ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 23 بهمن 1403 - 9:14

ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

شماره: 27110
Aa Aa

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته در صورت سوءاستفاده از مکانیسم ماشه واکنش ما متقابل خواهد بود؛ دلیلی برای ماندن در برخی موافقتنامه‌ها نیست.

در دفاع از منافع خود با قاطعیت عمل می‌کنیم؛
ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری خود با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه گفت:

این جنایت‌ها ممکن نبود مگر با حمایت آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی.

به گزارش اسپادانا خبر، بقائی با بیان اینکه «آنچه که در نهایت حاصل شد، یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر بود» گفت:

آنچه که تعیین‌کننده بود مقاومت مردم فلسطین بود؛ مقاومتی که از درون می‌جوشد و به فرد و گروهی وابسته نیست بلکه از ذات انسانی و خواسته انسانی مدم فلسطین نشأت می‌گیرد و این نویددهنده برای آینده منطقه و تحولات فلسطین خواهد بود.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره خبرهای منتشرشده توسط رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه اروپا در مذاکرات ژنو خواستار مذاکره درباره موشک‌های بالستیک ایران شده است گفت که «جمهوری اسلامی ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود با هیچ طرفی مذاکره نکرده و نخواهد کرد و اساسا ملت ایران اجازه چنین دادوستدی را به هیچ فرد یا گروهی نمی‌دهد. این مباحث اگر هم طرح شده پاسخ خود را دریافت کرده و موضع ما روشن است».

بقائی درباره خبرها مبنی بر اینکه ایران در پاسخ به تهدید اروپایی‌ها درباره اجرای مکانیسم ماشه تهدید کرده از ان‌پی‌تی خارج خواهد شد گفت:

این موضوع تازه‌ای نیست. از همان زمان که بحث آن در دولت دوازدهم مطرح شد، ما مشخص کردیم که اگر بخواهند از این اهرم برای فشار یا امتیازگیری سوءاستفاده شود واکنش ما هم متناسب و متقابل خواهد بود و یکی از مواردی که صریح گفته شده با سوءاستفاده از این سازوکار اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌های مربوطه وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به تازگی یکی از مشاوران رئیس‌جمهور صحبت از ضرورت مذاکره مستقیم با آمریکا کرده و اینکه این موضوع به زودی انجام خواهد شد. آیا این موضع وزارت خارجه نیز هست، گفت:

موضع وزارت خارجه و دولت در ارتباط با مباحث سیاست خارجی توسط سخنگوهای رسمی آن‌ها بیان می‌شود. مطالبی که بیان شده حتماً هیچ نسبتی با موضع رسمی ما ندارد و حدس می‌زنم که نظر شخصی گوینده بوده است. باید در نظر داشت که موضوع سیاست خارجی یک موضوع  تخصصی است و هرگونه ساده‌سازی و ساده انگاری موضوعات سیاست خارجی و لو با نیت خیر مفید نیست.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال برخی معتقد بودند ایران عملیات «وعده صادق ۳» را انجام نداد تا آتش‌بس در غزه انجام شود و اکنون با توجه به اینکه آتش‌بس محقق شده است، آیا ممکن است که از سوی ایران، عملیات وعده صادق انجام شود، گفت:

تصمیم‌گیری در ارتباط با این موارد از سوی دستگاه و مراکز ذیربط ایران در حوزه‌های دفاعی و امنیتی اتخاذ می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از مشاوران ترامپ در راستای حمایت از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران ادعا کرده که احتمالاً ماه آینده در این ارتباط تصمیم گیری می‌شود گفت:

موضع  ایران در این زمینه بارها اعلام شده است، ایران در دفاع از منافع، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل می‌کند. این‌گونه اظهارات که در پی القای برخی از رویکردها به تصمیم گیران آمریکایی است، مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. مواضع ما روشن است و ما در دفاع از منافع خود با قاطعیت عمل می‌کنیم.

بقایی گفت:

امیدواریم رویکرد دولت جدید آمریکا واقع گرایانه و مبتنی بر احترام به منافع و خواسته‌های ملت‌ ایران باشد. ما امیدواریم که چهار سال بعد قضاوتی که الان در مورد چهار سال گذشته دولت آمریکا وجود دارد در مورد ۴ سال آینده واقعاً وجود نداشته باشد.

او با بیان ان که 

 مذاکرات هسته‌ای بر مبنای برجام است گفت:

طرف‌های برجام مشخص هستند. برجام سندی است ملزم به قطعانه شورای امنیت سازمان ملل و همه طرف هایی که در شکل‌گیری برجام حضور داشتند و سند برجام در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل جایگاه حقوقی پیدا کرد در این روند هم علی الاصول باید مشارکت داشته باشند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان