تروریسم زیست محیطی در منطقه در حال وقوع است | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 9 فروردين 1403 - 17:51

تروریسم زیست محیطی در منطقه در حال وقوع است

شماره: 18048
Aa Aa

دشمن با استفاده از ظرفیت‌های محیط زیستی به جنگ آمده و با سو استفاده از این ابزار نارضایتی عمومی ایجاد و مردم و کشورها را با مشکل روبرو می کند.

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران؛
تروریسم زیست محیطی در منطقه در حال وقوع است

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران گفت:

در منطقه یک نوع تروریسم زیست محیطی در حال وقوع است.

به گزارش اسپادانا خبر، او اظهار داشت:

ما می‌بینیم گرد و غباری که از سوریه بلند می‌شود و کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد در مناطقی است که تروریست‌ها در آنجا حاکم هستند و دائم رزمایش‌های نظامی برگزار می‌کنند. از طرفی اجازه داده نشده است که زمین‌های کشاورزی و مراتع چندین سال رطوبت ببینند و سبزینگی زمین حفظ شود و این امر باعث شده است زمین کاملاً پودر شود و با کمترین وزش باد حتی با سرعت‌های پایین ذرات خاک اوج بگیرند و مناطق مختلفی را تحت تأثیر قرار دهند.

او با بیان اینکه حتی در عراق و یمن که ایادی بیگانه حضور دارند این رد پا را می‌بینیم گفت:

اینها همه محاسبه شده است و دشمن با استفاده از ظرفیت‌های محیط زیستی به جنگ کشورهای منطقه آمده و سعی کرده است با سو استفاده از این ابزار نارضایتی عمومی ایجاد و مردم و کشورها را با مشکل روبرو کند. ما می‌خواهیم رویکرد همگرایی بین همه کشورها اتفاق بیافتد تا بتوانیم در نشست سفرای کشورهای همسایه در ۱۶ خرداد طرح موضوع و سپس در نشست ۲۱ تیرماه مصوبات را نهایی کنیم. این نشست‌ها رویکرد مناسبی دارد و امیدواریم یک ابتکار عملی را مبتنی بر نتایجی که از مطالعات گرفته ایم تحت عنوان دو برنامه زیراقدام منطقه‌ای ایجاد کنیم. تهیه یک برنامه برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و غرب آسیا و یک برنامه برای کشورهای شمال شرق و شرق کشور در دستور کار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره دستاورد سفر اخیر خود به عراق و سوریه در خصوص مدیریت پدیده ریزگردها اظهار داشت:

با توجه به این که کشور ما اخیراً هم از لحاظ فراوانی و هم شدت به میزان بیشتری تحت تأثیر ریزگردها قرار گرفته است و تعطیلات متوالی بعضی روزها برای کشور ایجاد خسارت کرده است، رئیس جمهور مأموریتی به وزارت امورخارجه و سازمان حفاظت محیط زیست برای حل معضل ریزگردها با همکاری کشورهای همسایه داد. بعد از عربستان سعودی، عراق با ۴ کانون بیشترین کانون‌های تولید ریزگرد را دارد و سوریه نیز یک کانون تولید گرد و غبار دارد که کشور ما را بسیار تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های سنجنده ما نشان می‌دهد که اکنون کشور ما تحت تأثیر ریزگردها با دانه بندی کمتر از ۲ و نیم میکرون قرار گرفته است گفت:

این گونه ریزگردها به صورت معلق در جو هستند و هزاران کیلومتر جابجا می‌شوند و منشأ آن کشورهای همسایه است. ما برای آنکه بتوانیم رویکرد همگرایی، همسویی و حس مشترک برای کشورهای همسایه ایجاد کنیم اول وارد کشور عراق شدیم و با وزرای کشور، امورخارجه، منابع آبی، کشاورزی، محیط زیست و نخست وزیر این کشور جلسات بسیار مفصل و کارشناسی برگزار کردیم و تاکید ما این بود که کانونی که از نظر ما اولویت دار است با استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی دو کشور مدیریت شود.

وی با بیان اینکه اکنون آمار، اطلاعات و نقشه‌های ما بسیار خوب و دقیق است گفت:

بر این اساس مسئولان عراقی بر این نکته تاکید داشتند که هر تصمیمی که شما بگیرید ما به اجرای آن پایبند هستیم. قرار شد تفاهم نامه عملیاتی در نشست ۲۱ تیر ماه در تهران امضا شود و به صورت دوجانبه و هدفمند کار را انجام دهیم

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان