نخستین پیوند قلب خوک به انسان در آمریکا انجام شد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 31 فروردين 1403 - 2:56

نخستین پیوند قلب خوک به انسان در آمریکا انجام شد

شماره: 16354
Aa Aa

این پیوند نشان می دهد قلب یک حیوان اصلاح شده ژنتیکی می تواند مانند قلب انسان عمل کند بدون اینکه بلافاصله توسط بدن انسان رد شود.

در یک عمل جراحی ۹ ساعته بر روی بیماری ۵۷ ساله؛
نخستین پیوند قلب خوک به انسان در آمریکا انجام شد

نخستین پیوند قلب خوک به انسان در آمریکا انجام شد.

به گزارش اسپادانا خبر، این پیوند عضو که تحول بزرگی در علم پزشکی است نشان می دهد که یک قلب اصلاح شده حیوان می‌تواند مانند قلب انسان عمل کند.

بیمار فردی به نام دیوید بنت است و ۵۷ سال سن دارد. او که از بیماری قلبی رنج می‌برد برای زنده ماندن چاره دیگری مگر پذیرش این عمل پیوند نداشت. در این عمل جراحی که ۹ ساعت طول کشید پزشکان قلب این بیمار را با قلب یک خوک یک ساله جایگزین کردند. ژن‌های این خوک به طور خاص برای ارائه اندام به انسان ویرایش شده بود. پیوند دریچه قلب خوک به بیماران پدیده جدیدی نیست اما این نخستین باری است که قلب خوکی که از منظر ژنتیکی اصلاح شده به انسانی پیوند زده می‌شود.

این خوک دارای ۱۰ تغییر ژنتیکی بود که شامل غیرفعال کردن یا از بین بردن چهار ژن می‌شود از جمله یکی که مولکولی را رمزگذاری می‌کند که باعث واکنش تهاجمی در انسان می‌شود و یک ژن رشد برای جلوگیری از ادامه رشد قلب خوک پس از پیوند. علاوه بر این ۶ ژن انسانی در ژنوم خوک‌های اهداکننده قرار داده شد تا اندام‌های خوک برای سیستم ایمنی انسان قابل تحمل‌تر شوند. این پیوند اولین پیوندی است که نشان می دهد قلب یک حیوان اصلاح شده ژنتیکی می تواند مانند قلب انسان عمل کند بدون اینکه بلافاصله توسط بدن انسان رد شود.

پزشکان انجام این پیوند را موفقیت‌آمیز اعلام کرده اند. 

شهریور ماه نیز برای نخستین‌بار جراحان در نیویورک موفق شدند کلیه خوکی را به بدن بیماری که در گذشته بود پیوند بزنند. کلیه پیوندی به‌رغم مرگ آن فرد برای مدتی به طور مصنوعی عمل کرده بود. خانواده متوفی پیش از آن با انجام این عمل پیوندی موافقت کرده بود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان