وزیر اطلاعات ایران تحریم شد | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 9 ارديبهشت 1403 - 1:44

وزیر اطلاعات ایران تحریم شد

شماره: 19441
Aa Aa

آمریکا می گوید سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات و وزارت اطلاعات ایران را به بهانه "کمک به حمله سایبری" علیه آلبانی در لیست تحریم‌ها قرار داده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد؛
وزیر اطلاعات ایران تحریم شد

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌هایی علیه وزیر و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران را در لیست تحریم‌های خود قرار داده است.
همچنین آمریکا تحریم‌هایی را علیه وزارت اطلاعات ایران اعمال کرده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا دلیل اعمال این تحریم را "کمک به حمله سایبری" ادعایی علیه آلبانی عنوان کرده است.

آلبانی‌ روز چهارشنبه ۱۶ شهریور با اعلام قطع روابط دیپلماتیک با ایران مدعی شد که از دیپلمات‌ها و کارمندان سفارت ایران در تیرانا خواسته شده است تا در عرض ۲۴ ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.

نخست‌وزیر آلبانی در پیامی ویدئویی در این باره ادعا کرد که این "واکنش شدید" با میزان خطر حملات سایبری ایران بوده که تهدیدی برای زیرساخت‌های خدمات عمومی و هک و سرقت ارتباطات دولتی بوده است.

  •  

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در تحریم چند باره وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و وزیر این وزارتخانه را شدیدا محکوم کرد.

ناصر کنعانی با اشاره به اینکه این برچسب جدید تحریمی نیز همچون تحریم های غیرقانونی قبلی آمریکا علیه وزارت اطلاعات هرگز نخواهد توانست کوچکترین خللی در عزم خدمتگزاران امنیت مردم ایران در این نهاد سرافراز ایجاد کند افزود:

اعلام حمایت فوری آمریکا از اتهام واهی دولت آلبانی به جمهوری اسلامی ایران و اقدام سریع بعدی واشنگتن در تحریم مجدد و مکرر وزارت و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با توسل به همان اتهام واهی و اثبات نشده به‌خوبی گویای آن است که طراح این سناریو نه دولت آلبانی بلکه دولت آمریکاست و تیرانا قربانی سناریوی طراحی شده واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران شده است. آمریکا سالهاست که میزبانی از یک فرقه نشان دار تروریستی را بر دولت و ملت آلبانی تحمیل کرده و ضمن حمایت همه‌جانبه آنها را در حوزه سایبری آموزش داده و مجهز نموده است و این سازمان جنایت پیشه کماکان به عنوان یکی از ابزارهای آمریکا در اجرای اقدامات تروریستی، حملات سایبری و جنگ روانی علیه دولت و ملت ایران ایفاء نقش کرده و می کند.

کنعانی گفت:

میزبانی دولت آلبانی از فرقه ای تروریستی و اقدام دولت آمریکا در حمایت و استفاده ابزاری از فرقه ای که دستش به خون بیش از ۱۷ هزار دولتمرد و شهروند ایرانی آلوده است مصداق بارز حمایت سازمان یافته از تروریست ها علیه دولت و ملت ایران است و جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل از تمامی ظرفیت ها برای احقاق حقوق مردم ایران و دفاع از خود در برابر این توطئه های شوم استفاده خواهد کرد.

  •  

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک نیز در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان اتهامات اخیر دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران را بی اساس خواند و تاکید کرد:

کشورم به دروغ متهم به حمله سایبری شد.

او در این نامه که رونوشت آن به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال شده افزود:

جمهوری اسلامی ایران هرگونه انتساب حمله سایبری ادعایی به زیرساخت‌های آلبانی را قاطعانه رد و محکوم می‌کند. در نتیجه،اتهاماتی که به ایران وارد شده است کاملاً بی اساس بوده و رد می‌شود. اینگونه ادعاهای ساختگی و کذب تنها با جعل و فرضیات طرح شده با اهداف سیاسی مطرح شده است. علاوه بر این با توجه به ماهیت و ویژگی‌های فنی فضای سایبری، ایران نسبت به امکان طراحی و اجرای طیف وسیعی از سناریوهای حمله سایبری توسط شواهد جعلی و ساختگی برای انتساب این حملات به دولت‌ها هشدار می‌دهد.

در نامه نماینده دائم ایران اشاره شده که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر موضع پایدار خود تاکید می‌کند که فضای سایبری و فناوری‌های مرتبط با آن باید صرفاً برای اهداف صلح آمیز استفاده شود و دولت ها باید با همکاری، مسئولانه و با رعایت کامل حقوق بین‌الملل قابل اعمال اقدام کنند. ایران این رویکرد را در فضای سایبری بین‌الملل حفظ می‌کند که مبتنی بر رفتار هنجاری و مسئولانه دولت در زمان صلح است:

جمهوری اسلامی ایران از دیرباز هدف اصلی و قربانی اصلی حملات سایبری زیرساختی بوده است که در ارائه خدمات عمومی و دولتی اختلال ایجاد کرده است. حملات استاکس نت و دوکو به تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران و همچنین حملات اخیر به زیرساخت‌های صنعتی مانند صنایع فولاد و پتروشیمی نمونه‌هایی از این حملات سایبری هستند. همچنین رژیم صهیونیستی بارها به دخالت خود در این حملات جنایتکارانه که از حمایت بی دریغ آمریکا برخوردار شده، اعتراف کرده است.

سفیر و نماینده دائم ایران در این نامه به امکان طراحی عملیات و حملات سایبری و فعالیت‌های خرابکارانه گروهک تروریستی منافقین با هدف انتساب این اقدامات خرابکارانه به ایران اشاره کرده و گفته است که این سازمان تروریستی مورد حمایت رژیم اسرائیل، قادر به برنامه ریزی و اجرای حملات سایبری به زیرساخت‌های دیگر کشورها از داخل خاک آلبانی است و تاکنون نیز این گروهک تروریستی چندین حمله سایبری تروریستی علیه زیرساخت‌های ایران با کمک و حمایت برخی از کشورها انجام داده است.

نماینده دائم ایران نوشته است:

جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیر موجهی که تحت پوشش ادعاهای بی اساس انجام می‌شود حق ذاتی خود را برای پاسخگویی مطابق حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به هرگونه تهدید، حمله یا اقدام غیرقانونی که منافع، زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی آن هدف قرار دهد به تناسب و هر زمان که لازم بداند، محفوظ می‌دارد.

سفیر و نماینده دائم ایران در پایان این نامه تعرض پلیس آلبانی به اماکن دیپلماتیک ایران را نقض آشکار تعهدات بین‌المللی آلبانی دانسته و تاکید کرده که پلیس آلبانی با توسل به زور و بدون رضایت ایران وارد نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در تیرانا شدند:

 چنین تجاوزی نقض آشکار حقوق بین‌الملل به ویژه اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و همچنین تعهدات کشورها بر اساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین در رابطه با روابط کنسولی است که همه کشورها را ملزم به رعایت آنها بوده و متعهد هستند تا اقدامات مقتضی برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک و کنسولی در برابر هرگونه تعرض یا آسیب و جلوگیری از هرگونه خسارات به این اماکن اتخاذ کنند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان