اسراف تار و پود جامعه ما را گرفته است

سیدمحمد حسن ابوترابیفرد در خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به شاخصهای پنجگانه برای رسیدن به جامعه در تراز و جامعه اسلامی گفت:
خداوند جامعهای را دوست دار که برای کارهای بزرگ قیام میکند. همچنین در این جامعه انسان خداوند را دوست دارد و اطاعت میکند. این رابطه با خداوند روابط اجتماعی را تنظیم میکند.
به گزارش اسپادانا خبر، خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد:
خداوند انسان های خودبزرگ بین و استکبار را دوست ندارد چرا که انسان را از اریکه انسانیت ساقط میکند. مدیری که در جایی نشسته و آن صندلی برای او قدرت خلق می کند نباید خود را بزرگ ببیند. قضاتش که در موضع قدرت و قضاوت قرار دارند باید با تواضع و فروتنی با مردم برخورد کنند حتی همسر باید نسبت به همسر خویش متواضع باشد.
ابوترابی فرد بیان کرد:
اگر خیانت به اموال و نوامیس به حقوق دیگران صورت گیرد، انسان محبوب خداوند نیست. اسراف تار و پود جامعه ما را گرفته که علامت قابل قبولی نیست. باید خود را از اسراف پاکیزه کنیم؛ اگر امروز شهروندان تهرانی تصمیم بگیرند که در مصرف آب و شستوشو اسراف نکنند تهران با مشکل کم آبی روبرو نخواهد بود. کسانی که جامعه بشریت و ملت های مظلوم را تحت استعمار و استثمار قرار داده و به حقوق دیگران تعدی می کند نماد استکبار است؛ اکنون فلسطین مظلوم در اوج و قله ستم است. امروز به خصوص با رفتار رییس جمهور آمریکا، جهان استکبار و زیاده خواهی را مشاهده می کند؛ در این شرایط جامعه تراز در برابر جبهه کفر در اوج عزت و قدرت و نفوذ ناپذیری است. امروز تهدید را با همه روشنی و شفافیت از سردمداران ایالات متحده مشاهده می کنید که در مقام تهدید هستند؛ در مقام عمل تهدید و در مقام سخن و قلم تقاضای مذاکره می کنند که دو رفتار کاملا منناقض است؛ دنیای اسلام در برابر این زیاده خواهی و استکبار، یکپارچه و متحد ایستاده و مقاوم هستند. امروز عراق، فلسطین، یمن، لبنان و محور مقاومت حزب الله نماد عزت در برابر کافرین هستند. این دستاورد بزرگ ثمره پیروزی انقلاب اسلامی است که پیروزی های بزرگی برای امت اسلام رقم زده است.
امام جمعه موقت تهران گفت:
یکی دیگر از ویژگی های جامعه در تراز این است که همواره در تلاش است. این جامعه با داشتن دو گوهر گرانبهای عقل و علم وحدت آفرین هستند. دین برای آن ها مهمترین عنصر خلق وحدت بوده و نقشه راه آن ها را تعیین می کند لذا در اوج قدرت و نهایت سعی و تلاش هستند و اگر به رشد اقتصادی فکر می کنند در اوج اهل تلاش و کار هستند؛ ما با این موضوع فاصله داریم، برای جامعه و نظام اداری ما یکی دو ساعت کار مفید زیبنده نیست.
ابوترابیفرد گفت:
در بیانات اخیر رهبر انقلاب بر موضوع قدرت اقتصادی تاکید شد که مهمترین عامل اقتدار است، این قدرت بدون تلاش و سعی حاصل نمیشود. اگر من به عنوان مدیر با انگیزه خالص برای خدا تصمیم گرفته و تصمیم من غلط باشد و اجرا کنم، این حرکت و اقدام فی سبیل الله نیست؛ فی سبیل الله یعنی از پشتوانه علمی و کارشناسی در عالی ترین سطح برخوردار باشد و در اوج جهد و تلاش و با انگیزه الهی صورت گیرد و نباید در این راه بیمی از سرزنش دیگران داشت.
وی با بیان اینکه وجود مبارک امام، جامعه را در قله نگه می دارد، گفت:
در نبود امام، ولایت فقیه ولایت علم و فقاهت و عدالت است و جامعه ای که در ذیل ولایت فقیه حرکت می کند مستحکم ترین است.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین با اشاره به برگزاری هفتمین رزمایش مشترک نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین گفت:
این رزمایش در روزهای اخیر با موفقیت در شمال اقیانوس هند و در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر به مدت ۴ روز در اوج اقتدار و انضباط برگزار شد. درباره این رزمایش پایگاه خبری اوراسیا تایمز در گزارشی عنوان کرد که برگزاری رزمایش «کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵» از سوی ایران، نقش این کشور را به عنوان بازیگر کلیدی دریایی منطقه تقویت میکند و نفوذ تهران را فراتر از مرزهای خود به نمایش گذاشت. از سوی دیگر، حضور روسیه و چین نشاندهنده اراده آنها بر حفظ منافع خود در منطقهای است که به طور سنتی در گذشته تحت سلطه قدرتهای دریایی غربی قرار داشته است. پایگاه خبری CNN این رزمایش را نمایشی از مشارکت رو به رشد تهران، مسکو و پکن و اقدامی در برابر ابتکارات دریایی غرب تلقی نمود. به نظر میرسد این رزمایش با هدف ارتقای امنیت دریانوردی در شمال اقیانوس هند و افزایش سطح همکاریها، مهارت آموزشی و انتقال تجربه و اعتماد نظامی بین نیروهای شرکتکننده و همچنین افزایش توان دفاعی مشترک برگزار شده و به دستاوردهای قابل قبولی دست یافته است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با بیان اینکه تصادفات رانندگی یکی از معضلات جدی و چندوجهی کشور است گفت:
آمار تکاندهنده تصادفات رانندگی حکایت از تعداد شهروندانی دارد که در این حوادث جان خود را از دست داده یا به سلامت خود آسیب میزنند که آثار عمیق و گستردهای بر ساختار اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی کشور بر جای میگذارد.
ابوترابیفرد افزود:
سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند که آمار بالایی است. در سال ۱۴۰۲، به دلیل حوادث ترافیکی برای حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر در اورژانس کشور پرونده تشکیل شده است. همچنین، حدود ۳۰۰۰ نفر از مصدومان دچار ضایعه نخاعی و مشکلات سخت جسمی شدهاند. ۸۳ درصد از جانباختگان کمتر از ۵۰ سال و ۵۲ درصد از این جانباختگان زیر ۳۰ سال بودند. این وضعیت در کشوری که از پیری جمعیت رنج میبرد، مسئله بسیار مهمی است. در نوروز سال ۱۴۰۳، حدود ۱۰۸۹ نفر از هموطنان عزیز در تصادفات جان باختند. خواهش میکنم رانندگان هر چه بیشتر سطح رانندگی منضبط و قانونمدار را ارتقاء دهند. طبق گزارش فرماندهی فراجا، ۱۰ درصد از رانندگان حادثهساز هستند یعنی ۹۰ درصد از رانندگان انضباط دارند اما این ۱۰ درصد حادثهساز، مشکلاتی به مردم تحمیل میکنند. تعداد جانباختگان حوادث ترافیکی در طول ۷ سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.
ابوترابیفرد، کیفیت پایین خودروها را یکی از عوامل مهم خلق چنین مشکلاتی بیان کرد و افزود:
عدم بازدارندگی قوانین، نداشتن کیفیت لازم و مطلوب در جادهها و بزرگراهها و خطای رانندگان نیز باعث ایجاد چنین مشکلاتی شده است.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد:
به نظر پلیس راهور، باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن با وضع قوانین بازدارنده اجازه ندهند این ۱۰ درصد حادثهساز برای کشور مشکل ایجاد کنند. از نظر پلیس راهور، قوانین بازدارندگی خود را از دست دادهاند. همچنین با ارتقاء نظارت هوشمند و نصب دوربینها، امکان نظارت دقیق پلیس فراهم میشود. میانگین نصب دوربین در کشورها در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۶ یا ۷ دوربین است، که ما با آن فاصله زیادی داریم. رئیسجمهور و دولت که ارادهای برای کاهش تصادفات دارند، باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهند. دستگاههای مرتبط نیز با هماهنگی، گامهای اساسی در مسیر ارتقای کیفیت صنعت خودروسازی بردارند و با اصلاح نقاط پرخطر در جادهها و راههای شهری و روستایی، به کاهش این آسیبها کمک کنند.
ابوترابی فرد ابراز امیدواری کرد که با همت و اراده ملت، رانندگان و شهروندان و تلاش پیگیر پلیس راهور و وسایل ارتباط جمعی در ارتقای آموزش عمومی، شاهد بهبود این شرایط باشیم.
منبع| ایسنا