میزان کمبود داروهای داخلی در ۲۰ سال اخیر بی سابقه است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 14:52

میزان کمبود داروهای داخلی در ۲۰ سال اخیر بی سابقه است

شماره: 16061
Aa Aa

علی فاطمی می گوید علت اصلی کمبود دارو ‌این است که ارز به اندازه کافی در دسترس نیست و ارز موجود هم برای تامین دارو به موقع تامین نمی‌شود.

نایب رییس انجمن داروسازان ایران عنوان کرد؛
میزان کمبود داروهای داخلی در ۲۰ سال اخیر بی سابقه است

علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران گفت:

«کمبود دارو همواره وجود داشته و اقلام آن بین ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو متغیر بوده است که عمدتا هم مربوط به داروهای وارداتی بود اما در ۲۰ سال اخیر سابقه نداشت که تا این حد کمبود داروهای داخلی داشته باشیم.»

به گزارش اسپادانا خبر، وی افزود:

داروهایی که ده‌ها سال است در ایران ساخته می‌شوند ‌اعم از آنتی‌بیوتیک‌های بسیار ساده در حال حاضر کم‌یاب و نایاب شده‌اند. شاید کمبود دارویی بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ قلم باشد که اعم از وارداتی و تولید داخلی هستند. در حال حاضر داروهای متعارف ایرانی به دلیل مشکلات موجود دچار کمبود شده‌اند. مواد اولیه موثره دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود. حال زمانی که این ارز به اندازه کافی و در زمان مناسب تامین نشود واردات انجام نمی‌شود که مشکل جدی را برای مردم ایجاد کرده است. در حال حاضر تقریبا در همه گروه‌های دارویی اعم از آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای اعصاب، برخی داروهای گوارشی و... دچار کمبود هستیم.

فاطمی گفت:

«علت اصلی کمبود دارو ‌این است که ارز به اندازه کافی در دسترس نیست و ارز موجود هم برای تامین دارو به موقع تامین نمی‌شود. باید توجه کرد که مردم می‌توانند تهیه پوشاک را عقب انداخته و حتی در تامین مواد غذایی هم صرفه‌جویی کنند اما دارو همان لحظه باید برای بیمار مصرف شود و ممکن است بیمار در صورت نبود دارو جانش را از دست بدهد.»

فاطمی با بیان اینکه ما موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم گفت:

«حذف ارز دولتی باید به پرونده الکترونیک سلامت، سوابق بیماران، سامانه تی‌تک و ... متصل شود تا پولی که صرفه‌جویی می‌شود به صورت مستقیم به بیمار نیازمند برسانند. در صورت حذف ارز دارو گران می‌شود اما نباید اجازه دهیم که پرداخت از جیب بیماران افزایش یابد. در حال حاضر به اشتباه این یارانه به واردکننده و تولیدکننده داده می‌شود در حالی که ممکن است این ارز در جای خودش مصرف نشود یا دارو به ویژه داروهای وارداتی که وارد می‌شوند به دلیل اختلاف قیمت از مرز ما خارج شده و قاچاق معکوس می‌شوند اما باید از طریق سازمان‌های بیمه‌گر، یارانه به خود مردم به صورت مستقیم پرداخت شود که در این صورت کاملا قابل ردگیری است. در حال حاضر هرچقدر ارز گران‌تر می‌شود کمبود دارویی مردم بیشتر می‌شود. ای کاش از سال ۱۳۹۷ ارز دولتی ایجاد نمی‌شد.»

فاطمی با بیان اینکه در حوزه بیماران خاص و انسولین و ... هم کمبودهایی داریم گفت:

«سازمان غذا و دارو بعضا اعلام می‌کند که برای بیماران خاص مشکلی نداریم و ارز ۴۲۰۰ تومانی برای آنها تامین می‌شود اما اکنون بتافرون داروی ام‌اس که دو میلیون تومان بود هشت تا ۹ میلیون تومان شده است که مردم از پس آن برنمی‌آیند و سازمان‌های خیریه باید به داد مردم برسند البته این داروها تحت پوشش بیمه است اما وقتی قیمت‌ها خیلی خیلی بالا می‌رود، عملا پوشش بیمه‌ای هم دیگر پاسخگو نیست. بیمه‌ها بر اساس قیمت داروی تولید داخلی یا بر اساس قیمت قبلی که ارزان بوده، پوشش می‌دهند و اختلاف قیمت را پوشش نمی‌دهند. حال برخی بیماران خاص از داروی تولید داخلی پاسخ نمی‌گیرند و نیاز به مصرف داروی خارجی دارند.»

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان