۳۰۱ نفر در اجرای طرح عفاف و حجاب دستگیر شدند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 27 ارديبهشت 1403 - 15:30

۳۰۱ نفر در اجرای طرح عفاف و حجاب دستگیر شدند

شماره: 22502
Aa Aa

بیش از 10هزار متخلف در فضای مجازی به پلیس اطلاعات معرفی شده اند| کم‌کاری دستگاه‌های دیگر باعث شده پلیس در خط اول میدان حجاب قرارگیرد.

منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران؛
۳۰۱ نفر در اجرای طرح عفاف و حجاب دستگیر شدند

منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت:

طرح ناظر ۲ مرتبط با اماکن و اصناف است و متولی اجرای آن پلیس اماکن است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از فارس، وی ادامه داد:

روال کار بر اساس گزارش دریافتی مبنی بر بروز تخلف در اماکن، مغازه، فروشگاه و... است که تاکنون ۱۰۸۲۱۱ گزارش اخذ و ۳۰۱ نفر متخلف شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شده اند.

او گفت:

اجرای طرح‌های مقطعی، عملیاتی و منطقه‌ای با هدف شناسایی و دستگیری سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار به خصوص سارقان به عنف، زورگیر، متواری و تحت تعقیب توانمندتر از گذشته در حال اجراست و از زمان اجرای طرح ۲۶ بهمن سال گذشته تاکنون بیش از 114 هزار دستگیری با جرم سرقت صورت گرفته است. پلیس برای مردم، خدمتگزار و برای مجرمان، مقتدر است بنابراین در کنار مقابله قاطعانه پلیس با مخلان امنیت باید جایگاه و شأن همکاران انتظامی در سراسر کشور حفظ شود تا این صیانت، حفاظت را به ارمغان آورد. 

وی با بیان این که در کنترل کلیه جرایم باید از ظرفیت‌ها و فرصت‌های پیشگیری نیز استفاده کرد گفت:

برنامه‌های محله محوری در پیشگیری از جرایم با ادبیات« امنیت محله محور» در اولویت برنامه‌های سال جاری فراجا قرار گرفته است. در کنار این موارد پلیس با تقویت گشت‌های انتظامی و ارتقای توان عملیاتی خود و توجه همه نیروها به رعایت انضباط اجتماعی حفاظت از جان و مال مردم و امنیت و آرامش آنان را در رسالت کاری خود قرار داده و معتقد است در گشت‌های انتظامی باید جغرافیای جرم مشخص شده و مأموریتی که به کارکنان واگذار می شود نیز هدفمند باشد لذا فراجا با اهتمامی جدی برنامه‌ریزی‌های اصولی و علمی را در جهت هوشمندسازی پلیس و ماندگاری در عرصه خدمت به مردم و کارکنان انتظامی به کار گرفته است تا با معماری فراجا پیش رو گام‌های موثری در تأمین امنیت مردم و معیشت، رضایت و منزلت کارکنان بردارد.

او در مورد آخرین وضعیت اجرای طرح عفاف و حجاب نیز اظهار داشت:

اعتقاد ما این است که زنان و مردان کشور عزیزمان ایران عفیف هستند و با رعایت قوانین و هنجارهای پذیرفته شده جامعه اسلامی در ایجاد، بسط و گسترش امنیت در ابعاد مختلف از جمله امنیت روانی جامعه کمک خواهند کرد.  بیست و چند دستگاه در زمینه عفاف و حجاب مسؤولیت داشته و باید همه دستگاه‌های مسؤول در این زمینه باید پای کار بیایند؛ پلیس در این عرصه آخرین حلقه است اما متأسفانه کم‌کاری دستگاه‌های دیگر در این زمینه باعث شده است که پلیس در خط اول این میدان قرارگیرد.

وی گفت:

در راستای اجرای این طرح 4 طرح ناظر طراحی و به اجرا در آمده است. طرح ناظر ۱ مرتبط با تذکر و توقیف خودرویی است و متولی اجرای آن پلیس امنیت عمومی است که در این طرح اگر خودرویی تخلف کشف حجاب داشته باشد بار اول پیامک با مضمون تذکر ارسال می‌شود که از تاریخ 26فروردین سال جاری تاکنون تعداد 991176 مورد پیامک تذکر ارسال شده است. در صورت تکرار جرم برای بار دوم پیامک با مضمون دستور توقیف سیستمی ارسال می‌شود که در همین مدت 133174 مورد توقیف سیستمی به متخلفان ابلاغ شده و برای بار سوم نیز پیامک با مضمون توقیف فیزیکی ارسال و سپس اجرا می شود که تنها 2 هزار مورد توقیف فیزیکی اجرا شده است. در نهایت در مرحله چهارم پرونده به صورت الکترونیکی به مرجع قضایی ارجاع داده می شود که تا کنون بیش از 4هزار پرونده برای خاطیان به مراکز قضایی ارجاع داده شده است. طرح ناظر ۲ مرتبط با اماکن و اصناف است و متولی اجرای آن پلیس اماکن است. روال کار بر اساس گزارش دریافتی مبنی بر بروز تخلف در اماکن، مغازه، فروشگاه و... است که تاکنون 108211 گزارش اخذ و 301 نفر متخلف شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شده اند. طرح ناظر۳ مرتبط با معابر عمومی بوده و متولی اجرای آن پلیس امنیت عمومی است. طرح ناظر ۴ پرداخت که مرتبط با فضای مجازی است و متولی اجرای آن پلیس فتا است. در این خصوص تاکنون بیش از 10هزار متخلف در فضای مجازی شناسایی و به پلیس اطلاعات معرفی شده اند. پلیس در اجرای طرح عفاف و حجاب با استفاده از روش‌های ایجابی، اقناعی و ترغیبی اقدام کرده و صرفا با کسانی‌که اصرار به هنجارشکنی داشته باشند با استفاده از سازوکارهای انتظامی و قضایی برخورد خواهد کرد.

او گفت:

بالغ بر ۹۲ تا ۹۳ درصد افرادی که برای بار اول به آنها پیامک کشف حجاب ارسال شد از موضوع تمکین کرده و در مرحله بعدی شاهد همکاری این افراد بودیم.

وی ادامه داد:

طرح عفاف و حجاب مأموریتی است که به پلیس واگذار شده و پلیس براساس وظایف ذاتی، قانونی و دینی تا زمانی که این مأموریت بر عهده‌اش گذاشته شده است به آن عمل خواهد کرد چرا که پلیس به عنوان ضابط و مجری قانونی براساس مأموریت محوله از سوی وزارت کشور و قوه قضائیه موظف است در این حوزه اقدام کند. کشف حجاب در قانون به عنوان جرم شناخته شده و با توجه به اینکه پلیس ضابط قضایی است باید با جرم مشهود برخورد کند. طبیعتاً برای انجام هر مأموریتی روش‌های متعدد و متفاوتی متصور است و پلیس تلاش می‌کند برای انجام این مهم با رعایت کرامت انسانی و کمترین تزاحم و تقابل وظیفه خود را انجام دهد.

 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان