۱۴ نفر در پرونده متروپل بازداشت شده اند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 4:05

۱۴ نفر در پرونده متروپل بازداشت شده اند

شماره: 18109
Aa Aa

قاتل دو طلبه در حرم مطهر رضوی به اعدام محکوم شد| یکی از متهمان به سوءاستفاده جنسی از بازیگران از مدعی شکایت کرده است.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه ایران؛
۱۴ نفر در پرونده متروپل بازداشت شده اند

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه ایران در یک نشست خبری گفت:

۱۴ نفر از افرادی که تشخیص داده شده مقصر حادثه متروپل هستند بازداشت شدند.

به گزارش اسپادانا خبر، او افزود: 

شهردار سابق، رئیس نظام مهندسی، مهندس ناظر پروژه، شهردار منطقه ۱، سرپرست شهرداری منطقه ۱، معاون امور زیربنایی و حمل و نقل و سرپرست معاونت فنی و عمرانی و معاونت فنی شهرداری جز کسانی بودند که در این تصمیمات به موجب قرار تأمین کیفری بازداشت شدند. هر تصمیمی که نسبت به قاصران این حادثه گرفته شود به موجب قانون خواهد بود. قرارهای صادره هم متناسب با جرم مرتکب شده بوده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت موضوع سوءاستفاده جنسی از بازیگران گفت: 

این مسایل که در فضای مجازی مطرح شده بسیار  تلخ و تاسف بار است اما متأسفانه وجود دارد و  کسانی مطرح می کنند که از ناحیه کسان دیگر مورد تعرض واقع شدند. دستگاه قضایی براساس مقررات اگر شکایتی صورت گرفت ورود میکند و  می توانند در مقام طرح شکایت کیفری  آن را مطرح کنند و اگر شکایت صورت گرفت ما رسیدگی می‌کنیم. تا روز گذشته شکایتی مطرح نشده بود اما امروز با طرح شکایتی از طرف مقابل نسبت به  کسانی که این موضوع را اعلام‌کردند مواجه شدیم و شاکی خواستار تعقیب فردی که آن را اعلام کرده شده است.

وی از اعلام اسم شاکی خودداری کرد.

او درباره اینکه پاسخ دادستانی به درخواست  آزادی مشروط محمدعلی نجفی شهردار پیشین تهران چیست؟ گفت:

نجفی در سال ۹۸ به اتهام قتل عمدی و نگهداری اسلحه غیرمجاز بر اساس شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان به ۶ سال و نیم حبس محکوم شد و تاریخ پایان حبس ایشان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. اولیای دم نسبت به محکوم علیه مورد بحث رضایت دادند و در این مرحله از ۱۵ روز  مرخصی با رعایت مقررات استفاده کرده است. یک  درخواست برای پابند الکترونیک و یک درخواست نسبت به ازادی مشروط ایشان داده که مرجع صاحب تصمیم نسبت به آزادی مشروط  و پابند الکترونیک موافقت نکرده و در حال گذراندن ایام حبس است.

وی درباره آخرین وضعیت حسین فریدون نیز گفت:

آقای فریدون ایام حبسش خاتمه نیافته و خبر مربوط به پایان حبسش را تکذیب می‌کنیم. نیمی از جزای نقدی اش  پرداخت نشده است. اتهام ایشان هم مشخص است و در ۲۴ مهر ۹۸ به اوین معرفی شده و ۵ سال حبس و ۳۱۰ میلیارد ریال جزای نقدی و انفصال از خدمات دولتی محکومیت دارد. چند روز در مرخصی بود که  مرتکب غیبت شده و قطعا اگر از غیبت نیاید از وثیقه ای که گذاشته استفاده می شود و  اینکه آزاد شده است را  رد می‌کنیم.

او لحظاتی بعد گفت: الان اطلاع دادند که آقای فریدون دیشب به زندان بازگشته است.

ستایشی در خصوص پرونده بقایی گفت:

بقایی با نظریه کمیسیون پزشکی قانونی به علت بیماری باید خارج از زندان باشد و بر اساس تصمیم قضائی و مطابق قانون در مورد این فرد تصمیمی گرفته شده که موقت است و خبر آزادی وی هم تکذیب می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده مشایی نیز گفت: 

اسفندیار رحیم مشایی از تاریخ ۱۳ آذرماه ۹۸  به دلیل فوت والده از زندان مرخصی گرفته است. این فرد ادعای بیماری داشت  و دوبار به  کمیسیون پزشکی مراجعه کرده و گفته توان کیفر حبس را ندارد ولی کمیسیون پزشکی  تحمل توان این فرد جهت کیفر را تأیید کرده است و او باید به زندان برگردد.

سخنگوی قوه قضائیه درباره برگزاری دادگاه‌های جرایم سیاسی گفت:

در راستای تحقق مندرجات قانون جرم سیاسی، ریاست وقت قوه قضاییه در خرداد ۱۳۹۹ بخشنامه‌ای صادر کرد که در آن مندرجات قانون مجدد تاکید و تبیین شد. برگزاری این دادگاه‌ها باید با حضور هیئت منصفه و علنی باشد مگر اینکه دستور به غیرعلنی بودن جلسات رسیدگی اعلام شود. در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران تاکنون پنج دادگاه در ارتباط با جرم سیاسی تشکیل شده است البته ۱۶۷ مورد دادگاه با حضور هیئت منصفه برگزار شده است اما از این تعداد پنج پرونده ناظر بر جرم سیاسی بوده است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره ترک فعل‌های انجام شده در رابطه با اجرای قانون جوانی جمعیت گفت:

برای اجرای دقیق و مؤثر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، رئیس قوه قضائیه دو جلسه خاص و یک جلسه فرعی برای این امر اختصاص داد و پیگیری این قانون به صورت جدی در حال انجام است. دستگاه‌هایی در جهت تحقق این قانون مسئول هستند و  بعضی از دستگاه‌ها در قانون متکلف تنظیم برخی دستورالعمل‌ها هستند و  برخی از دستگاه‌ها تکالیفی دارند که انجام ندادند و می‌توان مصداق ترک فعل شمرد.

سخنگوی قوه قضائیه درباره اقدامات انجام شده در خصوص گران فروشی گفت: 

در حوزه گرانفروشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا روز گذشته بیش از ۴۷ هزار و ۲۰۰ فقره پرونده بوده که از این میزان ۴۲ هزار فقره مختومه شده است. بیش از ۸ میلیارد محکومیت برای متخلفین به دنبال داشته است. بیش از ۱۱ هزار فقره پرونده در ارتباط با کم فروشی وارد شده که بیش از ۱۰ هزار فقره پرونده مختومه شده و بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال محکومیت به دنبال داشته است. در ارتباط با احتکار، بیش از هزار و هشتصد فقره پرونده وارد شده است.  همچنین هزار و ۳۶۵ فقره پرونده مختومه شده است و از این میزان هم رقم هزار و ۶۹۷ میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۲۳ هزار و ۲۲۵ ریال کسانی که مرتکب احتکار شدند محکومیت حاصل کردند.

او همچنین گفت:

قاتل دو طلبه در حرم مطهر رضوی به اعدام محکوم شد و وکیل او درخواست فرجام خواهی کرده است که پرونده به دیوان عالی رفته است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان