مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی هیچ ربطی به دموکراسی غربی ندارد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 15:28

مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی هیچ ربطی به دموکراسی غربی ندارد

شماره: 18303
Aa Aa

او گفته همه تعریف مردمی بودن یعنی مشارکت سیاسی؟ برخی جریان‌های سیاسی در داخل ایران دنبال رهاسازی کشور در برابر غرب هستند.

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران عنوان کرد؛
مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی هیچ ربطی به دموکراسی غربی ندارد

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران در همایش «حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت» اظهار کرد:

مردمی بودن در اسلام یک ارزش ذاتی است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او گفت:

مردم‌سالاری ما در جمهوری اسلامی هیچ ربطی به دموکراسی غربی ندارد و فلسفه این دو با هم متفاوت است. عدالت و مردمی بودن گفتمانی محدود به زمان نیست و فراتر از زمان و مکان است و باید نگاه عمیق تری به آن داشت.

وحیدی اظهار داشت:

سؤال این است که عدالت و مردمی بودن را باید در چه مفهومی قالب‌بندی کنیم؟ تعریف و مصداق عدالت و مردمی بودن خیلی مهم است. شرکت در انتخابات یکی از مصادیق مردمی بودن است اما همه تعریف مردمی بودن یعنی مشارکت سیاسی؟ من معتقدم باید عدالت و مردمی بودن را در قالب مفهوم پیشرفت تعریف کنیم تا برای تحقق آن بسترسازی و کشش ایجاد شود. ‌ پیشرفت به بدنه اجتماعی نیاز دارد. این جریان از کسانی هستند که به توان داخلی برای پیشرفت کشور اعتقاد دارند. آنها باید به خود اعتماد داشته و به دشمن یعنی آمریکا اعتماد نداشته باشد. کسانی که تخم مرغ‌های خود را در سبد آمریکا می‌گذارند به پیشرفت کشور اعتقادی ندارد. کسی که با آمریکا مرزبندی نداشته باشد به دنبال پیشرفت کشور نیست. جریان پیشرفت بر مبنای علم و دانش شکل گرفته است و کسانی که در پارک های فناوری فعالیت می‌کنند،به پیشرفت کشور اعتقاد دارند و با دشمن مرزبندی دارند اما در داخل کشور پراکنده بوده و به یک جریان اجتماعی با تجلی سیاسی تبدیل نشده اند. برخی جریان‌های سیاسی در داخل کشور دنبال رهاسازی کشور در برابر غرب است بنابراین آنها نمی‌توانند رسالتی برای کشور ما تبیین کنند. پیام غرب مگر چیزی جز ناتو، توپ و جنگ در افغانستان و اوکراین و سایر مناطق است؟ رهاسازی کشور در برابر غرب چه دستاوردی برای کشور دارد؟ ما باید در داخل کشور الگوی پیشرفت خود را تبیین کنیم.

وحیدی ادامه داد:

در زمینه آوردن مردم به صحنه دچار ایستایی شدیم و دولت هر روز سنگین تر شد و انتظارات زیادی از دولت شکل گرفت در حالیکه دولت را باید به مردم واگذار کنیم. اشتباه است که همه جنبه های حکمرانی را به دولت واگذار کنیم. تمرکزگرایی اشتباه است. گاهی برای تغییر نام یک روستا باید در هیئت دولت تصمیم گرفته شود اما دولت سیزدهم قصد دارد این روند را تغییر دهد و استاندارمحور کشور را اداره کند و حکمرانی را به مناطق ببرد تا از تمرکزگرایی فاصله بگیرد و سطوح حکمرانی را از مرکز به سطوح پایین‌تر و به سطح مردم ببرد.

احمد وحیدی در حاشیه این مراسم و در گفت‌وگو با خبرنگاران نیز گفت:

نگاه اشتباهی است که بخواهیم توانمندی های خود را از غرب بخواهیم. این رویکرد، درماندگی و واماندگی است. غرب و آمریکا هیچ وقت صلاح مملکت ما را نخواسته است و تلاش کردند جلوی پیشرفت های علمی ما را بگیرند و تروردانشمندان ما را محکوم نکردند. معلوم است آنها  با توسعه علم و دانش ما در کشور مخالف اند ولی ما راه خود را پیدا کردیم و مسیر پیشرفت بر روی دوش دانشمندان کشورمان شکل گرفته است.

او گفت:

در خارج و بخشی هم در داخل خیلی تلاش می کنند که نشان دهند سیاست های اقتصادی دولت به نفع مردم نیست در حالی که این سیاست ها در بلند مدت به نفع مردم و راه نجات اقتصاد کشور است. اقتصاد کشور باید از بن‌بست ها که ایجاد شده خود را نجات دهد. رفته رفته هم مردم با سیاست های دولت آشنا می شوند. در ابتدا دولت فرصت کافی نداشت تا سیاست های خود را تبیین کند و اقناع مردم صورت بگیرد ولی هرچه جلوتر می رویم اعتماد مردم بیشتر می شود و توجه بیشتری به این سیاست ها خواهند کرد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان