فائزه هاشمی تحت تعقیب قرار گرفت | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 9:42

فائزه هاشمی تحت تعقیب قرار گرفت

شماره: 17712
Aa Aa

فائزه هاشمی در ارتباط با تحریم نهادهای انقلابی و توهین به پیامبر اکرم (ص) تحت تعقیب قرار گرفته است| گمانه زنی‌های تبادل نوری و احمدرضا جلالی صحت ندارد.

«ذبیح‌الله خداییان» سخنگوی قوه قضاییه ایران؛
فائزه هاشمی تحت تعقیب قرار گرفت

«ذبیح‌الله خداییان» سخنگوی قوه قضاییه ایران در نشست خبری خود گفت:

در ظرف دو سه ماه اخیر حدود ۹۶ پرونده مربوط به مفسدین اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم قطعی صادر شده است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از میزان، او در مورد حمله به خبرنگار روزنامه فرهیختگان در قم گفت:

به محض اطلاع موضوع پیگیری و پرونده‌ای در دادستانی قم تشکیل شده است. وسیله نقلیه شناسایی شده و پیگیر دستگیری مرتکبین هستیم. سرنخ‌های خوبی به دست آمده است.

خداییان در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده مهرشاد سهیلی نیز گفت:

این فرد به سه سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت، جزای نقدی و رد مال محکوم شده است. حکم بدوی است و در صورت قطعیت اجرا خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه پیرامون موضوع «حمید نوری» گفت:

تشکیل پرونده برای آقای نوری جنبه سیاسی دارد و نمی‌توان اسم این پرونده را پرونده قضایی گذاشت. متأسفانه دستگاه قضایی سوئد کمترین استانداردهای بین‌المللی و داخلی خود را در مورد ایشان اجرا نکردند. در پرونده نوری کوچکترین استانداردها رعایت نشده است. خانواده و مامورین کنسولی به مدت ۷ ماه و نیم خبر نداشتند چه بلایی سر آقای نوری آمده است. خانواده آقای نوری دو سال حق ملاقات با ایشان را نداشتند. یکی از حقوق متهم حق داشتن وکیل تعیینی است که دولت سوئد اجازه نداد وکیل تعیینی داشته باشد و به وی وکیل تسخیری دادند. آقای نوری به علت بیماری چشمی نیاز به پزشک دارد که تاکنون اجازه ملاقات پزشک به وی را نداده‌اند. هر متهمی برای دفاع از خودش حق معرفی شاهد دارد اما شهود ایشان را نپذیرفته‌اند، این در حالی است که مخالفین شهود خود را معرفی کرده‌اند و علیه ایشان شهادت داده‌اند. مدعیان حقوق بشر کجا هستند؟ بنده به مقامات قضایی سوئد توصیه می‌کنم به کار و وظیفه قضایی خود عمل کنند و تحت القائات سیاسی قرار نگیرند. ایران مانند هر کشور دیگری از اتباع خود دفاع می‌کند. ستاد حقوق بشر با کمک وزارت امور خارجه پیگیری‌های لازم را داشته‌اند و پیگیری‌ها در حال انجام است. پیگیری‌های ما همچنان ادامه خواهد داشت. اعتقاد داریم آقای نوری بی‌گناه است و جرمی مرتکب نشده است. محاکمه ایشان نامشروع است.

خداییان درباره آخرین وضعیت «احمدرضا جلالی» گفت:

این آقا تابعیت ایران را دارد. وی در سال ۱۳۹۶ به اتهام جاسوسی و ارتباط با موساد، اقدام علیه امنیت کشور و افشای اطلاعات طرح‌های سری و به کلی سری و حتی اطلاعات مربوط به دانشمندان هسته‌ای تحت تعقیب قرار گرفت و بازداشت شد. بعد از دستگیری کشور سوئد به وی تابعیت داد. این شخص به لحاظ اتهامات متعدد به اعدام محکوم شده و حکم وی قطعی است. این حکم در دستور کار مقامات قضایی است و نسبت به اجرای حکم اقدام خواهند کرد.

او در پاسخ به گمانه زنی‌های مطرح شده برای تبادل آقای نوری و احمدرضا جلالی و اینکه آیا درخواستی به دستگاه قضا داده شده است؟ گفت:

این دو موضوع هیچ ارتباطی با هم ندارد. محاکمات آقای نوری نامشروع است و ثانیا آقای جلالی دو سال قبل از ایشان بازداشت شده است و حکم قطعی درموردش صادر شده است. بحث مبادله مطرح نیست و دستگاه قضایی براساس حکم صادره اقدام خواهد کرد.

خداییان در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر فائزه هاشمی در ارتباط با تحریم نهادهای انقلابی و توهین به پیامبر اکرم (ص) و ورود دستگاه قضا به این موضوع گفت:

ایشان به خاطر هر دو موضوع توسط دادستان تحت تعقیب قرار گرفته است. دادستان به عنوان مدعی العموم موضوع را پیگیری کرده است. پرونده در جریان است و نسبت به احضار ایشان و ادامه رسیدگی اقدام می‌شود.

خداییان در واکنش به این خبر که در شبکه‌های اجتماعی آمده بابک زنجانی و شهرام جزایری با تحمل کیفر و پرداخت بدهی خود آزاد شده‌اند؟ گفت:

هر دو نفر محکومیت قطعی دارند در حبس به سر می‌برند و هنوز نسبت به تسویه بدهی خود اقدام نکرده‌اند.

خدائیان در پاسخ به سوالی درباره شکایت رئیس مجلس از جعفرزاده نماینده سابق مجلس به علت انتشار خبر خرید منزل توسط خانواده قالیباف در ترکیه گفت:

در خصوص این موضوع با توجه به شکایت انجام شده پرونده‌ای در تهران تشکیل شده و مشتکی عنه احضار شده است‌. کسانی که با فوریت دست به انتشار مطالبی می‌زنند اگر نتوانند ادعای خود را ثبت کنند تحت تعقیب قرار گرفته و محکوم خواهند شد. اگر دقت نکنند و به صرف شنیده‌ها مطالبی را منتشر کنند پرونده‌ای تشکیل شود قوه قضائیه ورود می‌کند.

سخنگوی قوه قضائیه ایران در پاسخ به سوالی درباره نظارت‌های قوه قضائیه بر تنظیم بازار پس از حذف ارز ترجیحی نیز گفت:

ساماندهی و نظارت بر عهده تعزیرات است مگر اینکه احتکار یا جرایم این چنینی رخ دهد. رئیس قوه قضاییه بارها اعلام کرده که دستگاه قضا باید در مقابله با گرانفروشی به دستگاه‌های دیگر کمک کند. در رابطه با مقابله با گرانفروشی در کنار دولت هستیم. بسیاری از افراد که ارز ترجیحی دریافت کردند یا کالا را وارد نکردند یا در بازار آزاد فروختند. دولت به دنبال جراحی اقتصادی هست و سران قوا نیز هم نظر هستند اما این مسئله نیاز به همراهی مردم و نظارت‌های به موقع مسئولان دارد، با این اتفاق افرادی که رانت هایی را در اختیار داشتند ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند که دستگاه قضایی با این افراد برخورد می‌کند.

  •  

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه در پایان پانزدهمین نشست خبری خود با اعلام کناره گیری از این سمت، از معرفی جانشین خود در روزهای آینده خبر داد.

او گفت:

به دلیل تمرکز بر سازمان بازرسی کل کشور تقاضا داشتم که مسئولیت سخنگویی بر عهده فرد دیگری باشد. چندین نفر مطرح شدند که پس از بررسی و ابلاغ حکم، سخنگوی جدید انتخاب می‌شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان