تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن ۲۶ درصد افزایش یافته است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 19:04

تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن ۲۶ درصد افزایش یافته است

شماره: 16234
Aa Aa

محوری‌ترین دلیل گسترش شمار زنان سرپرست خانوار فقر است و توانمندی این زنان را در مواجهه با مسایل معیشتی با مشکل روبرو ساخته است.

مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان؛
تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن ۲۶ درصد افزایش یافته است

زهرا ابراهیمی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت:

گزارش آمارهای رسمی در ارتباط با زنان سرپرست خانوار نشان می‌دهد که در دهه‌های اخیر تعداد خانوار دارای سرپرست زن افزایش حدود ۸/ ۲۶ درصدی داشته است و سیستان و بلوچستان با ۱/ ۲۰ درصد بیشترین زنان گروه یاد شده را به خود اختصاص داده‌ است. سیستان و بلوچستان ۹۳ هزار زن سرپرست خانوار دارد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، وی افزود:

جمعیت فعال زن سرپرست خانوار رشد ۶/ ۲۳ درصدی داشته و جمعیت شاغل زنان خانوار نیز در بازه مذکور با رشد ۱/ ۲۳ درصدی همراه بوده است.

ابراهیمی ادامه داد:

محوری‌ترین دلیلی که به گسترش شمار زنان سرپرست خانوار منجر شده، توسعه نیافتگی فراگیر منطقه است. درحقیقت این فقر است که توانمندی زنان سرپرست خانوار را در مواجهه با مسایل معیشتی با مشکل روبرو ساخته است. زنان خودسرپرست نیز زیر مجموعه‌ای از زنان سرپرست خانوار هستند که تحت عنوان خانوارهای تک‌نفره با سرپرست زن در سرشماری‌ها لحاظ می‌شوند. این گروه از زنانی که همسران‌شان فوت شده یا جدا شده اند، همسران مردان اتباع، متواری، زندانی، مفقودالاثر و نیز دخترانی که ازدواج نکرده‌اند را در بر می‌گیرد که برخی شاغل بوده یا در اثر فوت والدین از مستمری آنها استفاده می‌کنند.

وی گفت: 

یکی از مشکلاتی که روند خدمات رسانی به اعضای جامعه را با چالش های جدی مواجه می سازد،عدم ثبت رسمی ازدواج هایی است که معمولا به صورت سنتی و شرعی انجام می شود، این گونه ازدواج ها بار مضاعفی را بر دوش زنان خواهد گذاشت چرا که اکثریت کسانی که به صورت سنتی ازدواج می کنند از دهک های پایین درآمدی جامعه بوده و علاوه بر اینکه بد سرپرست تلقی می شوند در صورت طلاق یا فوت همسر باز هم از منظر قانونی هیچ گونه حقوقی نخواهند داشت.

وی عنوان کرد:

سیستان و بلوچستان جزو چهار استان نخست کشور در تعداد ازدواج دختران در سنین پایین است. پدیده کودک مادری منجر به نابسامانی های فراوانی در نهاد خانواده شده و در صورت ترک همسر ،سن زنان سرپرست خانوار را به زیر بیست سال می رساند که خود مقدمه ای برای افزایش مشکلات این گروه از زنان است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان