از حق غنی سازی خود عبور نمی‌کنیم | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 26 خرداد 1404 - 13:58

از حق غنی سازی خود عبور نمی‌کنیم

شماره: 27818
Aa Aa

اگر آمریکایی‌ها قادر به از بین بردن تاسیسات هسته‌ای ما بودند مذاکره نمی‌کردند| هیچ کدام از تاسیسات هسته‌ای ایران جمع‌آوری نمی‌شود| توانمندی دفاعی ما به مذاکره‌کننده قوت و قدرت می‌دهد که پشت میز مذاکره بنشیند.

 «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران؛
از حق غنی سازی خود عبور نمی‌کنیم

 «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازید از سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست« کتاب و دیپلماسی» که در غرفه نشر وزارت امور خارجه برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در ارتباط با مولفه‌های قدرت  و همچنین کتاب خود با عنوان «قدرت مذاکره» گفت:

میدان مذاکره میدان نبرد است؛ نبرد اراده‌ها، نبرد استعدادها  و نبرد توانمندی‌ها در پشت صحنه.

به گزارش اسپادانا خبر، وی افزود:

مذاکره زمانی صورت می‌گیرد که بقیه راه‌ها یا ناشدنی باشد و یا هزینه زیادی داشته باشد. مذاکره مبتنی بر بده و بستان است و باید امتیازی داد و امتیازاتی گرفت.

وی در مورد مذاکرات هسته‌ای از جمله مذاکرات اخیر با آمریکا خاطرنشان کرد:

اگر آمریکایی‌ها قادر بودند که تاسیسات هسته‌ای ما را از بین ببرند لزومی نداشت که مذاکره کنند و آنها چون به لحاظ نظامی نمی‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند وارد میدان مذاکره شده‌اند.

عراقچی با بیان اینکه قدرت نیروهای مسلح ما دشمن را ناامید کرده است که آنها بتوانند از طریق حمله نظامی به اهداف خود برسند اظهار کرد:

 توانمندی دفاعی ما به مذاکره کننده قوت و قدرت می‌دهد که پشت میز مذاکره بنشیند و همین قدرت باعث می‌شود که طرف مقابل از انجام اقدام نظامی منصرف شود. توانمندی‌های دفاعی و موشک‌های جمهوری اسلامی به مذاکره‌کننده قوت و قدرت می‌دهد. اگر آمریکایی‌ها امیدوار بودند که از طریق تحریم‌ها ایران را به زانو درآورند حتماً مذاکره نمی‌کردند و تحریم‌ها را ادامه می‌دادند. نمی‌گویم که تحریم‌ها اذیت نمی‌کند و فشار نمی‌آورد اما نمی‌تواند جمهوری اسلامی ایران به زانو درآورد و  اگر آمریکایی‌ها مطمئن بودند که فشار حداکثری نتیجه می‌دهد به آن ادامه می‌ دادند و احتیاج به مذاکره نداشتند.

عراقچی در پاسخ به سوالی در مورد تفاوت مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم  و سختی‌های مذاکرات غیر مستقیم تاکید کرد:

احتمال رسیدن به توافق حتی در مذاکرات به شکل غیر مستقیم وجود دارد و امیدواریم که در این مذاکرات موفق باشیم. مذاکره غیرمستقیم اصلا موضوع عجیب و غریبی نیست و در روابط بین‌الملل بسیار سابقه دارد. فلسفه میانجی‌گری از همینجا آغاز شد که کشورها به هر دلیلی حاضر نیستند با هم روبه‌رو شوند. مذاکرات غیرمستقیم مثال‌های معاصر زیادی دارد. همین الان روسیه و اوکراین به واسطه آمریکا مذاکره غیرمستقیم می‌کنند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع رسانه‌ها و مذاکرات گفت:

در کنار مذاکرات هسته‌ای که بین ما و آمریکا می‌گذرد، یک جنگ رسانه‌ای نیز بین دو طرف است ازجمله در مورد این که چه کسی روایت اول را می‌دهد و چگونه می‌دهد. این موضوع مهم است چرا که از این طریق نه تنها می‌تواند ذهن جامعه خود بلکه جامعه بین المللی را شکل بدهد. در مذاکرات اخیر ما تلاش کرده‌ایم با همکاری خوبی که با رسانه‌ها داریم ، اجازه ندادیم که روایت دشمن غلبه کند، متأسفانه در گذشته بعضا این اتفاق افتاده است و همانطور که اشاره کردم در این دوره از مذاکرات ما تلاش کردیم که با همکاری نزدیکی که بین رسانه‌ها و وزارت خارجه وجود دارد، این اتفاق بار دیگر رخ ندهد.

او با تاکید بر اینکه ما حق غنی سازی داریم و از این حق عبور نمی‌کنیم گفت:

هیچ کدام از تاسیسات هسته‌ای ما جمع آوری نمی‌شود و این مواضع ماست که هم در میز مذاکره و هم در رسانه‌ها گفته‌ایم.

ویدر مورد مواضع ضد و نقیض آمریکایی‌ها در طول مذاکرات گفت:

آنچه که در رسانه‌ها می‌گویند با آنچه که در میز مذاکره می‌گویند، یکسان نیست و  ما از آمریکایی‌ها مواضع ضد و نقیض زیادی می‌شنویم که قطعاً این موضوع سازنده نیست . سبک مذاکرات ما ایستادگی بر اصول و مواضع بنیادین خودمان است که هم در رسانه‌ها و هم پشت میز مذاکره اعلام کردیم. دفاع از حقوق مردم ایران در انرژی هسته‌ای به شمول غنی‌سازی جزو اصول و مواضع ما هست و از آن کوتاه نمی‌آییم. در مورد موضوع هسته‌ای اعتمادسازی و شفاف سازی می‌کنیم اما از غنی‌سازی عدول نمی‌کنیم. هدف مذاکرات به غیر از تثبیت حقوق هسته‌ای، رفع تحریم‌ها است. در مقابل رفع تحریم‌ها حاضریم برای طرف مقابل اعتمادسازی کنیم.

وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سؤال دیگری با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف این مذاکرات رفع تحریم‌ها است گفت: 

ما منعی برای حضور شرکت‌های آمریکا در اقتصاد ایران نداریم و این مانعی است که خود آمریکایی‌ها با اعمال تحریم های اولیه ایجاد کرده‌اند. شرکت‌های آمریکایی می‌توانند در صنعت خودرو ، نفت و گاز  و ..ما حضور پیدا کنند و داد و ستد کنند، ما هیچ منعی ایجاد نکرده‌ایم و این خود آمریکایی‌ها هستند که از طریق تحریم‌های اولیه منع گذاشتند و اگر زمانی توافق شد و آمریکایی‌ها بخواهند در اقتصاد ما حضور پیدا کنند با وجود تحریم‌های اولیه امکان‌پذیر نیست و باید آن را برطرف کنند .

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان