مجلس کلیات طرح مجازات قماربازی اینترنتی را تصویب کرد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 5 ارديبهشت 1403 - 6:12

مجلس کلیات طرح مجازات قماربازی اینترنتی را تصویب کرد

شماره: 15625
Aa Aa

هر کسی قمارخانه‌ای طراحی و یا از آن پشتیبانی کند مجازات می شود و قاضی ممکن است برای سردستگی قمار حکم افساد فی الارض بدهد.

با اصلاح موادی از کتاب قانون مجازات اسلامی در مجلس؛
مجلس کلیات طرح مجازات قماربازی اینترنتی را تصویب کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی قوه مقننه کلیات طرح اصلاح مواد ۷۰۵ تا ۷۱۱ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی را با ۱۹۸ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در جلسه مصوب کردند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از تسنیم، سیدکاظم دلخوش اباتری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت:

مواد ۷۰۵ تا ۷۱۱ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی دارای خلأ‌هایی است که برای مردم در زمینه قماربازی اینترنتی مشکلاتی را ایجاد کرده است. قماربازی اینترنتی بخش زیادی از سرمایه کشور را به خارج فراری داده و این نوع قماربازی موجب متلاشی شدن خانواده‌ها شده است بر این اساس کمیسیون حقوقی و قضایی با بیش از ۳۶ جلسه با حضور کارشناسان و مسئولان دولتی، قوه قضائیه، مرکز پژوهش‌های مجلس، نمایندگان شورای نگهبان و... این طرح را بررسی کرده است تا خلأ‌های قانونی اصلاح شود.

موسی غضنفرآبادی، نماینده بم در مجلس شورای اسلامی نیز گفت:

بدون هیچ اختلافی همه مذاهب قبول دارند که قمار، شرط‌بندی و بخت‌آزمایی حرام است. بحث قمار از حالت سنتی خود خارج شده است و امروز در فضای مجازی بروز پیدا کرده است. برای فضای مجازی مجازات‌های قمار، بخت‌آزمایی و شرط‌بندی مشخص است اما در فضای مجازی برخورد با قمار به‌راحتی ممکن نیست چرا که به‌لحاظ زمان و مکان محدودیتی برای آن وجود ندارد بر این اساس هزاران میلیارد تومان از اموال کشور رد و بدل می‌شود و این گروه‌های قمار خارج از کشور فعالیت دارند اما به خانواده‌ها آسیب‌های اجتماعی شدیدی وارد می‌کنند. متأسفانه برای قمار در فضای مجازی قانون نداریم و به‌سختی می‌توان بین قمار و قوانین جزایی ارتباط قضایی ایجاد کرد بنابراین لازم است جلوی این کار حرام را بگیریم. باید با قانون جلوی خروج پول از کشور به کشور‌های دیگر گرفته شود.

نصراله پژمان‌فر، نماینده مشهد و کلات و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم بیان کرد:

تبعات قمار اینترنتی بر حوزه اقتصادی روشن است، پول‌های بسیاری از کشور خارج می‌شود چرا که عمده مراکز قمار در خارج است و در قالب‌های مختلف پول دریافت می‌کنند. انتظار داریم سرمایه‌های ما از سوی نیرو‌های جوان در مسیر تولید قرار گیرد نه در مراکز قمار با رنگ و لعابی بسیاری از سرمایه‌ها را جذب خود کنند. باید جلوی جرم را بگیریم و طبیعی است که با آیین‌نامه و دستور‌العمل‌های ذیل قانون می‌توان تمام مسائل را در بر گرفت.

حسن نوروزی، نماینده رباط‌کریم و بهارستان و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی نیز تأکید کرد:

در اکثر کشور‌های دنیا برای قماربازی در فضای اینترنتی جرم‌انگاری شده است و به‌دلیل اخلال در فعالیت اقتصادی موظف هستیم قوانینی تصویب کنیم تا نظم عمومی و اموال مردم حفظ شود. ما برای قماربازی اینترنتی جرم‌انگاری کرده‌ایم و به‌جای حبس ماده ۷۰۵ جزای نقدی آورده‌ و مجازات‌ها را جایگزین کرده‌ایم یعنی اگر مسئول بانکی از قماربازی مطلع شود و خبر ندهد انفصال از خدمت می‌خورد و هر کسی قمارخانه‌ای طراحی کند و یا از آن پشتیبانی کند باید مجازات شود. برای سردستگی قمار و کسانی که ضربه می‌زنند ممکن است قاضی حکم افساد فی الارض بدهد. ما برای حفظ اموال مردم وارد میدان شده‌ایم و چه‌کاری مهمتر از آن که مانع آسیب اقتصادی به کشور شویم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان