رواج نوع جدیدی از طلاق در ایران با نام "طلاق تامین اجتماعی" | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 31 فروردين 1403 - 18:27

رواج نوع جدیدی از طلاق در ایران با نام "طلاق تامین اجتماعی"

شماره: 6796
Aa Aa

مولاوردی می گوید: این طلاق با هدف بهره مندی زوجه از امتیاز مستمری تامین اجتماعی والدین درگذشته خود انجام می شود.

افزایش طلاق‌های صوری و مصلحتی؛
رواج نوع جدیدی از طلاق در ایران با نام "طلاق تامین اجتماعی"

شهیندخت مولاوردی از رواج نوع جدیدی از طلاق توافقی با نام "طلاق تامین اجتماعی" در خانواده‌ های ایرانی خبر داد که با هدف بهره مندی زوجه از امتیاز مستمری تامین اجتماعی والدین درگذشته خود انجام می شود.

به گزارش اسپادانا خبر، معاون سابق زنان ریاست جمهوری در بخش از مصاحبه خویش با روزنامه آرمان با اشاره به رواج  طلاق تامین اجتماعی گفته است: درست به همین دلیل است که آمار طلاق در برخی شهرستانهای کوچک تا حدودی افزایش را نشان می‌دهد. به این نوع طلاق باید طلاق‌های صوری و مصلحتی دیگر را افزود از جمله جهت معاف کردن فرزند ذکور از خدمت سربازی و یا استفاده از طرحهای حمایتی نهادهایی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی. برخی تحلیلگران بر این باورند که هرچند این حجم طلاق عوارض زیادی بر ساحت خانواده، جامعه و افراد دارد اما طلاق دو دهه اخیر کشور کمک شایانی کرده است تا مسایل دیگری مانند قتل و همسرکشی، خودکشی، خیانت و ... رشد زیادی نداشته باشد.

مولاوردی افزایش میزان اعتیاد زنان ایران را در سال گذشته از ٤درصد به ١٠ درصد یک گزاره اشتباه خوانده و گفته: منبع اصلی ارائه آمار اعتیاد، پژوهش شیوع شناسی اعتیاد است که تقریبا هر پنج سال یک بار توسط مرجع اصلی موضوع اعتیاد یعنی ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود. طبق شیوع شناسی انجام شده توسط این ستاد در دهه هشتاد حدود ٤.٥ درصد از جمعیت نمونه معتادان را زنان تشکیل داده بودند. در شیوع شناسی انجام شده در دهه ٩٠ این رقم به حدود ٩.٥ درصد رسیده بود. بنابراین اگر قبول کنیم که این آمار دو برابر شده است این افزایش طی یک دهه بوده است نه یک سال.نکته دوم این که حتی صحت استدلال دو برابر شدن هم از سوی محققان این حوزه محل تردید است چرا که اولا جامعه آماری و جمعیت نمونه در دو پیمایش تفاوتهایی با هم داشته اند که مقایسه آنها با همدیگر خالی از اشکال نیست و همچنین این احتمال می‌رود در پیمایش انجام شده در دهه ٨٠ به دلیل شرایط اجتماعی و فرهنگی خاص آن دوره، کم شماری و یا بهتر بگوییم کم‌اظهاری به اعتیاد از طرف زنان صورت گرفته باشد. اینها واقعیت ‌هایی است که در خصوص آمارهای اعتیاد زنان باید به آن توجه کرد و ضمن توجه به این پدیده آسیبی، در اعلام آمارهای مربوط به این موضوع از بزرگنمایی و اغراق پرهیز کرد. اما دلایل گرایش زنان به اعتیاد در سالهای اخیر را می‌توان تا حدودی به تغییر در سبک زندگی و هنجارهای فرهنگی مربوط دانست. اینکه چرا اعتیاد زنانه می‌نماید هم به تغییر الگوی مصرف و افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و قرصهای مخدر و روانگردان با انگیزه هایی، نظیر لاغری و تناسب اندام و بعضا درمان افسردگی که موجب روی آوردن به آرام بخشها و اعتیاد دارویی می‌شود، به جای مواد سنتی بر می‌گردد، هم به کاهش سن مصرف در دختران بر این اساس باز نمی‌توان حکم واحدی برای تمام موارد صادر کرد.

معاون سابق زنان ریاست جمهوری در مورد خشونت خانگی نیز اعتقاد دارد: سالیان سال است غلبه سیاست انکار و سرپوش گذاری بر آسیب‌های اجتماعی از جمله خشونت دمار از روزگارمان در آورده است. ظاهرا در مورد همسرآزاری مطالعه‌ای در سطح ملی در چارچوب آسیب‌های اجتماعی انجام شده و گزارش آن در شورای اجتماعی کشور ارائه شده است، اما نتایج آن منتشر نشده است.

او وضعیت پوشش در جامعه کنونی را نابسامان می داند اما می گوید: پوشش هم از پدیده‌های چندوجهی است که اعتراض به شرایط اجتماعی و اقتصادی موجود یکی از آن عوامل می‌تواند باشد که بعضا شکل سازمان یافته به خود می‌گیرد و بعضا در شکل فردی خود را نشان می‌دهد. این موضوع موید تاثیر و تاثر متغیرها و عوامل مختلف اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و حتی سیاسی بر یکدیگر و از یکدیگر است. به همین دلیل است که به عنوان ‌مثال در جایی و یا در موردی یکی از این آسیب‌ها علت سایر آسیب‌ها واقع می‌شود مثل طلاق و در جایی دیگر معلول آن. این واقعیت‌ها را در بررسی و تحلیل و ارائه راهکار برای پدیده ‌های پیچیده‌ای مشابه وضعیت پوشش در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب باید مورد توجه قرار داد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان