شرایط فعلی ایران عادی نیست؛ به فرمانده واحد نیاز داریم | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 0:52

شرایط فعلی ایران عادی نیست؛ به فرمانده واحد نیاز داریم

شماره: 7003
Aa Aa

حسن روحانی گفته: رهبر انقلاب، رئیس جمهور را فرمانده شرایط جنگی امروز ایران می دانند| آمریکا می خواهد ایران امروز به ایران سال ۵۶ بازگردد.

دولت از جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد؛
شرایط فعلی ایران عادی نیست؛ به فرمانده واحد نیاز داریم

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، حسن روحانی در جریان سفر به استان گیلان در سخنرانی خود در جمع مردم این استان گفت:

ما در شرایط حساس و مهمی قرار گرفتیم. ملت بزرگ ایران از آغاز امسال یعنی سال ۹۸ تا پایانش در یک آزمایش بزرگ و عظیم تاریخی پیروزی‌های تاریخی بزرگی را به دست آورد. دشمنان ما می‌خواستند امسال را سال شکست ایران و پیروزی خود قرار دهند اما ملت بزرگ ما در تمام مراحل سخت امسال برابر فشار دشمنان این سرزمین ایستادگی کردند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: از اردیبهشت امسال که فریاد تحریم آمریکا شروع شد تا مرداد امسال که اولین مرحله تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کردند تا آبان که تحریم مرحله بعد را اجرا کردند، در تمام مراحل، مردم ایستادگی و رشادت خود را برابر دشمنان ایران نشان دادند. از لحاظ آمار اقتصادی سخت‌ترین ماه‌های امسال شهریور و مهر بود. از لحاظ تورم ماهانه تا حدی هم در بهمن مشکل داشتیم. بهترین ماه‌هایی که مردم مقاومت خود را نشان دادند آذرماه و دی ماه بود اما ۲۲ بهمن روز شهامت ملت ایران و ایستادگی بزرگ ملت برابر دشمنان سرسخت این سرزمین بود.

وی یادآور شد: مردم در طول امسال علیرغم سختی‌ها ایستادگی خود را برابر انواع توطئه دشمنان نشان دادند. دشمن به آرزوی خود نرسیده و نخواهد رسید گرچه مشکلاتی را پیش پای مردم ایجاد کرده است. اولین کار دشمن این بود که تحریک‌هایی را انجام داد تا بار عدم تعهد آنها نسبت به پیمانی که برابر سازمان ملل و ملت ما داشتند گردن ما بیندازند. ما را تحریک کردند تا اولین نقض‌کننده تعهدات باشیم.

روحانی ادامه داد: تلاش کردند در این تحریم دنیا را همراه خود کنند تا دیگر کشورها با آنها همراه شوند و در این مرحله هم ناموفق بودند. هیچ کدام از قدرت‌های جهانی حتی متحدان اروپایی آمریکا برابر نقشه کاخ سفید سر فرود نیاوردند و مجبور شد به تنهایی از پیمان بین‌المللی خارج شود. این پیمانِ تنها آمریکا با ایران نبود بلکه پیمان ۷ کشوری بود که سازمان ملل و شورای امنیت تایید کرد.

وی عنوان کرد: آنچه انجام گرفت ایستادگی برابر سازمان ملل و جامعه جهانی و کل دنیا بود. دشمن فکر کرد با تحریم مرحله اول و دوم مقاومت و استادگی مردم را با شکست مواجه می‌کند. ملت نه تنها برابر آن ایستادگی کرد بلکه انواع توطئه آنها هم به دست نمایندگان این ملت خنثی شد. دولت نه از شرایط جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد چون ملت را یکپارچه کنار خود دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در مهر ماه در سازمان ملل شکست خوردند اظهار داشت: جلسه شورای امنیت را به ریاست امریکا تشکیل دادند و تمام ۱۴ کشور دیگر عضو این شورا در برابر رئیس‌جمهور امریکا که خود رئیس آن جلسه بود ایستادند و از تعهد ملت ایران دفاع کرده و در برابر اقدام غیرقانونی امریکا ایستادند.

روحانی با اشاره به نشست ورشو تصریح کرد: آنها تلاش کردند در اجلاس ورشو جهان را علیه ایران تحریک کنند ولی در آنجا شکست خوردند و حتی همپیمانان امریکا در برابر توطئه امریکا ایستادگی کردند. پس دشمن به موفقیتی دست پیدا نکرده است ولی موانع و مشکلاتی برای ما ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه ما در یک شرایط عادی و معمولی نیستیم خاطرنشان کرد: ما در شرایط جنگ اقتصادی و جنگ روانی هستیم. این مسئله باید باور ما باشد که ما در یک میدان نبرد در برابر دشمن ایستادگی می‌کنیم. همه ملت ایران می‌داند عقب‌نشینی در این مرحله به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی ملت ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی است.

رئیس دولت یازدهم ادامه داد: از این جهت مشروطه می‌گویم که سردمدار مشروطه، مردم ایران و در راس آن مردم گیلان و آذربایجان بودند. در مبارزه با استبداد صغیر مردم این دو استان در خط مقدم مبارزه بودند. در انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی هم مردم این دو استان در خط مقدم مبارزه بودند.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز هم در جنگ با دشمن با سرسخت ملت ایران قرار داریم، ابراز داشت: مشکل ما در یک کلمه است؛ امریکا می‌گوید برگردیم به ۴۰ سال قبل ولی ما می‌گوییم ما به عقب بازنمی‌گردیم بلکه مسیر استقلال، پیشرفت و مردم‌سالاری را ادامه می‌دهیم. امریکا می‌گوید ایران امروز به ایران سال ۵۶ و ایران اوایل سال ۵۷ بازگردد ولی ما می‌گویم ملت ایران مسیری که از بهمن ۵۷ آغاز کرده یعنی مسیر استقلال و مردم‌سالاری را ادامه می‌دهد.

وی افزود: پس ما با امریکا مشکلی نداریم که قابل مذاکره و مصالحه باشد پس باید دشمن را باید عقب بازگردانیم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر ضرورت فرماندهی واحد در جنگ بیان کرد: من در اردیبهشت ماه به مقام معظم رهبری هم در جلسه خصوصی و هم در جلسه مسئولان عالی‌رتبه نظام گفتم شرایط امروز ما جنگ اقتصادی و روانی است و در این شرایط، کشور به فرمانده واحد نیاز دارد و هم مسئولان و مردم باید با فرماندهی واحد کار خود را پیش ببرند.

روحانی با بیان اینکه پیشنهاد من این بود که خود جنابعالی به عنوان رهبر نظام و انقلاب، فرماندهی این جنگ را در اختیار بگیرید و ما مسئولان درکنار شما باشیم یادآور شد: ایشان در جواب فرمودند امروز شرایط جنگی است و این جنگ فرمانده می‌خواهد و فرمانده این جنگ باید رئیس‌جمهور باشد.

وی اضافه کرد: این تاکید مقام معظم رهبری بود و براین مبنا ایشان دستور دادند که دو قوه دیگر با تمام توان و در چارچوب مقررات در کنار دولت باشند. من آمادگی خودم را در آن جلسه اعلام کردم و گفتم حسن روحانی بدون ملت یعنی هیچ و با حمایت ملت ایران یعنی صدای واحد ملت ایران در برابر دشمن.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه با همان عهد و پیمان سال ۹۲ و همان عهد و پیمان سال ۹۶ اعلام می‌کنم دولت به عنوان خدمتگذار مردم از شرایط جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد چرا که ملت یک پارچه را در کنار خود دارد عنوان کرد: دولت با همه توان از ملت ایران حمایت می‌کند و برای حل دغدغه و مشکل آنها با تمام قوا تلاش می‌کند. امروز مشکلات زندگی داریم اما عهدها و پیمانی که با مردم بستیم آن را ادامه می‌دهیم.

روحانی با بیان اینکه از آغاز دولت یازدهم به مردم وعده دادیم در کشاورزی به سمت خودکفایی حرکت می‌کنیم گفت: در این مسیر سه سال است که در گندم خودکفا شده‌ایم که به برکت خداوند و تلاش کشاورزان بوده است. در کالاهای دیگر هم در مسیر خودکفایی هستیم. به مردم وعده دادیم شما را در مصرف انرژی به سمت خودکفایی خواهیم برد.

وی ادامه داد: در آغاز دولت، شش و نیم میلیون لیتر روزانه گازوئیل و ۱۲ و نیم میلیون لیتر بنزین وارد می‌کردیم ولی حدود سه سال است که در گازوئیل خودکفا بوده و حتی صادر هم می‌کنیم و امروز هم در بنزین به طور کامل خودکفا شده و از مهر ماه بنزین وارد نکردیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما در مسیر وعده‌ها و قول‌هایی که به مردم دادیم در حد توان عمل کردیم اظهار داشت: در ۳۱ سفر استانی حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان وعده تخصیص اعتبار دادیم که از این میزان تا امروز ۴۲ هزار میلیارد تومان اعتبار پرداخت کردیم. البته برخی از پروژه‌ها تکمیل و برخی ناقص است. طبق محاسبات سازمان برنامه و بودجه باز نیازمند کمک‌هایی هستیم.

روحانی با بیان اینکه من در آغاز دولت یازدهم قول دادم چهار استان بزرگ کشور به راه آهن سراسری وصل شود، تصریح کرد: ما دو راه‌آهن سراسری را در دو استان در سال ۹۶ و دو استان را در راه آهن سراسری در سال ۹۷ وصل کردیم؛ همدان، کرمانشاه، ارومیه و امروز هم رشت و گیلان. در حد توان خود را در برابر عهدمان مسئول می‌دانسته و می‌دانیم.

وی گفت: به سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه‌ و شهرسازی دستور می‌دهم تمام تلاش خود را به کار ببرند تا به دریای خزر و بندر دریای خزر اتصال پیدا کنیم. اتصال به بندر کاسپین و بندر انزلی طرحی است که پیش از طرح آستارا انجام خواهد شد و باید تلاش کنیم این طرح در دولت دوازدهم اجرایی و عملیاتی شود.

رئیس جمهور در ادامه گفت: با این وجود از طریق کشتی‌ها رورو قادر خواهیم بود قطارهایی که از روسیه، آسیای مرکزی، آذربایجان، اروپا، چین و گرجستان به ایران می‌آیند را از بندر انزلی و کاسپین به خلیج فارس و دریای عمان متصل کنیم. لذا این طرح بسیار مهم است.

روحانی اذعان داشت: در حال حاضر کالاها از طریق آستارای آذربایجان به مناطق دیگر اروپا ارسال می‌شود و از آنجا تا رشت توسط خودروها حمل و نقل می‌شوند.

رئیس جمهور با اشاره به تلاش ایران برای تعامل سازنده با کشورهای دیگر عنوان کرد: سرمایه دولت که از روز اول در آن تاکید کرده رابطه سازنده و تعامل سازنده با همه کشورهای جهان است که می‌خواهند با ما وارد رابطه دوستانه باشند.

وی گفت: آنهایی که امروز با ما فاصله دارند مقصرخودشان هستند. آنها از ابتدای انقلاب برای ما مشکل ایجاد کردند. ما امروز بهترین رابطه را با آذربایجان ، روسیه ، قزاقستان و ترکمنستان داریم و با کشورهای همسایه روابط خود را ادامه می دهیم.

روحانی با بیان اینکه در این سفر ۳۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفتیم و تصویب کردیم که تالاب انزلی را نجات داده و طرح های زیست محیطی را تامین کنیم اظهار داشت: با سازمان محیط زیست صحبت کردیم تا آبهای سطحی مهار شود و این استان زرخیز نیاز به استانهای دیگر در زمینه آب نداشته باشد و خودکفا باشد و بتواند به دیگر استانها کمک کند.

وی همچنین به بحث تسطیح و نوسازی اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم ۱۴ هزار هکتار از اراضی تصریح شد از امروز تا پایان دولت دوازدهم نیز ۱۸ هزار هکتار را وعده می دهیم که اجرایی شود.

وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری تصریح کرد: استانداران و از جمله استان گیلان باید به این مساله توجه کنند و حضور جوانان را در اشتغال مدیریت شاهد باشیم؛ امروز نیاز است که نسل جوان در مدیریت استان حضور داشته باشند. 

 

 

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان