لایحه معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک اشکال شرعی دارد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 15:42

لایحه معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک اشکال شرعی دارد

شماره: 19277
Aa Aa

در شورای نگهبان هیچ دسته‌بندی در زمینه سیاسی نداریم و حضور همه گرایش‌های سیاسی را در چارچوب قانون در انتخابات مغتنم می‌دانیم.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان؛
لایحه معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک اشکال شرعی دارد

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در یک نشست خبری گفت:

چند مورد معدود از ایرادات و ابهامات طرح شفافیت قوای سه‌گانه باقی مانده است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او درباره لایحه انتقال محکومان بین ایران و بلژیک نیز اظهار داشت:

شورای نگهبان نسبت به موافقتنامه‌های مشابه ایراد شرعی دارد و معمولا در مجمع تشخیص به تصویب می رسد.  ما نسبت به این لایحه اشکال شرعی داشتیم و نظرات مان را به مجلس فرستادیم. در حال حاضر  لایحه به مجمع تشخیص  ارسال شده است.

وی با رونمایی از سامانه ارتباطات شورای نگهبان افزود: 

از مزیت‌های سامانه‌  مذکور در ایام برگزاری انتخابات این است که هنگام ارسال و ثبت شکایت هر یک از داوطلبان انتخاباتی، علاوه بر سهولت ارسال متن شکایت و مستندات آن، کد رهگیری صادر و جهت پیگیری در اختیار داوطلب مربوطه قرار می‌گیرد. 

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "با توجه به دستگیری پسر یکی از نماینده‌های مجلس به اتهام  ارتباط با منافقین" آیا شورای نگهبان  مسایل امنیتی را برای تایید صلاحیت‌ها در نظر می گیرد؟ گفت:

شورای نگهبان مکلف است از ۴ مرجع استعلام کند و  شورای نگهبان براساس گزارش های واصله، اعلام نظر می کند.

طحان نظیف در پاسخ به سئوالی که چرا روند لایحه جامع انتخابات کند است؟ گفت: 

از طرف دولت چیزی مطرح نبوده و فکر می‌کنم طرح در مجلس در حال بررسی باشد و ما به محض دریافت طرح نظر خود را اعلام خواهیم کرد. اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاست‌های کلی انتخابات است و مطالبه همیشگی ما بوده است. ما در شورای نگهبان هیچ دسته‌بندی در زمینه سیاسی نداریم و حضور همه گرایش‌های سیاسی را در چارچوب قانون در انتخابات مغتنم می‌دانیم و  بسیار علاقه‌مندیم انتخابات مجلس آینده با قانون اصلاحی برگزار شود. موارد متعددی در سیاست‌های کلی انتخابات آمده است که اگر بندهای متعدد این سیاست‌ها بخواهد اجرا شود مستلزم دسته بندی ریزتر و جزئی تر موضوعات در قانون است. برای مثال مهلت رسیدگی بررسی صلاحیت‌ها، شفاف سازی تأمین مالی هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در انتخابات از جمله این موارد متعدد است. امیدواریم در انتخابات آتی شاهد اجرایی شدن این قانون باشیم.

او با بیان اینکه الگوی پیشنهادی درباره اصلاح قانون انتخابات نباید مشارکت مردم را در انتخابات محدود کند گفت:

شورا برای انجام وظایف خودش از ظرفیت نخبگان استقبال و مرتبا گزارش و پیشنهادات آنها را دریافت می‌کند.

وی درباره اینکه تکلیف صلاحیت نماینده‌ای که به دو سال حبس محکوم شده چیست؟ گفت:

در قانون انتخابات نسبت به نمایندگان شرایطی وجود دارد  و اگر محکومیت جزو این شرایط باشد لحاظ می شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از نظر شورای نگهبان توافقی که در چارچوب برجام در حال نهایی شدن است باید در مجلس تصویب شود؟ گفت: 

از نظر قانونی شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی می‌کند البته تاکنون چیزی در مجلس تصویب نشده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره "دوقطبی سازی های برخی از افراد و جریان‌های سیاسی در کشور" گفت:

ما در قانون عبارتی درباره دوقطبی سازی نداریم. اگر منظور شما ایجاد تفرقه و طرح مسائل قومی و مذهبی باشد، این کار برخلاف وحدت و انسجام ملی است و در سیاست‌های کلی انتخابات هم به این موضوع اشاره شده است که نباید در زمینه انتخابات کسی به این کار مبادرت کند یا در تبلیغات انتخاباتی این اقدام نباید انجام شود. حتماً باید در قوانین انتخابات به طور دقیق‌تر این موارد تصریح شود. رقابت‌های انتخاباتی باعث آگاهی بیشتر مردم و افزایش شناخت آنان از داوطلبان می‌شود و احزاب و جریان‌های سیاسی باید به قوانین پایبند باشند و در چارچوب قانون اقدام کنند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان