ناتوانی ارتش سوریه غافلگیرکننده بود | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 28 دى 1403 - 10:59

ناتوانی ارتش سوریه غافلگیرکننده بود

شماره: 26879
Aa Aa

 به دولت سوریه توصیه کردیم تعامل با مردم خود را جدی بگیرد| ما از توطئه‌ای که در سوریه جریان داشت مطلع بودیم ولی ازتش سوریه انگیزۀ مقابله نداشت| راه های ارتباطی ما با حزب الله قطع نخواهد شد؛ تحولات در سوریه باعث نمی‌شود مقاومت تعطیل شود.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران؛
ناتوانی ارتش سوریه غافلگیرکننده بود

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ویژه خبری گفت:

در جریان مذاکرات اخیر که من با اسد ملاقات داشتم توصیه‌های زیادی در خصوص ارتش سوریه مطرح شد. ما تأکید داشتیم که ارتش سوریه واقعاً به تقویت روحیه نیاز دارد و باید اقداماتی در این زمینه انجام شود. البته این وظیفه‌ای بود که مستقیماً بر عهده آقای بشار اسد قرار داشت تا بتواند انگیزه و روحیه ارتش را بالا ببرد. ما نیز در حد توان خود کمک‌هایی ارائه می‌کردیم.

به گزارش اسپادانا خبر، او اظهار داشت:

نکته دوم این بود که تعامل بیشتری میان دولت سوریه و مردم این کشور صورت گیرد. در نهایت آنچه باعث پایداری حکومت‌ها می‌شود حمایت مردم است. همان‌طور که در جمهوری اسلامی ایران نیز مشاهده می‌شود ما اتکای خود را تنها به خداوند متعال و سپس به مردم کشورمان قرار داده‌ایم. این موضوع یکی از توصیه‌های مداوم ما به آقای بشار اسد نیز بوده است.

وی گفت:

در مورد روند آستانه این روند به منظور مدیریت بحران پس از جنگ‌های اولیه میان دولت سوریه و گروه‌های معارض شکل گرفت. در آن زمان گروه‌های معارض تا نزدیکی دمشق و حتی داخل آن پیش‌روی کردند و جنگ‌های سختی در این مناطق رخ داد. عقب‌نشینی‌ها و درگیری‌های شدید باعث شد که ایران، روسیه، و ترکیه توافق کنند تا با همکاری یکدیگر به مدیریت اوضاع کمک کنند. روند آستانه به‌طور مشخص با هدف کاهش تنش‌ها و تهاجمات طراحی شد و این سه کشور به‌عنوان ضامن صلح و آرامش عمل کردند. هر یک از این کشورها تعهد کردند که گروه‌های موجود در مناطق تحت نفوذ خود را مدیریت کرده و از ادامه درگیری‌ها جلوگیری کنند. این روند در طول بیش از ۱۰ سال گذشته به‌طور نسبی موفق بوده و توانسته بود صلح و آرامش نسبی را در سوریه برقرار کند. با این حال تهاجمات اخیر واقعاً خلاف اصول روند آستانه بود و با توافقات انجام‌شده همخوانی نداشت. یکی از اهداف مهم روند آستانه، برقراری آرامش و فراهم کردن زمینه‌ای برای گفت‌وگوی سیاسی میان دولت سوریه و معارضان بود. این روند قرار بود به اصلاحات سیاسی از جمله تغییرات احتمالی در قانون اساسی منجر شود. با این حال حرکت به این سمت بسیار کند بود و دولت آقای بشار اسد در این زمینه انعطاف و سرعت کافی نداشت. مسائل داخلی سوریه از جمله گفت‌وگو با معارضان، یافتن راه‌حل‌های سیاسی یا در صورت لزوم مقابله با آن‌ها وظیفه‌ای بود که به خود دولت و ارتش سوریه مربوط می‌شد. جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تنها کمک‌های سیاسی ارائه می‌داد، مشورت‌هایی را مطرح می‌کرد و از دولت سوریه حمایت می‌کرد.

او گفت:

ارتش سوریه نتوانست وظایف خود را به درستی انجام دهد و ما نیز هیچ‌گاه قرار نبوده که جایگزین ارتش سوریه در حل‌وفصل مسائل داخلی این کشور یا مقابله با معارضان شویم. حضور نظامی ایران در سوریه صرفاً برای مبارزه با داعش بود و پس از شکست داعش نیز این حضور خاتمه یافت. علاوه بر این حمایت و تدارک محور مقاومت و کمک به گروه‌های مقاومت نیز بخشی از مأموریت ما در سوریه بوده است

عراقچی با بیان این که موضع ما تشویق دولت اسد برای گفت‌وگو و تعامل با گروه‌های معارضین بوده است گفت:

عبارت معارض مشروع در بحث‌های ما در روند آستانه بحث شد چون برخی گروه‌های معارض دولت سوریه در لیست گروه‌های تروریستی سازمان ملل ثبت شدند.  معارضین از طیف‌های مختلفی هستند. دیروز در روند آستانه ما تشویق کردیم به گفت‌وگوهای دولت با معارضین و عبارت معارضین مشروع اضافه شد و منظور آن‌هایی بود که تروریست نیستند. 

او عنوان کرد:

ما از توطئه‌ای که در سوریه جریان داشت مطلع بودیم ولی ازتش سوریه انگیزۀ مقابله نداشت.

وی گفت:

راه های ارتباطی ما با حزب الله قطع نخواهد شد.

عراقچی با بیان این که ما با گروه‌های مختلف سوریه تماس‌هایی داریم اظهار داشت:

طرف‌های مختلف دربارۀ حفظ امنیت سفارت و کنسولگری ایران در سوریه و اماکن مقدس به ما تضمین داده‌اند.

او عنوان کرد که احتمال گسترش درگیری‌ها بعد از سقوط دولت سوریه در کل منطقه وجود دارد.

عراقچی همچنین گفت:

در مبارزه با داعش اگر ما به سوریه نیرو نمی‌فرستادیم باید در قلمروی ایران با آن می‌جنگیدیم. این موضوع برای تامین امنیت خودمان بود.

او گفت که ما نگران وقوع جنگ داخلی یا فرقه‌ای جدید یا تجزیه سوریه و تبدیل آن به مرکز تروریسم هستیم.

وی با بیان این که تعامل ما با حاکمان جدید سوریه به رفتار آنها بستگی دارد ادامه داد:

تحولات در سوریه باعث نمی‌شود که مقاومت تعطیل شود.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان