مدیرکل آژانس مستقل عمل کند
« اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری خود با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت خارجه برای تسهیل ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم آلمان گفت:
به تعدادی از نمایندگیهای ایران در خارج از کشور در نزدیکی آلمان ماموریت داده شده است که به ایرانیان مقیم آلمان خدمات کنسولی ارائه دهند تا این شهروندان دچار مشکلات کمتری در این زمینه شوند.
به گزارش اسپادانا خبر، او همچنین در مورد برخی از تحلیلها در ارتباط با امکان استفاده ایران از آسمان عراق برای پاسخگویی به تجاوز رژیم صهیونیستی گفت:
ما همواره با قاطعیت اعلام کردیم که به تمامیت سرزمینی کشورها پایبند هستیم و اجرای سیاست همسایگی و حسن همجواری مورد توجه ماست و آن را پیگیری و اجرا میکنیم.
سخنگوی وزارت امور در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر تهدید بشار اسد به ترور از سوی مقامات رژیم صهیونیست گفت:
مبنای تاسیس رژیم صهیونیستی، تداوم و ماندگاری آن مبتنی بر اقدامات تروریستی و خرابکاری از سوی این رژیم بوده است و از این جهت حرفهای تهدیدآمیز و تهدید به ترور که از سوی مقامات صهیونیستی مطرح میشود حرف تازهای نیست و مطمئناً کشورهای منطقه برای مواجهه با این وضعیت و اینگونه تهدیدها تدابیر لازم را اندیشیدهاند و این کار را انجام میدهند. تهدید به ترور مقامات کاملا از لحاظ قانونی و اخلاقی مردود است و نشانه یاغیگری و بیاعتنایی رژیم اشغالگر به قوانین و اصول حقوق بینالملل است و جامعه بینالمللی باید در مقابله با این رویکرد خطرناک صدای واحدی داشته باشد.
بقائی در مورد سفر «گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران و برخی از انتقادات مطرح شده در داخل کشور در مورد این سفر گفت:
باید این سفر را در ادامه تعاملات بین ایران و آژانس در نظر گرفت و امر جدیدی نیست. به نظرم این دیدارها باعث میشود که درک طرفین از ملاحظات هم بیشتر شود و به بهبود همکاریهای بین ۲ طرف کمک کند. ما همواره اعلام کردیم که از آژانس و شخص مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی این انتظار میرود که به دور از فشارهای سیاسی و فضاسازیهای دیگران به صورت مستقل و حرفهای عمل کند.
وی در مورد ادعاهای مطرح شده مبنی بر بازداشت یک ایرانی با اتهام تلاش برای ترور دونالد ترامپ گفت:
ما هم در اخبار دیدیم که یک تبعه ایرانی دستگیر شده است. با نهادهای ذیرربط در ارتباط هستیم که ببینیم که وضعیت به چه شکلی بوده است. همانطور که پیش از این گفتم از لحاظ زمانی و موضوعی طرح این ادعا و اتهام کاملاً مشکوک و به نظرم شرورانه است. چیزی که من در این ارتباط از آن نام بردم میتوان این ادعاها و اتهامات را نوعی مینگذاری در روابط پیچیده ایران و آمریکا تلقی کرد و درواقع آن را یکی دیگر از مینهایی دانست که در روابط ایران و آمریکا قرار داده میشود. ما با صراحت دخالت در این موضوع را رد کردهایم و این اتهامات را بیاساس میدانیم که نمونه مشابه نیز پیش از آن مطرح شده است. به نظرم سیستم قضایی آمریکا هم تحت تاثیر برخی از کلیشهها به طرح این گونه اتهامات ناروا میپردازد و گویی آنها به صورت دیفالت به طرح اینگونه ادعاها و اتهامات عادت دارند، اتهاماتی که مبنای واقعی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران با کشورهای اروپایی گفت:
روابط ما با کشورهای اروپایی دارای فراز و فرودهایی بوده و هنر این است که با درس گرفتن از این فراز و فرودها، رابطه را به گونهای تعریف کنیم که منافع ۲ طرف تامین شود.
بقایی در پاسخ به این سؤال که یعنی ایران به دنبال کاهش تنش با اروپا گفت:
ما با هیچ طرفی دنبال تنش نبودهایم.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه خواست جامعه جهانی است که هر چه زودتر نسلکشی در غزه متوقف شود گفت:
دلیل اصلی که شورای امنیت و سازمان ملل نتوانسته در این ارتباط اقدامی مؤثر و تاثیرگذاری انجام دهد ممانعت آمریکا بوده است. این کشور از انجام اقدام عمل از سوی شورای امنیت در این زمینه جلوگیری کرده است.
وی اظهار کرد:
ما همه تحولات منطقه را با دقت رصد میکنیم. آنچه در منطقه در حال وقوع است به صورت خاص در یک سال اخیر برای ما اهمیت زیادی دارد و بنا به شرایط و مقتضیات تصمیم خود را خواهیم گرفت و حتما با شرکا و دوستان در منطقه و خارج از منطقه در ارتباط هستیم.
او در پاسخ به سؤالی درباره رای ندادن مردم آمریکا به «کامالا هریس» در انتخابات اخیر ریاستجمهوری در آمریکا گفت:
الگوی رأیدهی مردم آمریکا موضوعی است که جای بررسی دارد و مرتبط با خود آمریکاست. آنچه مهم است و مربوط به منطقه ما میشود و برای ما مهم است عملکرد آمریکا در قبال منطقه غرب آسیا و ایران است. طی چهار سال گذشته سیاست خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران تداوم داشت و دولت آمریکا موفق نشد به وعدههای خود در جریان کارزار انتخاباتی در خصوص مذاکرات برجام و مباحث دیگر جامه عمل بپوشاند. مهمتر از آن عملکرد دولت آمریکا در رابطه با ثبات و امنیت در منطقه و نسلکشی در غزه و گسترش آن به لبنان است. ادامه نسلکشی رژیم صهیونسیتی ناشی از حمایتها و کمکهای آمریکاست. این میراث نامبارکی را بر جای میگذارد و امیدواریم در فرصت باقیمانده دولت آمریکا از تشدید جنگافروزی و ادامه جنایات در غزه و لبنان ممانعت کند. دولتمردان آتی آمریکا از این وضعیت درس بگیرند و به وعدههایشان در کارزار انتخاباتی متعهد باشند. ملتهای جهان با دقت رفتار دولت آمریکا اعم از قبل و آتی را مشاهده میکنند.