۱۹ میلیون نفر در حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده مستقر شده اند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 12:09

۱۹ میلیون نفر در حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده مستقر شده اند

شماره: 11049
Aa Aa

رستم وندی با بیان این که با افزایش تک خانواری مواجه بوده ایم گفته شاهد کاهش ازدواج، افزایش همسر آزاری و افزایش کودک آزاری در ایران هسنیم.

رئیس سازمان امور اجتماعی ایران؛
۱۹ میلیون نفر در حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده مستقر شده اند

در ایران لنگرهای ثباتی همچون دین و خانواده وجود دارد که مردم را در مقابل فشارها مقاوم می کنند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، تقی رستم وندی، رئیس سازمان امور اجتماعی ایران با بیان مطلب فوق گفت:

بر خلاف برخی از اظهار نظرها در مورد این که جامعه ایرانی به جامعه ای جنبشی تبدیل شده است؛ امروز مردم با درک درستی از مخاطرات موجود در کشور واکنشی تاب آورانه از خود نشان می دهند.

معاون وزیر کشور ایران افزود:

توزیع نامناسب جمعیت باعث شده جمعیت در پهنه غربی کشور متمرکز شود به شکلی که حدود ۸۰ درصد جمعیت در این پهنه متمرکز است. در همین پهنه نیز استان تهران با سهم یک و نیم درصدی از جغرافیای کشور ۱۷ درصد جمعیت را در خود جای داده است که این جمعیت از طریق مهاجرت و جابجایی بی رویه با بر هم خوردن توازن خدمات ، سکونت و اشتغال در کشور مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که یکی از آنها پدیده حاشیه نشینی است. به شکلی که امروز ۱۱ میلیون نفر در حاشیه شهرها و ۸ میلیون نفر در بافت فرسوده و تاریخی شهرها مستقر شده اند.

رستم وندی با بیان این که با افزایش تک خانواری مواجه بوده ایم ادامه داد:

در سیاست دیگر در خصوص تسهیلات برای مادران باردار هر چند که در این دولت و دولت های قبلی اقداماتی انجام شده اما هنوز با نتایج مورد هدف فاصله زیادی داریم.

وی تاکید کرد: در حوزه ازدواج در سالهای اخیر شاهد کاهش ازدواج در کشور بوده ایم. در حالی که در سال ۸۹ بیشترین ازدواج را داشته ایم در سال گذشته با ۵۳۰ هزار ثبت ازدواج شاهد کاهش این امر بوده ایم. در باروری نیز از سال ۱۳۹۴ کاهش موالید شروع شده و کشور به سمت کاهش جمعیت می رود. رقم موالید هم در سال ۱۳۹۸ به یک میلیون و ۱۹۶ هزار نفر رسیده است.

وی تاکید کرد: خشونت خانگی شامل همسر آزاری و کودک آزاری بر اساس داده هایی که از پزشکی قانونی داریم رو به افزایش است که لازم است اقدامات لازم صورت گیرد. در کشور ما الگویی برای جرایم و آسیب ها وجود دارد که ۵ آسیب شامل سرقت، مواد مخدر، دررتبه اول جرایم علیه اشخاص، ضرب و شتم  و نزاع خشونت، مفاسد اخلاقی، جرایم مالی و قاچاق در رتبه های بعدی قرار دارند.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان