قرنطینه نباید مقدم بر اجرای برگزاری مراسم‌های مذهبی باشد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 10:28

قرنطینه نباید مقدم بر اجرای برگزاری مراسم‌های مذهبی باشد

شماره: 10705
Aa Aa

میرباقری با بیان این که غرب‌گرایان تلاش می‌کنند تا مراسم عزاداری تعطیل شود گفته از ویروس کرونا در راه گسترش فضای مجازی استفاده شده است.

عضو مجلس خبرگان و رئیس فرهنگسرای علوم؛
قرنطینه نباید مقدم بر اجرای برگزاری مراسم‌های مذهبی باشد

سیدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان در نشست تخصصی "کرونا و چالش‌های پیش‌روی هیأت‌ها" با بیان اینکه مواجهه با ویروس کرونا، چالش پیش‌روی جامعه جهانی است گفت: با صرف‌نظر از پیش‌داوری‌هایی که درباره این ویروس شده است، این نکته روشن است که از این ویروس در راه گسترش فضای مجازی استفاده شده و تردیدی نیست که ما هم در این زمینه یکی از کاربران این دولت الکترونیک باشیم. البته این را بدانید که ما به هیچ وجه، حکمران مجازی نخواهیم بود چون این مسأله مبتنی بر ایدئولوژی غربی است. ما باید از فضای حقیقی در عزاداری‌ها استفاده کنیم و از بسط آن در فضای مجازی بهره‌مند شویم.

به گزارش اسپادانا خبر، وی با بیان اینکه این ویروس در مقیاس دیگری جامعه جهانی را درگیر کرده است گفت: ما چنانچه اثر این بیماری را همچون جنگ جهانی اول و دوم بدانیم که همه جامعه جهانی را درگیر کرده است باید بدانیم در مواجه با آن چه باید کرد. یقیناً در حال حاضر، نحوه مواجهه با آن همانند تصمیمات روزهای نخست شیوع این ویروس، پدیده‌ای همچون قرنطینه نیست. به نظرم از مرحله قرنطینه عبور کرده‌ایم و به وضعیت ایمن‌سازی رسیده‌ایم.

رئیس فرهنگسرای علوم ادامه داد:

ما در ماه مبارک رمضان نیز کوتاهی کردیم. ضرورتی نداشت که ما مسأله قرنطینه را مقدم بر اجرای برگزاری مراسم‌ها بدانیم. چه بسا جریان غرب ناراحت نمی‌شود که مراسم مذهبی به‌طور کلی تعطیل شوند و از اینکه مراسم مذهبی و عزاداری تعطیل شود، خوشحال می‌شوند.

میرباقری با بیان اینکه غرب‌گرایان تلاش می‌کنند تا مراسم عزاداری تعطیل شود ادامه داد: ما از این مرحله عبور کرده‌ایم که تنها راه حل حفظ سلامتی مردم، تعطیلی تجمعات نیست. جامعه پزشکی هم همراهی خوبی کرده است. ما در مواقعی حرکت‌هایی را گوشه و کنار مشاهده می‌کنیم که ریشه این حرکات در سازمان بهداشت جهانی دیده می‌شود. بنابراین باید تلاش کنیم تا فضای عزاداری به سمت فضای حقیقی با رعایت نکات بهداشتی و پروتکل‌های بهداشتی مدنظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: هیئت‌های مذهبی حتماً به توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، متعهد خواهند بود اما خواهش ما این است که تصمیم‌گیری‌ها شفاف باشد. افرادی داریم که هزاران مرتبه در سال به مسجد جمکران می‌روند و فردی که یک مرتبه به مسجد مقدس جمکران نرفته طبیعتاً نباید درباره بازگشایی و بسته‌شدن مساجد و اعتباب مقدسه تصمیم‌گیری کند. جامعه پزشکی متعهد و متدین می‌تواند به کمک بیاید تا مراسم ماه محرم به بهترین وجه برگزار شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان