمایی را ترویج می کنیم| تلاش ما طراحی، تولید و توزیع لباس های زیبا و عفیفانه است.

مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی ایران؛
بیش از 80 درصد جامعه به حجاب و پوشش عفیفانه معتقد هستند

سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی ایران در جلسه کارگروه استانی ساماندهی مد و لباس استان کرمانشاه بر ساماندهی نظام طراحی در ایران تاکید کرد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او گفت:

برای این کار فعال سازی و تقویت سامانه "شیما" (شناسه یکپارچه مد و لباس ایران) در دستور کار قرار گرفته است. تلاش ما این است که این سامانه به نماد کیفیت لباس در ایران تبدیل شود و لباس های مورد تایید در این سامانه محل انتقاد پلیس اماکن و اتحادیه ها نخواهد بود.

امامی از رونمایی از این سامانه در 18 تیرماه همزمان با برگزاری یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر خبر داد:

در این سامانه طراحان لباس های خود را ثبت کرده و طرح های ثبت شده در آن کد کالای ایرانی و اسلامی گرفته و مورد حمایت جهت تولید هستند. با این کار هم خانواده ها و هم تولیدکنندگان به راحتی می توانند از طرح های این سامانه استفاده کنند. طبق رایزنی های صورت گرفته با وزارت صمت از تولیدکنندگانی که از لباس های سامانه "شیما" استفاده کنند حمایت هایی صورت خواهد گرفت و ارتقا کار دانشجویان طراحی هم به تعداد طرح های ثبت شده لباس در این سامانه خواهد بود.

وی با بیان اینکه سامانه "شیما" استانداردهای راحتی برای ثبت دارد گفت:

اصل بر این است که لباس ها در عین زیبایی، هویت ایرانی و اسلامی بودن را داشته و عفیفانه باشند. در کنار بحث ساماندهی نظام طراحی لباس، کارهایی هم در بخش تولید در دست اقدام است که نظام تولید هم ساماندهی شود و تولیدی ها را به سمت تولید لباس های ایرانی و اسلامی سوق دهیم. در کنار اینها برنامه هایی هم برای نظام توزیع داریم به‌طوری که یک مرکز لباس ایرانی اسلامی در تهران راه‌اندازی و استان ها از این مرکز لباس ها را خریداری کنند.

امامی با بیان اینکه ذائقه مصرف کننده عنصر محوری نظام پوشاک است گفت:

باید کمک کنیم در کارگروه ساماندهی مد و لباس ذائقه مردم با اصالت ایرانی و اسلامی ارتباطش حفظ شود.

او با اشاره به نامناسب بودن بسیاری لباس های عرضه شده در سطح بازار برای بانوان گفت:

وقتی به جز مانتوی جلوباز چیزی در سطح فروشگاه های لباس نیست مردم چه انتخابی می توانند داشته باشند؟ زمانی هم که بانوان برای خرید مانتوهای اداری یا چادر مراجعه می کنند مجبور به پرداخت هزینه چند برابری نسبت به مانتوهای جلوباز می شوند و این یعنی به اجبار مردم را سمت استفاده از مانتوهای جلوباز سوق می دهیم.

او اظهار داشت:

کشور سالیانه حداقل به 80 میلیون مترمربع پارچه چادر نیاز دارد. این درحالی است که کل تولید کشور 10 میلیون مترمربع و سقف واردات هم نهایتا 30 میلیون مترمربع است و حال سؤال این است که 40 میلیون مترمربع نیاز دیگر کشور در زمینه پارچه چادر چطور تامین می شود که دو جواب دارد. یا بانوان چادری مجبور به کنار گذاشتن چادر می شوند و یا چادرهای کهنه خود را باید سر می کنند. حدود هشت سال است که ذائقه پوشش جامعه رها شده و جامعه به اجبار به سمت استفاده از مانتوهای نامناسب و … سوق داده شده چون انتخاب دیگر را سخت کرده ایم. علی رغم اینکه بر اساس نظرسنجی های متعدد بیش از 80 درصد جامعه ایرانی معتقد به حجاب و پوشش عفیفانه هستند که نشات گرفته از فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست اما در بازار عملا داریم برای مردم "تن نمایی" را ترویج می کنیم. همین اختلاف بازار و فرهنگ جامعه موجب ایجاد شکاف نسلی و شکاف فرهنگی شده و بسیاری خانواده های ایرانی از این وضعیت گلایه مندند که در بازار لباس مناسبی برای خرید نیست و مجبورند مانتو جلوباز و کوتاه بخرند. تاکید و تلاش ما در حال حاضر بر طراحی، تولید و توزیع لباس های زیبا، عفیفانه و ارزان قیمت است تا بتوانیم به تدریج جامعه را به سمت فرهنگ ایرانی و اسلامی سوق دهیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان