دزدى آشكار فدراسيون فوتبال! | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403 - 8:40

دزدى آشكار فدراسيون فوتبال!

شماره: 22496
Aa Aa

حدود پنج سال است كه ديدار فينالى كه به نام اين شهر ثبت شده در شهرهاى ديگر كشور برگزار ميگردد و هنوز بدرستى مشخص نيست عوامل يا عامل اصلى اين تصميم گيرى غلط در فدراسيون فوتبال چه كسى است!

مردم خرمشهر فينال جام حذفى شان را مى خواهند؛
دزدى آشكار فدراسيون فوتبال!

اسپادانا خبر| سيدفريور موسوى

 

با نگاهى كوتاه به تاريخچه مسابقات جام حذفی ایران اين رقابت ها برای نخستین بار در سال ۱۳۵۵ و در دورهٔ ریاست کامبیز آتابای بر فدراسیون فوتبال ایران برگزار شد.

در ابتدا این رقابت‌ها به «جام پهلوی» معروف بود و پس از انقلاب ۱۳۵۷ با نام «جام حذفی» برگزار می‌شود. تیم ملوان بندرانزلی با برتری ۴−۱ برابر تراکتور تبریز در فینال جام حذفی ۱۳۵۵ نخستین عنوان قهرمانی جام حذفی ایران را به خود اختصاص داد.

تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران یک دورهٔ دیگر از مسابقات حذفی به انجام رسید که با قهرمانی تاج تهران همراه بود. پس از آن به دلیل وقوع انقلاب اسلامی و آغاز جنگ ایران و عراق مسابقات جام حذفی ایران برای ۸ سال (از ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۵) برگزار نشد.

در سال ۱۳۶۵ مسابقات جام حذفی دوباره از سر گرفته شد.

از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ که لیگ سراسری فوتبال باشگاه‌های ایران وجود نداشت جام حذفی تنها مسابقات سراسری و ملی ایران به‌شمار می‌رفت و قهرمان آن به مسابقات جام باشگاه‌های آسیا راه پیدا می‌کرد. با این حال پس از آغاز دوبارهٔ مسابقات لیگ سراسری در ایران و بنیانگذاری مسابقات جام برندگان جام آسیا توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در سال (۹۱–۱۹۹۰) نحوهٔ مشخص شدن نمایندگان ایران در مسابقات آسیایی دگرگون شد؛ بدین ترتیب که قهرمان لیگ فوتبال ایران به قدیمی‌ترین و بالاترین سطح مسابقات جام قارهٔ آسیا با نام جام باشگاه‌های آسیا راه می‌یافت و قهرمان جام حذفی ایران راهی مسابقات جام برندگان جام آسیا می‌شد. ای‌اف‌سی (AFC) در فصل ۲۰۰۲_۲۰۰۳ تصمیم به انحلال مسابقات جام برندگان جام آسیا و سوپر جام آسیا گرفت. در پی این تصمیم قهرمان مسابقات جام حذفی به رقابت‌هایی با نام لیگ قهرمانان آسیا راه می‌یافت که ادامه مسابقات جام باشگاه‌های آسیا بود. از آن پس قهرمان جام حذفی ایران همواره یکی از نمایندگان فوتبال ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بوده‌است و این موضوع اهمیت ویژه‌ای را به مسابقات جام حذفی داده‌است.

این جام در بزرگداشت و یادبود آزادسازی خرمشهر با عنوان «یادوارهٔ آزادسازی خرمشهر» برگزار می‌شود به همین مناسبت بازی پایانی این مسابقات تا سال ١٣٩٧ در ورزشگاه نفت و گاز اروندان شهر خرمشهر نیز برگزار می‌شد. تیم استقلال با ۷ قهرمانی و ۷ نایب‌ قهرمانی در این مسابقات پرافتخارترین تیم این جام محسوب می‌شود.

هم‌اکنون فدراسیون فوتبال ایران این جام را به صورت تک‌حذفی و تک‌بازی برگزار می‌کند و یکی از سهمیه‌های اصلی ایران در لیگ قهرمانان آسیا به قهرمان جام حذفی تعلق می‌گیرد. قهرمان جام حذفی نمایندهٔ اصلی فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا است و تنها با برگزاری شش مسابقه هر تیمی می‌تواند مستقیماً به آسیا صعود کند.

از سال ۱۳۵۵ تاکنون ۳۶ دوره از مسابقات جام حذفی برگزار شده‌ است و ۱۵ تیم قهرمانی در این جام را تجربه کرده‌اند اما اينها همه به يك طرف و دزدى آشكاراى ديدار فينال توسط فدراسيون فوتبال از طرفى ديگر باعث مكدر شدن اهالى خرمشهر يا همان خونين شهر ( شهر خون وقيام ) گرديده است چرا كه حدود پنج سال است كه ديدار فينالى كه بنام اين شهر ثبت شده است در شهرهاى ديگر كشورمان برگزار ميگردد و هنوز بدرستى مشخص نيست عوامل يا عامل اصلى اين تصميم گيرى غلط در فدراسيون فوتبال كشورمان چه كسى است! براستى به چه دليلى خرمشهر ومردمش را از فينالى كه به نام ايشان نامگذارى شده است محروم ساخته اند! اى كاش تاج و تاج و تخت اش فينال جام حذفى را به مردم خرمشهر باز گردانند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان