کسانی که به پلیس تهمت زدند را به پل صراط واگذار می‌کنیم | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 9 فروردين 1403 - 19:05

کسانی که به پلیس تهمت زدند را به پل صراط واگذار می‌کنیم

شماره: 19533
Aa Aa

ماموران گشت به دوربین‌های البسه خود مجهز هستند اما در مورد مهسا امینی فاقد دوربین بودند|قطعا حتی تلنگر هم به مهسا امینی زده نشده است.

امکان انتشار فیلم کامل در رسانه‌ها وجود ندارد؛
کسانی که به پلیس تهمت زدند را به پل صراط واگذار می‌کنیم

حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت در یک نشستی خبری به بیان جزئیاتی از حادثه منجر به فوت مهسا امینی پرداخت.

به گزارش اسپادانا خبر، او گفت:

کسانی که تهمت‌های ناروا به پلیس وارد کردند را به آن دنیا و به پل صراط واگذار می‌کنیم. مگر می‌شود امنیت جامعه را تعطیل کرد؟

رئیس پلیس تهران با بیان اینکه کار پلیس ایجابی است گفت:

برای صیانت از ارزش‌ها، گشت‌های امنیت اجتماعی و اخلاقی بر اساس قانون راه‌اندازی و به پلیس واگذار شده است لذا ۹۰ درصد از اقدامات گشت‌های اجتماعی و اخلاقی در صحنه است و تذکر داده می‌شود. آموزشی ۳۰ دقیقه‌ای برای افراد منتقل شده به مقر در نظر گرفته شده و قانون برای آن‌ها تفهیم می‌شود. همانطور که در عرض ۴۸ ساعت بزرگترین سرقت تاریخ را کشف و متهمانش را دستگیر می‌کنیم، پس از اینکه ظرف ۲۴ ساعت خفت‌گیر اتوبان نیایش را دستگیر کردیم، همانطور که خفت‌گیر خفه کن بانوان را دستگیر کردیم، همانطور که قاچاقچیان مواد مخدر را دستگیر می‌کنیم، همانطور که قاچاقچیان کالا که رکن تولید و صنایع کارگران را دستگیر می‌کنیم، پلیس امنیت جامعه را نیز فراهم و برقرار می‌کند.

وی در رابطه با مهسا امینی افزود:

روز سه شنبه هفته گذشته این خانم به همراه سه خانم و ۲ آقای دیگر در پارک طالقانی در حال گشت و گذار بودند، همکارانم به آن سه خانم دیگر تذکر دادند رعایت کردند اما این خانم مراعات نکرد. همکارانم این خانم را به مقر انتظامی هدایت کردند و به خانواده وی اعلام کردند که لباس مناسب بیاورید و بعد از برگزاری کلاس آموزشی وی را در اختیار خانواده خود قرار خواهیم داد. این نفرات از جمله خانم امینی به کلاس آمدند تا استاد به کلاس بیاید و مراحل و مقدمات برگزاری این کلاس انجام شود. خانم امینی از جای خود بلند شده و از همکارم سؤال کرد که وضعیت من چه ایرادی دارد؟ همکار بنده نیز به وی اعلام کرد که وضعیت شلوار یا ساپورت شما ایراد دارد که پس از این موضوع حال مهسا بهم‌ می‌خورد. پس از این واقعه تیم پزشکی مستقر در محل به بالین وی حاضر شده و اقدامات احیا را آغاز می‌کنند. آنچه که وظیفه ما برای نجات جان یک انسان که در مقر انتظامی حضور داشته با سرعت و در کمترین زمان انجام شد. پس از ارجاع مهسا به بیمارستان کسری بهترین پزشکان را بر بالین وی حاضر و اعلام کردیم تمام اقدامات لازم با هزینه پلیس انجام شود.

وی افزود:

پس از فوت مهسا فرمانده کل انتظامی کشور در مرز شلمچه به بنده دستور داد که این دختر فرزند من است و هر اقدامی لازم است انجام دهید. مراقبت از خانواده وی، تشکیل تیم بازرسی برای بررسی جوانب و برخورد با قصورات احتمالی همکارانم دستور دوم و سوم سردار اشتری به بنده بود که صادر شد. عدم رعایت شئونات در معابر عمومی جرم مشهود و پلیس به عنوان ضابط مسئول برخورد با این جرم است.

رحیمی در پاسخ به این سؤال که ملاک پلیس برای پوشش بانوان و عدم حضورشان در مقرپلیس امنیت اخلاقی چیست گفت:

خانم‌ها باید بدانند که ملاک پوشش برای یک خانم به چه صورتی است، اینکه خانمی لباسی بپوشد که تمام بدنش مشخص شود که کار درستی نیست. خانم‌ها باید بدانند نمی‌توانند با یک ساپورتی که اگر مانتویش باز شود چهره قشنگی نخواهد داشت در خیابان حاضر شوند. ممکن است خانم‌ها و آقایان در منزل لباسی بپوشند که آن اشکالی ندارد اما آنها نمی‌توانند در مکان عمومی با آن پوشش حاضر شوند همانطور که در کشور فرانسه اگر روسری روی سر داشته باشید هیچ خدماتی به شما داده نمی‌شود.

وی افزود:

ماموران گشت ارشاد به دوربین‌های البسه خود مجهز هستند اما در این مورد فاقد دوربین بودند.

رئیس پلیس تهران در پاسخ به اینکه آیا در زمان دستگیری مهسا امینی لباس وی به مانند لباسش در فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته مقر انتظامی بود یا خیر؟ گفت:

خیر.

رحیمی در پاسخ به این سؤال که آیا در ون‌گشت ارشاد برای خانم امینی حادثه ای رخ داده یا خیر و اینکه آیا در ون‌گشت ارشاد دوربین مبنی بر تایید یا رد این موضوع وجود داشته است یا خیر؟ گفت:

در ون‌گشت ارشاد دوربین وجود ندارد. به جز مهسا ۵ دختر دیگر در ون بودند که شهادت می‌دهند که اتفاقی رخ نداده است و این موضوع توسط بازرسی فاتب بررسی و به اثبات رسیده است.

وی در واکنش به اینکه اورژانس بیمار را به هیچ عنوان به بیمارستان خصوصی نمی‌برد، چرا خانم امینی به بیمارستان خصوصی منتقل شد گفت:

با هماهنگی ما این اقدام انجام شد تا به نزدیک ترین بیمارستان منتقل شود.

وی افزود:

این حادثه برای ما هم ناگوار بود و آرزو می‌کنیم هیچ‌گاه شاهد چنین حوادثی نباشیم. در تهران روزانه ۱۵ تا ۱۷ هزار مراجعه کننده به مقرهای پلیس اعم از پلیس آگاهی، کلانتری و ... داریم.

وی گفت:

۹۰ درصد کسانی که توسط گشت ارشاد، ارشاد می‌شوند فقط به آنها تذکر داده می‌شود، ۹ درصد داخل ون تذکر گرفته و یک درصد به مقر منتقل می‌شوند.

او اظهار داشت:

در زمان انتقال خانم امینی هیچ مشاجره و مقاومتی نبوده و حتی به گفته افراد دیگر داخل ون شوخی و مزاح توسط خانم امینی صورت گرفته است. به غیر از خانم امینی ۶ نفر دیگر هم داخل ون بوده اند و یکی از آنها نیروی پلیس بوده است.

فرماندهی انتظامی تهران گفت:

در این حادثه مظلومیت پلیس و نیروی انتظامی که ماموریت‌های متعددی دارد و شبانه‌روزی در معرض تیغ سارقین و متخلفین است و دائما شهید می‌دهد هیچ‌گاه هیچ یک از بازیگران ماموریت‌ها حتی یک تلفن هم نزده اما در مورد این موضوع به گونه‌ای دیگر عمل شده و این مظلومیت پلیس است توقعی هم نداریم اما نباید ناجوانمردانه به ما تاخته شود. بررسی‌های من و تیم‌های ویژه نشان می‌دهد کوچکترین قصور و تقصیری از سوی مامورین ما وجود نداشته است.

او با اشاره به فیلم این حادثه اظهار کرد:

تمام فیلم‌ها با خانواده مهسا امینی به صورت طولانی مدت و کامل بازبینی شده اما امکان انتشار فیلم کامل در رسانه‌ها وجود ندارد. براساس اطلاعات و بررسی‌های ما از طرف تیم عملیاتی گشت امنیت اخلاقی در این حادثه هیچ قصوری انجام نشده است.

او درباره مدت زمان حضور خانم مهسا امینی در مقر پلیس امنیت اخلاقی نیز افزود:

ایشان بین ۳۰ تا ۳۸ دقیقه در مقر پلیس حضور داشتند.

رحیمی عنوان کرد:

قطعا حتی تلنگر هم به خانم مهسا امینی زده نشده و هیچ قصوری از سوی پلیس صورت نگرفته است. بی‌تردید افراد هنگامی که با گشت امنیت اخلاقی برخورد می‌کنند یک وضعیتی دارند و وقتی به داخل مقر پلیس امنیت اخلاقی منتقل می‌شوند طبیعتا وضعیت ظاهری دیگری دارند. بی‌تردید افرادی که حجاب اسلامی را رعایت نمی‌کنند باید به دستگاه قضایی معرفی شوند اما ما این کار را نمی‌کنیم و برای آنها کلاس‌های آموزشی برگزار می‌کنیم. عدم رعایت شئونات اسلامی بین دو تا شش ماه زندانی دارد اما ما آموزش مختصری می‌دهیم و تعهدی مبنی بر عدم تکرار این موضوع از افراد اخذ می‌کنیم. بی‌تردید واحدهای امنیتی گشت امنیت اخلاقی در خصوص رعایت شئونات اسلامی مسئول هستند کسانی که در محافل عمومی ظاهر می‌شوند و شئونات را رعایت نمی‌کنند به آنها تذکر داده می‌شود و این موضوع از وظایف پلیس و جزو قانون است. از سوی دیگر آموزش گروه‌های گشت امنیت اخلاقی که همگی پلیس هستند نیز به صورت مستمر دنبال می‌شوند. بررسی‌های ما نشان می‌دهد افرادی که با گشت امنیت اخلاقی برخورد می‌کنند بالغ بر ۸۱ درصد تخلف آنها تکرار نمی‌شود.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان