رافائل گروسی به ایران هشدار داد | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 24 آبان 1404 - 22:15

رافائل گروسی به ایران هشدار داد

شماره: 29074
Aa Aa

مدیرکل آژانس انرژی اتمی با اشاره به محدودیت‌های بازرسی در تأسیسات هسته‌ای ایران تأکید کرده که تهران باید تعامل خود با آژانس را افزایش دهد تا از افزایش تنش‌های بین‌المللی جلوگیری شود.

هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت ضروری نیست؛
رافائل گروسی به ایران هشدار داد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انرژی اتمی خواستار بهبود جدی همکاری ایران با بازرسان شد و هشدار داد که عدم همکاری می‌تواند تنش‌ها با غرب را تشدید کند.

به گزارش اسپادانا خبر، گروسیدر گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به محدودیت‌های بازرسی در تأسیسات هسته‌ای ایران تأکید کرد که تهران باید تعامل خود با آژانس را افزایش دهد تا از افزایش تنش‌های بین‌المللی جلوگیری شود.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی گفت که ایران باید همکاری با بازرسان آژانس را به‌طور جدی بهبود بخشد.

وی مدعی است که این کار باید صورت گیرد تا از تشدید تنش‌ها با غرب جلوگیری شود.

گروسی پیش از حمله رژیم صهیونیستی به ایران هم‌راستا با اسرائیل مدعی شده بود تهران اورانیوم غنی‌شده لازم برای ساخت ۶ تا ۷ بمب را دارد.

مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی با اشاره به شرایط پس از جنگ ۱۲روزه عنوان کرد:

در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان جنگ ۱۲روزه حدود دوازده بازرسی در ایران انجام داده است به این آژانس اجازه دسترسی به تأسیسات هسته‌ای مانند فردو، نطنز و اصفهان، داده نشده است.

او با اشاره به اینکه «بازرسان بین‌المللی به سایت‌های هسته‌ای هدف قرار گرفته ایران دسترسی نداشته‌اند» گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست».

گروسی افزود:

در حالی‌که این حملات به تأسیسات آسیب جدی وارد کرد، سرنوشت ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا در ایران همچنان نامشخص است و حس نیاز فزاینده‌ای را برای از سرگیری بازرسی‌ها ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه «ما تاکنون نیز باید کار بازرسی را از سر می‌گرفتیم» گفت که آژانس اتمی در تلاش است تا با درک متقابل به روابط «پر فراز و نشیب» با ایران نزدیک شود اما این کشور هنوز باید همکاری کند.

رافائل گروسی مدعی شد:

شما نمی‌توانید بگویید که «من در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی می‌مانم» و سپس به تعهدات خود عمل نکنید. شما نمی‌توانید از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داشته باشید که بگوید، «بسیار خب، چون جنگی رخ داده، شما در دسته دیگری هستید». در غیر این صورت، کاری که من باید انجام دهم این است که گزارش دهم که تمام نظارت بر این مواد را از دست داده‌ام.

دیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست، اما همکاری‌ها باید به طور جدی بهبود یابد».

 

منبع| ایسنا

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان